YYÜ'de 'Sanat ve Turizm' paneli

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Turizm ve Otelcilik İşletmeciliği Yüksekokulu ile Türk Müziği Devlet Konservatuarı tarafından ‘Sanat ve Turizm’ konulu bir panel düzenlendi.

Van Haberleri 23.05.2017 13:04:20 0
YYÜ
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 23.05.2017 13:04

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin konferans salonunda gerçekleştirilen panele YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Demirel, Genel Sekreter Prof. Dr. Yusuf Uzun, akademisyen ve öğrenciler katıldı. Burada konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, geçmiş dönemlerde turizmin bu bölgelerde daha aktif olduğunu belirterek, “Bugün ikinci geleneksel turizm ve sanat panelimizi yapıyoruz. İnşallah bu toplantılar ilimizdeki turizme yönelik çalışmaları daha aktif hale getirecek. Van, Türkiye’nin en güzel kentidir. Van’ın hem tarihi açıdan hem doğal güzellikler hem iklim hem de denizi olması hasebiyle turizm açısından son derece önemli destinasyon noktalarından bir tanesidir. Son 10-15 yılda bölgemizde meydana gelen terör olayları ile birlikte ilin bu özellikleri yok olmadı. Sadece ilgi azaldı” dedi.

 

Van’ın uzun süre Urartulara başkentlik yaptığını hatırlatan Rektör Battal, o dönemde Urartuların İran ve buradaki coğrafyanın büyük bir kısmına hakim olduklarını hatırlatarak, “Van’ı başkent olarak seçmişler, Tebriz ya da Urumiye’yi değil. Bölgemiz bu anlamda turizme çok elverişli bir alan, yalnız bizler 1990 yılında buraya geldiğimizde şehirde yerli halktan fazla turist vardı. 200 binin üzerinde yabancı turist o dönemlerde ilimize geliyorlardı. Şimdi turizmi aynı noktaya yine bizler getireceğiz. El ele vereceğiz ve bunu sağlayacağız. Burada yapacağımız şey, sorunlarımız doğru bir şekilde tartışmaktır” diye konuştu.

 

Rektör Battal’ın konuşmasının ardından panelistler Prof. Dr. Şefik Tüfenkçi, Prof. Dr. Cem Şaktanlı, Doç. Dr. Faruk Alaeddinoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Nurtaç Çakar birer sunum gerçekleştirdi.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Vali Taşolar tribünde taraftarlarla omuz omuza tezahürat yaptı


Van Spor

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ