Van Yüzüncü Yıl Heyecanında İlkler: 5 Yeni Bölüm Adaylarını Bekliyor!

Yeni bölümler kapılarını açıyor. Van YYÜ'de ilk öğrencilerini bekliyor.

Van Haberleri 3.08.2024 18:48:00 0
Van Yüzüncü Yıl Heyecanında İlkler: 5 Yeni Bölüm Adaylarını Bekliyor!
Tarih: 03.08.2024 18:50 Güncelleme: 03.08.2024 18:54

Van'da bulunan Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), yeni akademik yıl için heyecan verici bir duyuru yaptı. Üniversite bu sene 5 yeni bölümde eğitim verecek ve bu programlar için ilk kez öğrenci kabul edecek.

YKS TERCİH SÜRELERİ UZATILDI

Üniversite adaylarının merakla beklediği Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih süresinin, 4 Ağustos'a kadar uzatıldığı haberi geldi. Van YYÜ, bu süreci fırsat bilerek tanıtım ve tercih çalışmalarına hız kazandırdı. Üniversite, yeni eğitim döneminde öğrencilerini genç ve dinamik bölümlerinde ağırlamaya hazır olduğunu "Van sizi bekliyor" sloganıyla ifade etti.

BEŞ YENİ BÖLÜM İLK ÖĞRENCİLERİNİ ARIYOR

Yüzüncü Yıl Üniversitesi, özellikle Fars Dili ve Edebiyatı, Grafik Sanatlar Programcılığı, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme ile Tarımsal Biyoteknoloji alanlarında eğitim almak isteyen öğrenciler için kapılarını aralıyor. Bu bölümler, üniversitenin akademik çeşitliliğini artırarak, öğrencilere yeni ve nitelikli eğitim imkanları sunuyor.

VAN YYÜ'DEN RESMİ AÇIKLAMA

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi tarafından yapılan resmi açıklamada, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) tercih işlemlerinin uzatıldığı bilgisine yer verildi. Ayrıca, 2024-2025 Akademik Yılı için kayıtların başladığı ve yeni bölüm ve programlarda eğitim görmek isteyen öğrencilerin üniversiteye davet edildiği vurgulandı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi