VOSİAD Başkanı Bozkurt Kent Danışma Kurulu Toplantısında OSB’yi eleştirdi

Van Kent Danışma Kurulu Demokrasi ve Hukuk gündemiyle Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in başkanlığında toplandı. 

Van Haberleri 29.06.2020 01:28:05 0
VOSİAD Başkanı Bozkurt Kent Danışma Kurulu Toplantısında OSB’yi eleştirdi
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van Organize Sanayicileri İş Adamları Derneği (VOSİAD) Başkanı Şemsettin Bozkurt yapılan toplantıyı sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. İki ara başlıkla OSB tarafından yapılan yeni hizmet binasıyla ilgili eleştirilerde bulunan Bozkurt binanın denetlenmesi gerektiğini söyledi.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Bozkurt, “Van Kent Danışma Kurulu demokrasi ve hukuk gündemiyle toplandı. Bu bağlamda şeffaflık ve bilgi edinme hakkına dikkat çektim.  Bilgi edinmek için yeni ama eski OSB binası karot değerlerini ve VOTAŞ'ta ödenmeyen borçtan dolayı ne kadar gecikme faizi uygulanacağını sordum. İlk defa başkanlığım döneminde OSB’ye ciddi kaynak sağlamak üzere planlayıp hayata geçirdiğimiz “katılım payı” ile 4.etap arsa satışlarından mevcut yönetimin kasasına yaklaşık 10 milyon₺ girdi/girecek. Peki, bu kadar kaynak varken neden çürük bina üzerine yeni bina yapıldı. Van’daki yapıların yüzde 70-80’i 20-25 yaş üstü. Bu yapıların çoğu tıpkı OSB binası gibi el betonuyla dökülmüş. Bir üyesi olarak Van OSB binasının karot değerlerinin bağımsız bir kuruluş tarafından denetlenmesini ve kamuoyu ile paylaşılmasını istiyorum.” dedi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem