Van Yöresel Ürünler Fuarı yoğun ilgi gördü

Van'da bu yıl 8. kez düzenlenen ve 27 Ekim'de gerçekleştirilen törenle kapılarını açan Van Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı yoğun ilgi gördü.

Van Haberleri 6.11.2023 11:04:00 0
Van Yöresel Ürünler Fuarı yoğun ilgi gördü
Tarih: 06.11.2023 11:06 Güncelleme: 06.11.2023 11:56

Van'da bu yıl 8. kez düzenlenen ve 27 Ekim'de gerçekleştirilen törenle kapılarını açan Van Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı yoğun ilgi gördü. Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde 5 Kasım'a kadar devam eden 8. Van Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı, özellikle hafta sonları Vanlılar tarafından yoğun bir şekilde ziyaret edildi.

Ege zeytinyağından Afyon sucuklarına, Maraş baharatlarından Hatay künefesine, Isparta gül ürünlerinden Beypazarı unlu mamullerine kadar, 81 ilden yöresel ürünler, 8. Van Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı'nda sergilenirken, Vanlılar her yıl olduğu gibi bu yıl da fuara yoğun ilgi gösterdi.

27 Ekim'de düzenlenen törenle kapılarını açan ve 5 Kasım'a kadar devam eden fuar kapsamında Türkiye'nin birçok ilinden üreticiler, yöresel ürünlerini, 8. Van Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı'nda sergilendi.

Karadeniz'in peynir ve tereyağlarından, Ege'nin zeytin ve zeytinyağlarına, Adıyaman'ın peynirli helvasından, Aydın'ın incirlerine, Giresun'un fındık ezmelerinden, Maraş'ın baharatlarına, Isparta'nın gül ürünlerinden, Hatay'ın sabunlarına, Mardin'in gümüşlerinden, Gaziantep'in ürünlerine kadar birçok yöresel ürün ve hediyelik eşya bu fuarında sergilendi.

"VANLILARIN YOĞUN İLGİSİ BİZLERİ MUTLU ETTİ"

Her yıl olduğu gibi bu yıl da düzenledikleri fuarın Vanlılar tarafından yoğun ilgi gördüğünü belirten İpekyolu Expo Fuar A.Ş. Yetkilisi Özgür Can Çelik, "Bu yıl Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı'mızın sekizincisini düzenledik. Fuarımız 27 Ekim- 5 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirildi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Vanlılar fuarımıza yoğun ilgi gösterdi. Bu da bizleri ve stant açan firmalarımızı son derece memnun etti. Çocuklar burada eğlenceli vakitler geçirirken, aileler ise rahat bir şekilde alışverişlerini yaptılar. Fuarımızda 81 ilden gelen yöresel tatlar Vanlılarla buluştu. İzmit'ten pişmaniye, Çankırı'dan tuzlar, Isparta'dan gül ürünleri, Trabzon'dan peynir ve tereyağı çeşitleri, Afyon ve Kayseri'den sucuk çeşitleri gibi 81 ilden gelen yöresel ürünler burada 5 Kasım'a kadar Van halkına sunuldu. Firmalarımız hem tanıtım yapıp hem de satışlarını gerçekleştirdiler. Fuarımızda workshoplar da sürekli oldu. Pişmaniye hazır gelmedi, burada üretildi. Tahinimiz burada çekildi ve lokumlar burada yapıldı. Fuarımızda 60 standımız 80'den fazla markamız yer aldı. Ayrıca çocuklarımız içinde çocuk oyun alanımız vardı. Aileler, çocukları eğlenceli vakit geçirirken kendileri de burada alışverişlerini güzel bir şekilde yaptılar. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı'mız yoğun ilgi gördü. Hafta sonu özellikle yoğun bir kalabalık vardı. Bu kalabalık bizleri son derece memnun etti. Gelen herkesin ayağına sağlık. Gelen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler: Yöresel Ürünler Fuarı yoğun gördü
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ