Veysel Koç, “Van’daki küçük esnaflar da yardım destek paketlerinden yararlandırılsın”

Van Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Veysel Koç, korna virüsü tedbirleri kapsamında alınan kararlar sonucunda işyerlerini kapatan başta berber ve kuaförler olmak üzere farklı meslek alanlarında faaliyet yürüten küçük esnafın Covid

Van Haberleri 9.04.2020 18:20:45 0
Veysel Koç, “Van’daki küçük esnaflar da yardım destek paketlerinden yararlandırılsın”
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Türkiye’de korona virüs salgınının yayılmaması için birçok önemli tedbir kararı alındı. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı tarafından 'Korona Virüs Tedbirleri' genelgesi kapsamında Van’da da birçok sektörden küçük esnafın işyeri kapatıldı.

SOSYAL YARDIMLARDAN KÜÇÜK ESNAFIMIZ DA YARARLANMALI
Kentte 20 gün önce alınan kararlar gereği kapatılan küçük esnafların durumunu Van Postası Gazetesi’ne değerlendiren Van Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Veysel Koç, “kepenk indiren hiçbir esnafımız yapılan sosyal yardımlardan yararlanamıyor. Geçici denen bu süreç ne kadar sürecek bilinmiyor. Elinin emeği ile kıt kanaat geçinen, dükkanları kapandıktan sonra hiçbir geliri olmadığı için büyük sıkıntı çeken küçük esnafımız da devletin sunduğu her türlü sosyal destek imkanından yararlandırılmalı” dedi.  

MÜLK SAHİPLERİ VİCDANDAN YOKSUN
Koronavirüs tedbirleri kapsamında işyerlerinin kapatılma kararı alınmasının esnafı çok zor duruma soktuğunu belirten Veysel Koç, “Evi ve işyeri kirada olan esnafımız var. İşyerleri alınan kararlar nedeniyle kapatılmış olan esnafımız kiralarını ödeyemez durumda. Vicdandan yoksun mülk sahipleri de var. Korona virüs tedbirleri kapsamında alınan kararların bir anlamda mağduru durumunda olan küçük esnafımızın, bu tedbirlere bakmaksızın “ya kiramızı ödeyin, ya da dükkanımızı evimizi boşaltın” diyen mülk sahipleri yapışmış durumda. Bu da evinin ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan esnafımızı büyük sıkıntıya sokuyor. Bu konuda da bir karar alınarak esnafımızın derdine bir çare üretilmeli” şeklinde talepte bulundu

ESNAFIMIZ ÇOK MAĞDUR DURUMDA
Van’daki küçük esnafın zor durumda olduğunu söyleyen Veysel Koç, “Beni gün içinde arayan esnaflarımızın sıkıntılarını dinliyor ve çözüm üretmeye çalışıyoruz. Esnafımızın içinde hanımı çocuk bekleyen, çocukları olan, bebek bezi ve mama alması gereken esnafımız , aç ve açıkta kalan zor durumda olan esnafımız var. Vergi mükellefi olduğu için bu esnafımız şu ana kadar devletimizin dağıttığı sosyal yardımlardan faydalanamadı. Devletimizin  dağıttığı sosyal yardımlardan yeşil kartı olanlar ve  yaşlılar faydalanıyor. Elinin emeği ile geçinen hiçbir birikimi olmayan, çarkını kıt kanaat çevirebilen esnafımız için hiçbir paket açıklanmadı. Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi içerisinde 25 bin lira kredi diyorlar, kredi ile ilgili de bankalar bin bir türlü zorluk çıkarıyor. Kredi şartlarını sağlayamayan veya sicili az bozuk olan esnafımız yardımlardan faydalanamıyor” diyerek, küçük esnafın durumunun yoksuldan daha kötü durumda olduğuna dikkat çekti.

CUMHURBAŞKANIMIZDAN DESTEK BEKLİYORUZ
Van’daki küçük esnafın zor durumda olduğunu belirten Veysel Koç, “Zaten kıt kanaat geçinen küçük esnafımız, koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan tedbirler ile iş yerlerini kapatmak zorunda kaldı. Bu da küçük esnafımızı muhtaç duruma düşürdü. Elinin emeği ile geçinen küçük esnafımız da sosyal yardımlar kapsamına alınmalı, evi ve işyeri kirada olanların kira ödemeleri de alınacak bir karar ile mücbir sebep kapsamında ertelenmeli. Van Valisi Sayın Mehmet Emin Bilmez'in yetkisi dahilinde esnafımıza destek olmaya çalıştığını biliyoruz. Ancak Hükümetimiz ve bakanlıklarımız tarafından alınması gereken kararlar da bulunmaktadır. Bu konuda halkımızın ve esnafımızın sorunlarına karşı duyarlı olduğunu bildiğimiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan bir çözüm ve destek bekliyoruz” dedi. 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler: