YYÜ'de 'Van Turizminin Dünü ve Bugünü' konulu panel

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu tarafından “Van’ın Kurtuluşunun 100. Yılında 100 Etkinlik” programı kapsamında bu yıl 42.’si düzenlenen ’’Turizm Haftası’’ dolayısıyla ’’

Van Haberleri 20.04.2018 11:29:40 0
YYÜ
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 20.04.2018 11:29

YYÜ Prof. Dr. Nihat Bayşu Konferans Salonunda düzenlenen panele YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, TÜRSAB DAB Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Taştan ve YYÜ Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Faruk Alleddinoğlu katıldı. Panelin açılış konuşmasını yapan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, turizmin öneminden ve Van ilinin turizm potansiyelinden bahsederek, “Ölmeden önce mutlaka Van görülmeli” dedi.


Battal, Van turizminin dününün ve bugünün çok etkin bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekerek, "Şunu sürekli ifade ediyoruz; Van çok farklı ve güzide bir kent. Türkiye’de şehirler değerlendirildiğinde, gruplandırma olursa Van 1. grup veya A grubunda en önemli düzeyde yer alacak bir kent. Ancak bu algıyı biz ne kadar gerçekleştirip dünyaya tanıtabiliyoruz, ülkemize tanıtabiliyoruz. Bunu tartışmamız gerekiyor. Van’ın sahip olduğu bu potansiyelin, bu vizyonun, bu güçlü kökleri çok eskilere dayalı tarihi dokusu ve dünyaya mal olmuş yapısı ile dünyaya tanıtabiliyor muyuz? Bunu başarmak lazım. Bu tür paneller, bunu tartışarak çözümler bulmamıza yardımcı oluyor. Panelin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.


Panelde İl Kültür ve Turizm Eski Müdürü İzzet Kütükoğlu, Van turizminin geçmişinden bahsederek eski Van şehrinin ayağa kalkması gerekliliğini vurguladı.


Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof Dr. Zeki Taştan ise, yurt dışında yeterli tanıtımın yapılmadığı konusuna dikkat çekti.


TÜRSAB Doğu Anadolu Bölge Başkanı Cevdet Özgökçe de, İranlı turistlerin yaşadığı sıkıntılardan ve kokartsız çalışan rehber sorunlarından bahsettiği konuşmasının ardından Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Faruk Alaeddinoğlu, gelişen dünya turizmi ve Türkiye’nin bu trendin ne kadar gerisinde kaldığı konusuna değindi.


Panel, soru-cevap kısmı ile sona erdi.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ