Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde Veteriner Biyokimya Zirvesi

Van YYÜ'de veterinerlik alanında bilim köprüsü kuruldu. Şehir 3. Uluslararası Biyokimya Kongresine ev sahipliği yapıyor.

Van Haberleri 28.05.2024 14:26:00 0
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi
Tarih: 28.05.2024 14:30

ÜÇÜNCÜSÜ GERÇEKLEŞTİRİLEN KONGRE BİLİM İNSANLARINI BULUŞTURDU

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ev sahipliğinde, Veteriner Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı tarafından düzenlenen '3. Uluslararası Veteriner Biyokimya ve Klinik Biyokimya Kongresi'nin açılış töreni gerçekleştirildi. 2018'de başlayan ve Covid-19 salgını sebebiyle ara verilen kongre serisi bu yıl yeniden YYÜ'de yapıldı. 

BİLİM İNSANLARI BİYOKİMYANIN ÖNEMİNE VURGU YAPTI

Cengiz Andiç Kültür Merkezi'nde gerçekleşen açılışta, Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Semiha Dede, biyokimyanın yaşam bilimleri içerisindeki önemine ve biyomedikal araştırmalarındaki katkılarına değindi. Prof. Dr. Semiha Dede, biyokimyanın hastalık mekanizmalarını anlamak ve tedavi yöntemleri geliştirmek için kritik öneme sahip olduğunu vurguladı. 

HAYVAN SAĞLIĞINA KATKI SAĞLAYACAK ARAŞTIRMALAR ELE ALINDI

Kongrede, veteriner biyokimyanın hayvan sağlığı, hastalıkların teşhisi ve tedavisi, beslenme değerlendirilmesi gibi süreçlerde oynadığı rol ve önemi tartışıldı. Prof. Dr. Semiha Dede, veteriner hekimlerin doğru teşhis ve tedaviler ile hayvan sağlığına büyük katkılarda bulunabileceğini ve zoonoz hastalıkların erken teşhisini sağlayabileceğini belirtti. 

VETERİNER FAKÜLTESİ DEKANI ANILARINI PAYLAŞTI

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa Gençcelep, fakültenin geçmişi ve mevcut durumunu katılımcılarla paylaştı. Hayvan Hastanesi inşaatı ve akreditasyon süreci hakkında bilgiler vererek geçmişten bugüne yaşanan sürece dair deneyimlerini aktardı. 

EMEKLİ ÖĞRETİM GÖREVLİSİNE TEŞEKKÜR

Biyokimya Anabilim Dalı'ndan emekli olan Prof. Dr. Nihat Mert için yapılan saygı sunumunda, emekli öğretim üyesinin kariyeri ve katkılarından ötürü teşekkür edildi. Prof. Dr. Nihat Mert ve katkıları nedeniyle plaketle onurlandırıldı. 

BİLİMSEL PROGRAM VE DAVETLİ KONUŞMACI İLGİ ÇEKTİ

Davetli konuşmacı Dr. Bruce J Spittle tarafından çevrim içi olarak gerçekleştirilen konuşma ile açılış oturumu sona erdi. Kongre, ulusal ve uluslararası akademisyenlerin yaptığı sözlü sunumlar ve poster bildirileri ile sürdü. Kongrenin, bilimsel gelişmelere katkı sunması ve gençlerin bilimsel çalışmalara olan ilgisini artırması amaçlanıyor. Kongre, 23-25 Mayıs tarihleri arasında hem yüz yüze hem de çevrimiçi olarak icra edildi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem