Vizontele'deki o sahne Van'da gerçek oldu

Vizontele filminde Şafak Sezer’in ‘baba akü yok’ sahnesi Van’da gerçek oldu.

Van Haberleri 8.06.2017 09:48:01 0
Vizontele
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.06.2017 09:48

Van’ın İpekyolu ilçesinde pazar esnaflığı yaparak geçimini sağlayan Yasin İddiğ’in hırsızlarla başı dertte. Bugüne kadar 5 defa aracına giren hırsızlar, bu sefer aracın ön kaputunu açarak radyatörünü çaldı. Pazar arabası olarak kullandığı eski model minibüsünün kapılarına asma kilit ve çelik kapı kilidi taktıran İddiğ, aracın camlarını da demir saclarla kapattırarak adeta zırhlı araç haline getirdi.
 

Hırsızlarla baş edemediğini belirten İddiğ, yaşanan bu olayı Vizontele filmindeki ‘Baba akü yok’ sahnesine benzetti. İddiğ, “Sabah pazara geldiğimde aracımın hararet yaptığını gördüm. Baktım radyatör yok. Vizontele filmindeki ‘Baba akü yok’ sahnesi gibi, sabah bir katlık ‘radyatör yok’ İnşallah bu sıkıntılar bir daha yaşanmaz” dedi.

Hırsızlarla baş edemeyince minibüsünü zırhlı araca çevirdi

 

15 yıldır pazar esnaflığı yaparak geçimini sağladığını ifade eden İddiğ başına gelenleri şu şekilde anlattı:
“Daha önce aracıma hırsızlar girdi görüntüleri Emniyet birimlerine teslim ettim. Bir sonuç alamayınca kendimce aracıma asma kilitleri ve çelik kapı kilitleri taktırdım. Camları içeriden saclarla kapattık. Hırsızların aracın içine girme şansını sıfıra indirdik. Geçtiğimiz günlerde iftar saatinde hırsızlar yine aracıma dadanmışlar bu sefer de arabanın ön kaputunu açarak radyatörümü çalmışlar. Ben de fark etmedim sabah pazara geldiğimde aracın hararet yaptığını gördüm. Kaputu açtığımda radyatörü götürdüklerini fark ettim. Emniyet birimlerine haber verdik. Güvenlik karması görüntülerini kendileriyle paylaştık. Sonuç bekliyoruz.”

Hırsızların görüntülerini sosyal medyada paylaştı

 

Kamera kayıtlarında bir şahsın hırsızlığı gerçekleştirdiğini ve yüzünün net bir şekilde görüntülendiğini anlatan İddiğ, “İnşallah bu sefer hırsız yakalanır ve bunlar bir daha yaşanmaz. Görüntüleri ayrıca sosyal medyada da paylaştım. Tanıyan bilen varsa teşhis etsin diye paylaştım tanıdığım bildiğim her yere haber verdim. İnşallah bir an önce yakalanır. Olur da emniyet birimlerinden önce bizler yakalarsak mutlaka bir sıkıntı yaşanır. Bir an önce yakalanmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
 

İddiğ, aracının 5 defa soyulduğunu da sözlerine ekledi.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ