Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Hemşirelik Sempozyumu'na Ev Sahipliği Yaptı

Van YYÜ'de Hemşirelik Zirvesi: Bakımın ekonomik gücü şekillendiriliyor.

Van Haberleri 18.05.2024 14:02:00 0
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Hemşirelik Sempozyumu
Tarih: 18.05.2024 14:07

VAN YYÜ'DE HEMŞİRELİK ALANINDA ÖNEMLİ BULUŞMA GERÇEKLEŞTİ

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, "II. Ulusal Hemşirelik Sempozyumu"nun ikinci toplantısını gerçekleştirdi. Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezi'nin ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte, 'Bakımın Ekonomik Gücü' temel konusu ele alındı.

REKTÖR YARDIMCISINDAN HEMŞİRELERE ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemil Göya, Hemşirelik Bölümü'nün son üç yıldaki başarılarına değindiği konuşmasında, hemşireliğin gerektirdiği şefkat, anlayış ve empatiye dikkat çekti. Göya, özellikle zorlu koşullarda bile hastalarına umut ışığı olmaya devam eden hemşirelerin gayretlerini övdü ve Hemşireler Haftasını kutladı.

SEMPOZYUMDA HEMŞİRELİĞİN ÖNEMİNE VURGU

Sempozyum eş başkanlarından Dr. Öğr. Üyesi Rıdvan Akdoğan ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Göz, açılış konuşmalarıyla hem mesleki gelişmeleri değerlendirme imkanını sunduğu hem de üniversitenin projelerdeki başarılarına yer verdi. Akdoğan ve Göz, Hemşireler Haftası vesilesiyle sektör çalışanlarını tebrik etti.

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ TOSUN'DAN TEŞEKKÜR

Van İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Muhammed Tosun, gerçekleştirilen organizasyonun önemini belirttiği konuşmasında, katkı sağlayan bütün kişi ve kuruluşlara teşekkürlerini iletti.

AÇILIŞ KONFERANSI VE PLAKET TAKDİMİ

Erzurum Atatürk Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mağfiret Kaşıkçı'nın açılış konferansında, sempozyumun mesleğin gelişimine sağlayacağı katkıları dile getirdi. Konuşması sonrasında Kaşıkçı'ya plaket takdim edildi.

HEMŞİRELİK ÖĞRENCİLERİNİN ESERLERİ TANITILDI

Dr. Öğr. Üyesi Hatice Azizoğlu, 'Hemşirelik Öğrencilerinin Ameliyathane Deneyimleri' adlı kitabı program kapsamında tanıttı. Eser, Van YYÜ Bilimsel Araştırma Projelerinin desteğiyle hazırlanmıştı.

SEMPOZYUM OTURUMLARI DİKKAT ÇEKTİ

Sempozyum oturumları, mali konular, eğitimde sürdürülebilirlik ve sağlık ekosisteminin karşı karşıya olduğu güncel sorunlar gibi önemli konu başlıkları ile devam etti. Oturumlarla sektörün önde gelen akademisyenleri bilgi ve deneyimlerini paylaştı.

ETKİNLİK KÜLTÜREL GÖSTERİLERLE SONA ERDİ

Sempozyum, Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin performans gösterisi ve müzik dinletisi ile sona erdi. Etkinliğe, akademisyenler ve öğrenciler olmak üzere yüksek katılım gözlendi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem