Vekil Gülaçar basınla bir araya geldi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, “HDP, devleti bu noktaya sürükledi” dedi.

Van Haberleri 14.09.2018 13:18:29 0
Vekil Gülaçar basınla bir araya geldi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 14.09.2018 13:18

AK Parti Van Milletvekili ve MKYK üyesi aynı zamanda Türkiye-İran Dostluk Grubu Başkanı Osman Nuri Gülaçar, kentteki ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi. İskele Öğretmenevinde gazetecilerle bir araya gelen Gülaçar, süreçle ilgili açıklamalarda bulundu. Doğu ile batının şartları arasında fark olduğunu dile getiren Gülaçar, “40 yıldır bu bölge farklıdır. İşte bütün o sorunlara rağmen burada bir şeyi başarmamız lazım. Biz Türkiyeliyiz. Türkiyeli olarak devam etme, ayrıştırmadan, ötekileştirmeden, kardeşliği en ön safa çekerek hem fert fert hem toplumsal olarak insanlarımızın ihtiyaçlarını giderme, dertlere deva olma ve sorunlarını çözme noktasında bir sorumluluğumuz var. Allah nasip ederse biraz daha fazla insanlarımızın gönül dünyalarına girmeyi, mümkün mertebe orada yol almayı arzu ediyorum” dedi. 


Yerel seçimlerde adayların önemli olduğuna dikkat çeken Gülaçar, “Doğru adaylar, güzel adaylar, halkın içinden adaylar ve bu adaylarla birlikte partimizin burada büyükşehri bir daha kazanması ve ekseriyetle belediyeleri alması benim en büyük isteğim, hedefim ve hayalimdir. Ben samimi ve içten adayların olmasını arzu ediyorum. Onlarla birlikte köy köy, ilçe ilçe gezip belki adaylarımızdan daha fazla gayret sarf etmeyi arzu ediyorum. Çünkü Türkiye’nin kaderi, bu seçimlerle ilgilidir. Van için güzel olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 


Kayyumlara da değinen Gülaçar, “HDP, devleti bu noktaya sürükleyecek bir anlayış sergiledi. Bu üzücüdür. Asıl olan halkı halkın seçtiği insanların yönetmesidir. Kayyumlar neden bu kadar hevesli. Çünkü ideolojik yapanlar, halkın bire bir ihtiyaçlarını karşılamayanlar veya belediye gibi bir nimeti farklı sahiplerine kullananlar, sizi geldiği noktada kayyumlara mecbur ediyorlar. Ama asıl olsan halkın seçtiği insanların kenti yönetmesidir. Bu bizim önceliğimiz olmalı. Geçici değil sürekli olan durumu gerçekleştirmeliyiz” şeklinde konuştu. 


Türkiye halkının kadirşinas olduğunu ve her zaman sor durumda devletinin yanında yer aldığının altını çizen Gülaçar, “Bu halk değerli bir halktır. İnandırdığınızda gerçekten hakkı teslim etme noktasında kadirşinastır. Bizim halkımız zor zamanlarda kesinlikle doğrunun yanında yer alan, devletin yanında yer alan bir güzelliğe sahiptir. Son seçimde bütün olumsuz propagandalara rağmen o akşam sonuçlar açıldığında yüzde 52’yi gördüğümde ağladım, duygulandım. Zor zamanlarda bu millet, kendini ispat ediyor. Bundan daha önemli bir değer yok. Bu millet, birlik ve beraberlik içinde asla Suriyelileşmeme sürecini ifade ediyor. Bende bunu hasetten arzu ediyorum. İnsanın var olduğu yerde ihtiyaç var ve bizler bu ihtiyaçlara cevap vermek zorundayız” dedi. 


Toplantı soru cevap ile sona erdi. 

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ