YYÜ'de 'Sanat ve Turizm' paneli

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Turizm ve Otelcilik İşletmeciliği Yüksekokulu ile Türk Müziği Devlet Konservatuarı tarafından ‘Sanat ve Turizm’ konulu bir panel düzenlendi.

Van Haberleri 23.05.2017 13:04:20 0
YYÜ
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 23.05.2017 13:04

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin konferans salonunda gerçekleştirilen panele YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Demirel, Genel Sekreter Prof. Dr. Yusuf Uzun, akademisyen ve öğrenciler katıldı. Burada konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, geçmiş dönemlerde turizmin bu bölgelerde daha aktif olduğunu belirterek, “Bugün ikinci geleneksel turizm ve sanat panelimizi yapıyoruz. İnşallah bu toplantılar ilimizdeki turizme yönelik çalışmaları daha aktif hale getirecek. Van, Türkiye’nin en güzel kentidir. Van’ın hem tarihi açıdan hem doğal güzellikler hem iklim hem de denizi olması hasebiyle turizm açısından son derece önemli destinasyon noktalarından bir tanesidir. Son 10-15 yılda bölgemizde meydana gelen terör olayları ile birlikte ilin bu özellikleri yok olmadı. Sadece ilgi azaldı” dedi.

 

Van’ın uzun süre Urartulara başkentlik yaptığını hatırlatan Rektör Battal, o dönemde Urartuların İran ve buradaki coğrafyanın büyük bir kısmına hakim olduklarını hatırlatarak, “Van’ı başkent olarak seçmişler, Tebriz ya da Urumiye’yi değil. Bölgemiz bu anlamda turizme çok elverişli bir alan, yalnız bizler 1990 yılında buraya geldiğimizde şehirde yerli halktan fazla turist vardı. 200 binin üzerinde yabancı turist o dönemlerde ilimize geliyorlardı. Şimdi turizmi aynı noktaya yine bizler getireceğiz. El ele vereceğiz ve bunu sağlayacağız. Burada yapacağımız şey, sorunlarımız doğru bir şekilde tartışmaktır” diye konuştu.

 

Rektör Battal’ın konuşmasının ardından panelistler Prof. Dr. Şefik Tüfenkçi, Prof. Dr. Cem Şaktanlı, Doç. Dr. Faruk Alaeddinoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Nurtaç Çakar birer sunum gerçekleştirdi.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

Yıldız Kadınlar Voleybol İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Fenerbahçe, Göztepe'ye Yenilmezlik İstatistiğini Evinde Kaybetti! Şampiyonluk Yolunda Kritik Puan Erozyonu


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0 - 12 Bingöl Spor: 1


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Rüzgarı Esti


Van Spor

Erzurumlu Akademisyen Doç. Dr. İrfan Kurudirek Avrupa Herkes İçin Spor Birliği Başkanı Seçildi


Van Spor

Hakkarili sporculardan büyük başarı


Van Spor

24Erzincanspor Altınordu’yu 2-0 mağlup etti


Van Spor

Yüksekova’da "Kayaklı Koşu Barış ve Kardeşlik 1. Etap yarışması" heyecanı


Van Spor

Yeşilyurtspor sahasında Bingöl’ü ağırlıyor


Van Spor

Badminton’da Erzincan rüzgârı: 3 şampiyonluk, 1 ikincilik


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Doğu Anadolu Bölge Şampiyonası başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 5 - MKE Ankaragücü: 0


Van Spor

Kayakla Oryantiringde Milli Takım Seçmeleri Refahiye’de yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe, Kadıköy'de Aston Villa'ya Geçildi! UEFA Avrupa Ligi'nde Kritik Maçı Kaybetti


Van Spor

Anderson Talisca'ya Brezilya'dan İki Büyük Talip! Corinthians ve Gremio, Yıldızlı Futbolcu İçin Harekete Geçti


Van Spor

Youssef En-Nesyri, Juventus'a Transfer Oldu! İtalyan Devinden Fenerbahçe'ye 5 Milyon Euro Teklif


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ