‘Yürüyemez’ denilen hasta Van Büyükşehir Belediyesinin fizyoterapi hizmetiyle şifa buldu

Van’da bir yıl önce felç geçirerek yatağa bağımlı hale gelen 75 yaşındaki İsa Yaşar, büyükşehir belediyesinin fizyoterapi hizmetiyle yeniden sağlığına kavuştu.

Van Büyükşehir 12.10.2021 23:01:00 0
‘Yürüyemez’ denilen hasta Van Büyükşehir Belediyesinin fizyoterapi hizmetiyle şifa buldu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 12.10.2021 23:01

Van’da bir yıl önce felç geçirerek yatağa bağımlı hale gelen 75 yaşındaki İsa Yaşar, büyükşehir belediyesinin fizyoterapi hizmetiyle yeniden sağlığına kavuştu.

Van Büyükşehir Belediyesi, evde bakıma ihtiyaç duyan hasta ve engelli vatandaşlara şifa olmaya devam ediyor. Bu kapsamda Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığınca başlatılan fizyoterapi hizmetinde geri dönüşler olumlu sonuçlar veriyor. Geçtiğimiz yıl hemipleji hastalığına bağlı olarak yatalak hale gelen ve ‘yürüyemez’ denilen 75 yaşındaki İsa Yaşar, 3 aylık başarılı fizyoterapi tedavisiyle tekrardan yürümeye başladı. Başkasından yardım almadan günlük ihtiyaçlarını da karşılayabilen yaşlı adamın yakınları büyükşehir belediyesine teşekkür etti.

“Babamızdan umudumuzu kesmiştik”

Babasının yerinden dahi kalkamadığını belirten Yüksel Yaşar, “Yaklaşık bir yıl önce babam yatalak hale geldi. Özel hastanelere dahi götürdüğümüzde bize yüzde 10’luk bir iyileşme sağlanabileceğini ifade ettiler. Bizler umudumuzu kesmiştik. Ciddi anlamda sıkıntılar yaşadık. Babam günlük ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma geldi. Van Büyükşehir Belediyesine evde fizyoterapi için başvuruda bulunduk. Yaklaşık 3 aydır düzenli bir fizik tedavisi uygulandı. Babam şu anda tek başına yatağından kalkarak ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Hiç kimseden yardım almadan evin içinde gezebiliyor. Allah devletimize zeval vermesin. Babamın tedavisinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“Hastamızda yüzde 80 oranında bir iyileşme sağladık”

Hasta yakınlarının evde fizik tedavi hizmetinden yararlanmak için Van Büyükşehir Belediyesine başvurduklarını belirten Fizyoterapist Adnan Arvas, hastanın durumuna uygun bir tedavi programı uyguladıklarını söyledi. Hastanın kısa sürede fizik tedaviye cevap verdiğini anlatan Fizyoterapist Arvas, “Amcamız felçli bir hastamızdı. Tedaviye başladığımızda sol tarafındaki eklem açıklığı epey ilerlemişti. Günlük yaşam aktivitelerini yerine getiremiyordu. Tamamen yatağa bağımlıydı. Uyguladığımız program ile aileyi de bilinçlendirerek tedavi sürecimizi hızlandırdık. 3 aylık sıkı tedavi programımızın ardından şu an hastamız tek başına yataktan kalkıp ev içerisi ve ev dışarısında günlük ihtiyacını giderebilmektedir. Yaptığımız aktivelerle hastamızın kas kuvvetini ve eklem hareket açıklığını arttırdık. Beyinde bulunan nöroplastisiteyi geliştirdik ki vücut tekrardan unutmuş olduğu hareketleri yerine getirebilsin. Şu an hastamızda yüzde 80 oranında bir iyileşme sağladık. Kendisi de memnun ailesi de memnun. Programımız halen devam ediyor. Tam istediğimiz seviyeye ulaştığımızda tedaviyi tamamlayacağız” diye konuştu.

Kent genelinde 10’larca hastaya ücretsiz olarak verilen evde fizyoterapi hizmeti vatandaşlara umut olmaya devam ediyor.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ