Van YYÜ, sürdürülebilir dünya üniversiteleri arasında ilk 500’de

2023 “UI GreenMetric Dünya Üniversite Sıralaması” listesi açıklandı. Dünyanın en yeşil üniversitelerini belirleyen GreenMetric endeksinde Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi dünyada 446. Türkiye’de ise 39. sırada yer aldı.

Van Haberleri 9.12.2023 20:28:00 0
Van YYÜ, sürdürülebilir dünya üniversiteleri arasında ilk 500’de
Tarih: 09.12.2023 20:30 Güncelleme: 10.12.2023 02:15

Çevre bilinci konusunda küresel bir farkındalık oluşturmayı amaçlayan UI GreenMetric; kampüs yerleşimi ve altyapı, enerji ve iklim değişikliği, atıklar, su kaynakları, ulaşım, eğitim ve araştırma olmak üzere üniversitelerin sürdürülebilirlik çalışmalarını altı kritere göre değerlendirdi.

Bu kapsamda Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, bu başlıklar altında üniversitelerin değerlendirildiği yıllık UI GreenMetric sıralamasında Zeve Kampüsü ile yine sıralamada yer alarak bir başarıya daha imza attı.

UI GreenMetric 2022 yılının en çevreci üniversiteler sıralamasında Türkiye’de 58, dünyada ise 648. sırasında yer alan Van YYÜ, bu yıl da gösterdiği başarıyla sürdürülebilir kalkınma amaçları çerçevesinde ve çevresel sürdürülebilirlik başta olmak üzere sürdürülebilirlik alandaki gelişimine devam ettirdi.

Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin 2023 UI GreenMetric sıralaması hakkında yaptığı değerlendirmede “Üniversitemiz sıralamasının yükselmesinde katkısı olan tüm mensuplarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Üniversitemiz, geçtiğimiz yıl da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) koordinasyonunda yürütülen ‘Sürdürülebilir ve İklim Dostu Kampüs Oluşturulması Alanında İş Birliği Protokolü’nü imzalayan 10 pilot üniversite arasına katılmıştı. Üniversitemizde sıfır atık uygulamalarının yaygınlaştırılması, çevrenin korunması, sürdürülebilir ve iklim dostu kampüs dönüşümü sürecinde gerekli olan çalışmalarımızı kararlılıkla devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem