Vefat eden Timurlenk Bozkurt'un ailesine taziye mesajı yoğunluğu

Van'ın Halk Şairlerinden Timurlenk Bozkurt tedavi gördüğü Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hakkın rahmetine kavuştu.

Van Haberleri 24.12.2019 15:43:22 0
Vefat eden Timurlenk Bozkurt'un ailesine taziye mesajı yoğunluğu
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Eski sendikacı, eski genel meclis üyesi, yazar ve şair, köşe yazarımız Timurlenk Bozkurt hakkın rahmetine kavuştu. Bozkurt ailesine siyasi parti il başkanları, STK başkanları ve kurum amiri tarafından başsağlığı dilendi.

Hakkın Rahmetine kavuşan ve uzun zamandır rahatsız olan Karayollarından emekli yazar şair, sendikacı köşe yazarı Timurlenk Bozkurt ailesine siyasi parti başkanları, STK başkanları ve kurum amiri başsağlığı diledi.

Timurlenk Bozkurt’un Cenazesi bugün öğle namazına müteakip Yukarı Norşin Camii’nde kılınarak, Akköprü Mezarlığı’na defnedildi. Taziye Yeri ise: Bay ve bayanlar için Altaylı Park Yanı, Oktay Altaylı Sitesinde olacağı sevenlerine duyuruldu.

Vanlı kurum amirleri, STK ve siyasi parti il başkanları sosyal medya hesaplarından taziye mesajı yayımlayarak, aileye baş sağlığı diledi.

TAZİYE MESAJLARI ŞU ŞEKİLDE
 Van Valisi Ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Şehrimizin kanaat önderlerinden olan şair ve yazar Timurlenk Bozkurt'u hakka uğurladık. Ailesi ve sevenlerine baş sağlığı dilerim.

Doç. Dr. Öğretim Üyesi, Van ve Gaziantep eski milletvekili, Kültür ve Milli Eğitim Eski Bakanı Hüseyin Çelik, Van, abide şahsiyetlerinden birini kaybetti. Uzun zamandır birçok hastalıkla malül olan şair, sivil toplumcu, siyasetçi ve kanaat önderi Timurlenk Bozkurt Ağabeyimiz, Hakk’a yürüdü. Mekânı cennet olsun. Eşi ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum.

Ak Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Van’ın önemli bir değeri olan kanaat önderi Gazeteci, Yazar ve fikir insanı, büyüğümüz Timurlenk Bozkurt vefatını üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine, sevdiklerine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum.

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Van'ımızın değerlerinden kanaat önderi, yazar ve fikir insanı, kıymetli Timurlenk Bozkurt hakka kavuştu.  Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabr-i cemil ve başsağlığı diliyorum.

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, Van değerli bir büyüğünü kaybetti. Timurlenk Bozkurt'u Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Yeniden Refah Partisi Tuşba İlçe Başkanı Nevzat Ataş, Van’ımızın değerlerinden fikir insanı gazeteci yazar kanaat önderi kıymetli Timurlenk Bozkurt beyin ölüm haberini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım merhuma Allahtan rahmet kederli ailesine sabrı Cemil diliyorum.

Van Tuşba Eski Belediye Başkanı Prof. Dr. Fevzi Özgökçe, Van’ın asırlık çınarlarından, kanaat önderi, yazar ve siyaset adamı Timurlenk Bozkurt müzmin hastalığının akabinde 90 yaşında Hakk'ın rahmetine kavuştu. Mekânı cennet, makamı âli olsun. Başta Vefâlı ve Kadirşinas refikası Remziye abla olmak üzere tüm Van halkının başı sağ olsun.

Van Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Allahtan rahmet diliyorum. Hoş sohbeti, öğretici argümanları hafızalarımızda hep var olacak...

İş Adamı Yusuf Konak, Van kanaat önderlerinden nurlara gönül vermiş Van kültürüne büyük emek veren sohbetlerinden muhabbetinden bizlere öğüt ve katkıda bulunan ağabeyimiz. Şair ve yazar üstat Timurlenk Bozkurt hakka yürüdü Allah rahmet eylesin mekânı cennet ailesi ve sevenlerinin başı sağ olsun

İş Adamı Zahir Kandaşoğlu, Van'ın önemli bir değeri olan kanaat önderi Gazeteci, ve yazar fikir insanı,Timurlenk Bozkurt vefat etmiştir . Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine baş sağlığı diliyorum.

Avukat Zahir Soğanda, Van'ımızın değerlerinden kanaat önderi, yazar ve fikir insanı, kıymetli Timurlenk Bozkurt hakka kavuştu.  Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabr-i cemil ve başsağlığı diliyorum.

Sosyal medya fenomeni Vanlı Nihat Hoca, “Van'ın kanaat önderlerinden Timurlenk Bozkurt vefat etmiş olup merhuma rahmet yakınlarına başsağlığı diliyoruz..

Gazeteci Ömer Aytaç Aykaç, Van’ın önemli ve kıymetli şahsiyetlerinden Timurlenk Bozkurt ağabeyin vefatını üzüntüyle öğrendim. Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun inşallah.

Türkiye Vefa Der Van İl Başkanı Mithat tan,  Van’ımızın sevilen simalarından Şair, yazar ve araştırmacı Timurlenk Bozkurt Abimizi kaybettik.  ALLAH rahmet eylesin mekânı cennet olsun İnşallah...

TİMURLENK BOZKURT KİMDİR?
Yoğun ve özverili bir çalışmanın ürünü olan "Egido'nun Hazin Sonu"  adlı kitabın yazarı, Gazizade Molla Bozo- Mehmet Bozkurt'un oğlu. Timurlenk Bozkurt 1930 yılında Van'da dünyaya gelmiş. Kendi ifadesiyle doğduğunda bir ayağı bileğinden iki santim kısa olunca ailesi Timurlenk ismini verir.  Cumhuriyet İlkokulu ve ortaokul sonrası eğitime devam edemeyen Bozkurt,  Ziraat Bankası'nda iş hayatına başlar. Daha sonra Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü personeli olarak iş yaşamına devam eden Bozkurt, bir süre Yol İş Genel Sekreterliği görevinde bulunur. Serbest muhasebecilik, kooperatifçilik yapan, 1950 yılından itibaren şiir  ve çeşitli konularda yazılar yazan  Bozkurt,  Vansesi, İkinisan, Şark Yıldızı, Van Postası gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı. Timurlenk Bozkurt, gençliğinde bazı derneklerde aktif görev almış, Demokrat Parti, eski başbakanlardan merhum Ferit Melen ile Cumhuriyetçi Güven Partisi'nde daha sonraki yıllarda DYP ve AK Parti'de İl Genel Meclis Üyesi seçilerek siyaset yaptı.

Bizlerde Van Postası Gazetesi olarak merhuma Allah'tan rahmet, yakınlarına sabr-ı cemiller dileriz.


Anahtar Kelimeler: