Van YYÜ'de Heyecanlı Tercih Maratonu: Üniversiteyi A'dan Z'ye Keşfetme Fırsatı!

Van YYÜ'de sadece yazın değil, tercihte de hizmet veriliyor.

26.07.2024 11:04:00 0
Van YYÜ
Tarih: 26.07.2024 11:09

VAN YYÜ'DE YOĞUN TERCİH BİLGİLENDİRMESİ

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte öğrencilerin heyecanlı tercih süreçleri başladı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, öğrencilere yardımcı olmak için Spor Kompleksi'nde düzenlediği tercih günlerinde bütün birimleriyle bir araya geldi. Üniversite, akademik ve idari kadrosuyla öğrencilere yönelik açtıkları standlarda bilgi vererek tercih sürecini kolaylaştırıyor.

AKADEMİK VE SOSYAL BİLGİLENDİRME

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, 19'ları aşkın fakültesi ve çeşitli yüksekokul ve meslek yüksekokullarıyla öğrencilere bölüm ve programları hakkında bilgi verebilmek için akademik ve idari personeliyle standlar açtı. Üniversite, Uluslararası İlişkiler, Kariyer Geliştirme, Öğrenci İşleri Bürosu, Psikolojik Danışmanlık gibi birimleriyle eğitim-öğretim alanlarının yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif olanaklar, ulusal ve uluslararası projeler hakkında da bilgilendirme sağlayarak öğrencilere rehber oluyor.

YOĞUN DESTEK VE REHBERLİK HİZMETLERİ

Milli Eğitim Müdürlüğü görevlendirdiği rehber öğretmenlerle YÖK ATLAS, Danışman Bilgi Sistemi (DABİS), YKS Tercih Kılavuzu ve özel üniversite robotlarını kullanarak öğrencilere tercihlerinde yardımcı olacak. Üniversitenin Kurumsal İletişim ve Medya Merkezi de bölüm ve programları tanıtacak bilgilendirmeleri canlı yayınlarla ve haber fotoğraflarıyla destekleyecek.

ÜCRETSİZ SERVİSLE ÜNİVERSİTE KAMPÜSÜNE ERİŞİM

25 Temmuz-2 Ağustos tarihleri süresince sürdürülecek olan Tanıtım ve Tercih Günlerinde üniversite, öğrencilerin kampüs alanına ulaşımını kolaylaştırmak için ücretsiz servis hizmeti sunacak. Servisler, şehir merkezinden belirli saatlerde hizmet vererek öğrencileri üniversiteye taşıyacak.

STANTLARDA AKILLI ÖĞRETMEN PARKI EĞİTİM BİLGİLERİ

Öğrenciler, Van YYÜ'deki stantları ziyaret ederek, hayallerindeki üniversitenin eğitim olanakları, sosyal aktiviteleri ve kampüs yaşamı hakkında doğrudan üniversite çalışanlarından bilgi edinebiliyorlar. Akademik programlarla ilgili detayları öğrenebilmekte ve potansiyel öğretim üyeleri ile de tanışma fırsatı bulabilmekteler. Ücretsiz servislerle kampüs turları yapılabiliyor ve fiziksel imkanlar gözlemlenebiliyor.

REKTÖRDEN ÖĞRENCİ ADAYLARINA YÖNELİK VURGULAR

Üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Van YYÜ'nün topluma ve bölgeye katkıda bulunan çalışmalarıyla öne çıktığına vurgu yaparak, etkinliklerin öğrencilere bilinçli kararlar almak ve kariyer hedeflerine uygun eğitimler seçmek için fayda sağladığını belirtti. YKS sonuçlarının ardından aday öğrencileri heyecanlı ve önemli bir dönem beklediğini ifade eden Şevli, üniversitenin alanında uzman personeli sayesinde öğrencilere rehberlik ettiğini ve tercih süreçlerinin olumlu geçmesini dilediğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem