Yokluktan Türkiye şampiyonluğuna

Okullararası Türkiye Bisiklet Şampiyonasında iki yıl üst üste Türkiye şampiyonu olan Abdurrahman Gazi İMKB Anadolu Lisesi öğrencileri, yetkililerin duyarsızlığından şikayet etti.

Van Haberleri 22.05.2017 10:34:23 0
Yokluktan Türkiye şampiyonluğuna
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.05.2017 10:34

Tuşba ilçesine bağlı Abdurrahman Gazi İMKB Anadolu Lisesi öğrencileri, iki yıl üst üste katıldıkları Okullararası Türkiye Bisiklet Şampiyonasında 3 Türkiye şampiyonluğu, 1 Türkiye ikinciliği elde ettiler. En son 9-10 Mayıs 2017 tarihlerinde Çanakkale’de yapılan Okullararası Türkiye Bisiklet Şampiyonasına katılan Abdurrahman Gazi İMKB Anadolu Lisesi Bisiklet Takımı sporcuları Öznur Tatar, Özlem Gökeş, Gamze Nur Erçik, Berivan Kutlutürk, Şevval Yertürk ve Aleyna Akyürek, ’Genç Kız A Kategorisi Zamana Karşı’ yarışmasında birinci, ’Yol’ yarışmasında ise Türkiye ikincisi oldular. Tüm imkansızlıklara rağmen yarışmaya katıldıklarını ve kendi çabalarıyla bunu başarmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden sporcular, yetkililerin duyarsızlığından şikayet etti. Yetkililerin destek sözü verdiklerini, ancak hiçbirini yerine getirmediklerini dile getiren sporcular, “Hiçbir kıyafetimiz yoktu. Elbise, gözlük ve kasklarımız yoktu. Bu sürece zor şartlar altında hazırlandık. Hiçbir destek almadan, kendi çabamızla herkese inat başardık” dedi.
İki yıl üst üste katıldıkları yarışmalarda 3 Türkiye birinciliği ve bir Türkiye ikinciliği aldıklarını ifade eden son sınıf öğrencisi Şevval Yertürk ise “6 kız, 6 erkek toplam 12 kişi, 6 bisikletle devriyeli şekilde çalışıyorduk. Bisikletler hiçbir şekilde yeterli değildi. Bunun yanında kıyafetlerimiz, kasklarımız, gözlüklerimiz yoktu. Geçen yıl yetkililerden destek istedik, ama hiçbir destek alamadık. Ben bu yıl mezun oluyorum ama takımdaki diğer arkadaşlarımıza hiç olmazsa imkanlar sağlansın” ifadelerini kullandı.

 

Bisiklet ölçülerinin erkeklere göre olduğunu ve bu nedenle çalıştıklarında zorlandıklarını ifade eden sporcular, “Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü söz vermişti, ama sözünü tutmadı. Bisikletler çok eski, birçok tehlikeler yaşadık. Bu imkanlara rağmen Türkiye birinciliğine kadar gittiysek, imkanlar dahilinde daha da ileriye gidebiliriz. Bu konuda yetkililerden destek bekliyoruz” şeklinde konuştu.

 

Van’da bisiklet kulübünün açılmasını istediklerini dile getiren Aleyna Akyürek de, “Kulüpleşmeyi düşündük ve bu şekilde vaatler verildi, ancak yapılmadı. Kendi çabalarımızla buraya kadar geldik. Kulüp olması halinde daha da iyi şeyler başaracağız” dedi.

 

Abdurrahman Gazi İMKB Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Muzaffer Koç da, “Bölge itibariyle yağışların yoğun olduğu bir ildeyiz. Kar ya da yağmur yağdığı zaman çalışmakta çok sıkıntı yaşıyoruz. Kapalı alan antrenmanları için bazı aletler var ama maddi imkansızlıklar nedeniyle temin edemiyoruz. Bu nedenle genelde kışın antrenmanlarımızı kros şeklinde yapıyoruz. Bu aletler elimizde olsa daha rahat çalışabiliriz. Yine de tüm bu imkansızlıklara rağmen üstün bir emek vererek iki yılda 3 Türkiye birinciliği, bir Türkiye ikinciliği olmak üzere toplam dört kupa kazanan öğrencilerimi tebrik ediyor, onlarla gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

Rektör Hacımüftüoğlu, Milli takıma seçilen özel sporcuları misafir etti


Van Spor

ETÜ kayaklı koşuda Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Elazığ’da yurtlar Ramazan’a hazır


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi Snowboard Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, ligin ikinci yarısına 35 milyon TL yatırımla başladı


Van Spor

Beytepe Koleji öğrencilerinden basketbolda çifte galibiyet


Van Spor

Ünilig kış oyunlarında Atatürk Üniversitesi rüzgârı


Van Spor

Rize’de çifte şampiyonluk: Oltulu Erhan Şahin Azerbaycan yolcusu


Van Spor

Oltu’da yeni öğretmenevinin temelleri açılıyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ