Van YYÜ ve SGK'dan Emekliler İçin Dev İş Birliği: Bilgi ve Tecrübe Köprüsü Kuruluyor!

Van YYÜ ve SGK'dan emeklilere özel iş birliği protokolü.

Van Haberleri 7.08.2024 13:45:00 0
Van YYÜ ve SGK
Tarih: 07.08.2024 13:54 Güncelleme: 07.08.2024 14:02

VAN'DAKİ EMEKLİLER AKADEMİK FAALİYETLERLE BULUŞUYOR

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Van İl Müdürlüğü, emekli vatandaşlara yönelik çeşitli akademik ve kültürel faaliyetler düzenlemek üzere bir iş birliği protokolü imzaladı. Protokol, Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli ile SGK Van İl Müdürü Abidin Göksoy arasında, üniversitenin ev sahipliğinde gerçekleşti.

REKTÖR ŞEVLİ'DEN PROTOKOL DEĞERLENDİRMESİ

İmza töreninin ardından konuşan Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Türkiye'de 2024 yılının 'Emekliler Yılı' olarak kutlanmasının önemine dikkat çekti. Rektör Şevli, emeklilerin yaşam boyu öğrenme faaliyetlerine destek verecekleri ve onları mutlu edecek pek çok program planladıklarını dile getirdi. Bu kapsamda, Üçüncü Yaş Üniversitesi ile Yaşam Boyu Öğrenme Merkezi aracılığıyla çeşitli eğitimlerin verileceğini, emeklilerin tecrübe paylaşımında bulunup ders verebileceğini açıkladı. Ayrıca düzenlenecek sempozyum, seminer ve emeklilerin üniversitede ders vermelerini mümkün kılacak faaliyetlerin de protokolde yer aldığını belirtti.

SGK İL MÜDÜRÜ GÖKSOY'DAN İŞ BİRLİĞİ VURGUSU

SGK Van İl Müdürü Abidin Göksoy da, emeklilerin daha huzurlu bir yaşam sürmelerine katkıda bulunmayı amaçladıklarını söyledi. Göksoy, devletin ve çeşitli işverenlerle yapılan protokollerle sunulan promosyonlar ve fırsatların yanı sıra, üniversite iş birliği ile emeklilere akademik destek saglanacağını ifade etti.

İMZALANAN PROTOKOLÜN AYRINTILARI

İmzalanan protokol çerçevesinde, emeklilere yönelik olarak Üçüncü Yaş Üniversitesi programları, kontenjan belirlemeleri, kamuoyuna duyurular, çalıştaylar, paneller ve akademik toplantılar düzenlenecek. Ayrıca, alanında uzman emeklilerin üniversitede ders vermesi, bilgi ve deneyimlerini paylaşmalarını sağlayacak düzenlemelere gidiliyor. Emekliler, üniversite kütüphanelerinden ve yabancı dil eğitim programlarından ayrıcalıklı olarak faydalanabilecekler.

EĞİTİM VE SANAT ETKİNLİKLERİ PLANLANIYOR

Protokolle aynı zamanda, arıcılık ve mantarcılık gibi konularda seminerler, fotoğrafçılık ve aşçılık gibi alanlarda kurslar, tiyatro gösterileri, müzik dinletileri, sanat atölyeleri ve dijital okuryazarlık eğitim programlarına emeklilerin katılımı gibi birçok etkinlik düzenlenecek.

Protokolün amacı, emekliler ile üniversite arasında iş birliği ve bilgi-tecrübe paylaşımını güçlendirmek ve her iki taraf için de faydalı bir ilişki oluşturmak olarak belirtildi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem