Tarih: 17.07.2019 19:00

Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi bölgede hayata geçecek

Facebook Twitter Linked-in

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Muş’ta düzenlediği ‘Türkiye’nin Fırsat Penceresi’  konulu toplantıda Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesini hayata geçirdi.   YÖK Başkanı Yekta Saraç yaptığı açıklamada Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesinin ikinci etabı bölgede hayata geçeceğini ifade etti.

KALKINMADA ÜNİVERSİTELERİN ROLÜ
Yekta açıklamasında, “Muş Alparslan Üniversitesinde düzenlediğimiz toplantıda, Yükseköğretim Kurulu olarak, ülkemizdeki genç nüfusun eğitiminde yeni hedef olarak belirlediğimiz “dijital dönüşüm ve okuryazarlık” konuları ile geleceğin meslekleri kapsamında açtığımız yeni lisans / lisansüstü programlar ve üniversitelerimizin bölgesel kalkınmadaki rolleri üzerinde durduk. Toplantıda ayrıca ilk olarak 8 pilot üniversitemizle başlattığımız “Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi” kapsamında belirlediğimiz ikinci 8 pilot üniversitemizle projeye ilişkin protokolü imzaladık. Türkiye’nin Fırsat Penceresi: “Türk Yükseköğretimi” toplantımızın akabinde toplantıya katılan bölge üniversitelerimizin rektörleriyle bir araya geldik. Bölgedeki üniversitelerimizin durumlarını masaya yatırdığımız çok yararlı bir görüşme oldu” dedi.

Toplantıya bölge üniversite rektörlerin yanı sıra Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, de katıldı.
 

Kaynak: Van Postası Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —