Van Vefa Platformu Başkanı Merhum Osman Yıldız’ın adı yaşatılacak

Van’a Vefa Platformu’nun kurucu başkanı olan ve geçtiğimiz ay trafik kazasında eşi ile birlikte vefat eden İşadamı Osman Yıldız’ın adı, kurduğu derneğin adına verildi.

Van Haberleri 6.11.2023 11:00:00 0
Van Vefa Platformu Başkanı Merhum Osman Yıldız’ın adı yaşatılacak
Tarih: 06.11.2023 11:03 Güncelleme: 06.11.2023 11:54

Van’a Vefa Platformu’nun kurucu başkanı olan ve geçtiğimiz ay trafik kazasında eşi ile birlikte vefat eden İşadamı Osman Yıldız’ın adı, kurduğu derneğin adına verildi. Söz konusu derneğin adı, Osman Yıldız Van’a Vefa Platformu oldu. Derneğin aylık toplantısında Osman Yıldız’ın kızı Ahsen Yıldız’a da plaket takdim edildi.2022 yılında bir grup işadamı ile birlikte Van’a Vefa Platformu’nu kuran İşadamı Osman Yıldız, kentin sorun ve sıkıntılarını gündeme taşıyarak, söz konusu sorunların çözümü noktasında da gayret sarf ediyordu.

Geçtiğimiz ay Erzurum’a giderken ailesi ile birlikte trafik kazası geçiren Osman Yıldız ve eşi hayatını kaybederken, iki çocuğu ise yaralanmıştı.

Merhum Yıldız’ın ölümü sevenleri ve yakınlarını oldukça üzmüş, kurduğu derneğin yöneticilerinde de büyük şok oluşturmuştu. Dernek yöneticileri merhumun vefatından sonra söz konusu derneğin isminin başına Osman Yıldız ifadesini ekledi.

Van’da gazetecilerle bir araya gelen Van’a Vefa Platformu yöneticileri, Osman Yıldız ve eşini rahmetle anarken, annesi, babası ve iki kızını da programda ağırladı.

Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Sümer, aylık rutin olarak yaptıkları toplantılara devam ettiklerini söyleyerek, “Bu elim kaza sonucu Osman Yıldız’ı kaybettik. Söz konusu kazada eşi de hayatını kaybettik. Bir kez daha kurucu başkanımıza ve eşine Allah’tan rahmet diliyoruz. Ailesini de bugün misafir ettik. Osman Yıldız’ın emeği çok büyük. Bıraktığı noktada bizler dernek olarak kentin sorun ve sıkıntılarını siz basın mensupları aracılığıyla gündeme taşımaya çalışacağız. Derneğimizin ismini de Osman Yıldız Van’a Vefa Platformu yaptık. Tekrardan katılımınız için teşekkür ediyorum. Yeni başkanımıza sözü bırakıyorum” dedi.

Daha sonra söz alan Osman Yıldız Van’a Vefa Platformu Başkanı Uğur Ebeperi, derneklerinin aylık toplantısına iştirak edenlere teşekkür ederek, “Aramızda merhum Osman Yıldız’ın ailesi de var. Kendilerine de hoşgeldiniz diyorum. Rabbimden Osman Yıldız ve eşine bir kez daha rahmet diliyorum. Kurulduğu günden bugüne kadar çizgisini değişmeyen doğruluktan taviz vermeyen yönetim kurulu başkanlarımız ile canla başla yolumuza devam edeceğiz. Ayrıca Platformumuza Kadın kolları ve Gençlik kolları olarak iki gurup daha eklemiş bulunmaktayız. Gençlik kolları başkanlığına Burak Angişhan, Kadın kolları başkanlığına da Hamide Donmuş atanmıştır. Yeni görevlerinde başarılar diliyoruz. Amacımız bu kardeşlerimiz ile birlikte Osman Yıldız Vana Vefa Platformu ailesini büyütmekle birlikte, tüm vatandaşlarımıza Van ilinin her köşesine, sokağına, mahallesine ulaşmış olacağız. Bu vesile ile tekrardan Osman Yıldız kardeşimizi ve eşini rahmetle anıyoruz. Mekânları Cennet olsun” diye konuştu.

Program, trafik kazası geçirdiklerinde aracın içinde bulunan ve yaralanan Osman Yıldız’ın kızı Ahsen Yıldız’a günün anısına plaket takdimi ile sona erdi.


Haber Kaynak : Van Bölge Gazetesi
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem