Yeni atamalar Van’ın öğretmen açığını kapattı mı?

3 Eylül Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla "2021 Öğretmen Atama Töreni’nde 20 bin öğretmenin ataması yapıldı. Bu atamalarda Van’a düşen pay ise 1305 öğretmen oldu.

Van Haberleri 6.09.2021 12:57:22 0
Yeni atamalar Van’ın öğretmen açığını kapattı mı?
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’da yaklaşık 310 bin öğrenci ile 19 bin 758 öğretmen ders başı yapacak. Yapılan son 20 bin öğretmen atamasından 1305 kişi ile aslan payını Van aldı.. Bu atamalar yapılmadan önce Van’daki mevcut öğretmen sayısı 19 bin 427 idi. İldeki öğretmen açığı ise 3 bin 200 civarında. Bu atamalardan sonra verilen rakamlar Van’ın öğretmen açığını kapatmıyor.

ÖĞRETMEN AÇIĞI NASIL GİDERİLECEK?
Van’a yeni öğretmenler atanmasına rağmen okullardaki mevcut açık çok büyük rakamlara tekabül ediyor. Peki, bu açıklar nasıl giderilecek?

Milli Eğitim Bakanlığı, Van’da ki 3 bin 200 civarındaki öğretmen açığını vekil (ücretli) öğretmenlerle kapatmaya çalışıyor. Bu vekil öğretmenlerden de bazı şartlar aranıyor. Bu şartlar içerisinde KPSS puanı, diploma puanı, Eğitim ya da Edebiyat Fakültesi mezunu gibi şartlar yer alıyor. Bu şartları taşıyan adaylar ile ihtiyacın karşılanmaması durumunda ise diğer bölümlerden mezunlarla bu açığı kapatmaya çalışıyor. 

Van’ın nüfus bakımından en büyük ilçesi olan İpekyolu’nda vekil (ücretli) öğretmenlik için ise 13 bin kişi başvuruda bulundu. Diğer ilçelerde ihtiyaçtan fazla başvuru yapıldı, ücretli öğretmen atamalarının da okulların açılmasından sonra yapılması bekleniyor. 


Kaynak: Vangölü TV


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem