"Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Şevli, Dünyaca Ünlü Harvard ve Yale Üniversitelerinde Türk Akademisinin Sesi Oldu

Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli'nin ABD'de üst düzey akademik ziyaretleri.

Van Haberleri 12.05.2024 08:13:00 0
Tarih: 12.05.2024 08:15

YALE ÜNİVERSİTESİ'NE ÖZEL VURGU

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli'nin Amerika Birleşik Devletleri ziyaretleri kapsamında prestijli Yale Üniversitesi'ne gerçekleştirdiği ziyaret oldukça dikkat çekti. Önde gelen akademisyenlerle bir araya gelme fırsatı yakalayan Şevli, akademik işbirliklerini güçlendirmek ve çeşitli alanlarda bilgi, deneyim ve kaynak paylaşımı konusunda görüşmelerde bulundu.

HARVARD ÜNİVERSİTESİ İLE AKADEMİK KÖPRÜLER KURULUYOR

Amerika Birleşik Devletleri'nde gerçekleştirilen Akademi Toplantıları kapsamında Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı. Bu etkinlikte Rektör Şevli ve beraberinde diğer üniversite rektörleri, bilim insanlarıyla bir araya gelerek stratejik akademik işbirlikleri ve bilgi alışverişi üzerine fikir alışverişinde bulunarak uzun vadeli işbirliklerini teşvik etti.

Daha sonrasında Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) ve Harvard Tıp Fakültesi'nde görev yapan önemli Türk akademisyenlerini ziyaret etti. Ziyaret süresince dünyanın önde gelen ortopedi laboratuvarlarından Harris Ortopedi Laboratuvarı da dahil olmak üzere çeşitli mekanlarda incelemelerde bulundu ve ev sahipliği yapan akademisyenlere teşekkürlerini iletti.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ BOSTON BASKONSOLOSLUĞUNA NEZAKET ZİYARETİ

Aynı ziyaretler turu kapsamında Prof. Dr. Hamdullah Şevli ve diğer eşlik eden akademisyenler, Türkiye Cumhuriyeti'nin Boston Başkonsolosu Murat Uğurluoğlu'na nezaket ziyaretinde bulunarak iki ülke arasındaki akademik ve diplomatik ilişkilerin kuvvetlenmesine katkıda bulundular.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem