Yerel Hak-Sen Vanlı gazetecilerle bir araya geldi

Yerel Yönetim Çalışan Hak Sendikası (Hak-Sen) Van basınıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Van Haberleri 21.10.2021 13:29:19 0
Yerel Hak-Sen Vanlı gazetecilerle bir araya geldi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 21.10.2021 13:29

Van'da sendikal anlamda ciddi boşlukların söz konusu olduğunu belirten Yerel Hak-Sen Yöneticisi Mecbur Bodur, "2008 yılında Ankara'da genel merkezi kurularak, faaliyete geçen Yerel Hak-Sen Konfederasyonu, mevcut 13 sendikadan 2 tanesi olarak, 2 gündür Van'da çeşitli ziyaretlerde bulunduk. Memur sendikacılığında bağımsız ve herhangi bir ideolojik, siyasi destek olmaksızın, hareket etmeyi kendine düstur edinmiş olan Hak-Sen Konfederasyonu'nun mensupları olarak Van ilimizde gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde, memur sendikacılığı anlamında gerçekten ciddi boşluklar olduğunu ve bu konuda kamuda çalışan arkadaşlarımızın bir takım rahatsızlıklar içerisinde olduğunu da gözlemledik. En kısa sürede Van'da örgütlenmemizi daha da büyüterek, gerek üniversitede, gerek yerel yönetimlerde, gerek diğer iş kollarında, milli eğitim, sağlık, büro hizmetleri ve diğer iş kollarında da faaliyet alımızı genişleterek, en kısa zamanda gerçek sendikacılığın, memur sendikacılığının nasıl olması gerektiğini bütün Van özelinde, kamu çalışanlarına örneklemek istiyoruz" dedi.
“HİÇBİR SİYASİ PARTİNİN ARKA BAHÇESİ DEĞİLİZ”
Yaklaşık 3-4 ay önce Van ilimizde yapılanmaya başladık diyen Yerel Hak-Sen Genel Başkanı Yavuz Toptaş, “Burada gerçek sendikacılığa ne kadar ihtiyaç olduğunu yapmış olduğumuz ziyaretler sonrasında görmüş olduk. Memur için mücadele eden bir sendikayız. Hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmadığımız gibi, hiçbir siyasetten veya hiç kimsenin güdümü ile sendikacılık yapan bir sendika değiliz. Devlet memurlarının sorunlarını ve sıkıntılarını çözmek için elbette ki siyasi partilerle görüşürüz ama hiç kimseden talimat almayız. Dolayısıyla tamamen tasarrufumuz devlet memurlarının, ekonomik sosyal haklarını korumak, onların sıkıntılarını, dertlerini, zor zamanlarında onların yanında olmak için varız." Şeklinde konuştu.
“SADECE HAK VE EMEK MÜCADELESİ VERİYORUZ”
Yerel Hak-Sen Van İl Başkanı Şener Demirol ise konuşmasını şöyle tamamladı; “Van'da yerelde 2 tane sendika var. İki sendikanın da birçok memur arkadaşımızın ihtiyaçlarına cevap veremediğini gördük. Bu boşluğu fark ettik. Bizlerde güçlü bir inançla bu iki sendikadan daha iyi çalışacağımıza, daha güzel şeyler yapacağımıza inandığımız için bu yola girmiş olduk. 2-3 aylık süre içerisinde bunu Van'a da duyurduk. Herkes bizi duydu, çalışmalarımızı gördüler. Gerçek sendikacılığı yapmaya çalışıyoruz. Üyelerimizin faydasına birçok anlaşmalar yaptık. Amacımız memurlarımızın gittiği her yerden faydalansın. Sadece hak ve emek mücadelesi veriyoruz. İnsan ayrımı yapmadan, ideolojiye bakmadan, siyasete girmeden, yöneticilerimizin işine karışmadan, sadece kendi işimizi yapmak istiyoruz.”
Toplantıya, Yerel Hak-Sen Sendikası Genel Başkanı Yavuz Toptaş, Tüm Üni-Sen Genel Başkanı Mecbur Bodur, Yerel Hak-Sen Van İl Başkanı Şener Demirol ve Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Temsilcisi Ömer katıldı.
Kaynak: Vangölü TV

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ