Van YYÜ’de Erasmus+ projeleri bilgilendirme semineri

Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğünce hazırlanan seminer programında, Van Yüzücün Yıl Üniversitesi’nin uluslararası çalışmaları kapsamında Erasmus’un farklı proje kalemlerinin bilgilendirmesi yapıldı.

Van Haberleri 27.12.2023 12:50:00 0
Van YYÜ’de Erasmus+ projeleri bilgilendirme semineri
Tarih: 27.12.2023 12:52 Güncelleme: 27.12.2023 14:31

Sabah saatlerinde başlayan seminerler, Dr. Öğretim Üyesi Gülsevim Evsel ile Öğretim Görevlisi Sinan Ağar ‘KA131 Öğrenim Staj Hareketliliği Bilgilendirmesi’, Dr. Öğretim Üyesi Gülsevim Evsel ile Öğretim Görevlisi Barış Görünüş ‘KA171 Programla İlişkili Olmayan Üçüncü Ülkelerde Yükseköğretim Öğrenci ve Personel Hareketliliği’, Doç. Dr. Metin Şardağ ‘Jean Monnet Moduls, Erasmus-Mundus Design ve Yükseköğretimde Kapasite Geliştirme’ ve Dr. Öğretim Üyesi Şehnaz Nigar Çelik’in ‘Erasmus+ Projeleri (KA-1/KA-2) gerçekleştirdikleri sunumlarıyla gün boyu devam etti.

Erasmus+ proje türlerinin daha iyi anlaşılması ve destek alacak proje sayılarını nitelikli olarak arttırmak amacıyla düzenlenen programın açılışına katılan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenay Baydaş, bu etkinlikle amaçlarının üniversite personelinin Erasmus + programında yer alan farklı proje kalemlerinden faydalanmasını sağlamak ve daha fazla ulusötesi anlaşmalar yaparak öğrenci ve personel hareketliliğini güçlendirmek olduğunu ifade etti.

Uluslararası İlişkiler koordinatörlüğünün Erasmus+, Farabi, Mevlana değişim programları ile uluslararası öğrencilerin alımları konusunda bilgilendirmede bulunan Prof. Dr. Şenay Baydaş, Koordinatörlüğün yürüttüğü yükseköğretimde öğrenci ve personel hareketliliğinin yanı sıra farklı Erasmus projelerinden üniversitemizi faydalandırmayı arzuladıklarını belirtti.

Rektör Yardımcısı Baydaş konuşmasının devamında, “Akademisyenlerimiz öncülüğünde hibe kalemlerini çeşitlendirmek amacıyla KA-171 yani International Credit Mobility- ICM olarak da adlandırılan ve AB dışındaki “ortak ülkelerle” yapılan anlaşmalar sonucunda başvurulan proje türünü etkin hale getirerek, bölüm bazlı anlaşma sayısını ve kontenjanlarını arttırmayı hedeflemekteyiz. Bunu yapabilmemiz için akademik personelimizin desteğine ihtiyaç duymaktayız ve sizleri burada yapılan bilgilendirmelerle birlikte bölüm bazlı projeler yapmaya davet etmekteyiz. Koordinatörlüğümüzün hazırladığı bilgilendirme seminerinde özellikle akademisyenlerimizin hayata geçirebileceği somut proje kalemlerinin anlatılmasına özen gösterilecektir” ifadelerini kullandı.

Program kapsamında seminerdeki amaçlarıyla ilgili bilgi veren Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Şehnaz Nigar Çelik, çeşitli ekipler kurarak özellikle KA131 ve KA171 ile birlikte bunların dışında kalan projeleri daha etkin yapmanın önünü açmayı hedeflediklerini bu sebeple ciddi desteğe ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Cengiz Andiç Kültür Merkezinde gerçekleşen programa, Rektör Yardımcı Prof. Dr. Şenay Baydaş’ın yanı sıra akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

Iğdır FK’da teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi


Van Spor

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

Erzincan Anadolu Lisesi badmintonda Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Kars Emniyet Futbol takımı Doğu Anadolu Şampiyonu oldu


Van Spor

Iğdır FK’de Kenan Koçak dönemi sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe’nin Süper Lig’de namağlup serisi 26. haftada bitti


Van Spor

Digorlu kızlar Türkiye yarı finallerinde Kars’ı temsil edecek


Van Spor

Curling kadın milli takımı, Dünya şampiyonası yolunda


Van Spor

Elazığspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Malatya’ya 4 milyar TL’lik spor yatırımı


Van Spor

Hakkari’de üç bant bilardo heyecanı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ