VEDAŞ, 'İş Sağlığı ve Güvenliği' eğitimlerinde ezberleri bozdu

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ), ‘4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Haftası’ etkinlikleri kapsamında Van’da konferans düzenledi.

Van Haberleri 10.05.2018 10:49:43 0
VEDAŞ,
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.05.2018 10:49

VEDAŞ, ‘4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Haftası’ kapsamında Van, Hakkari, Muş ve Bitlis illerinin katılımıyla bir konferans düzenledi. DoubleTree By Hilton Van Otelinde gerçekleşen konferansta açılış konuşmasını yapan VEDAŞ Şirket Müdürü Emrullah Okuducu, hiçbir işin insan sağlığından ve hayatından önemli olmadığını vurguladı. Tüm iş kazalarının önlenebilir olduğunu dile getiren Okuducu, “Küçük tedbirlerle büyük felaketlerin önlenebileceğini biliyoruz. Alınacak tedbirlere ilişkin personelimize rutin bilgiler verip sadece mevzuat gereği yapılması gerekenleri yapmayı açıkçası doğru bulmuyoruz. İlkemiz olan ‘sıfır iş kazasına’ ulaşabilmek amacıyla; personelimizi hem bilgilendirmek hem de onlarda kalıcı davranış değişikliği oluşturmak için farklı metotlar uyguluyoruz” dedi.


VEDAŞ olarak sahneledikleri İSG konulu tiyatro gösteriminin personel davranışlarında olumlu değişiklikler meydana getirdiğini ifade eden Okuducu, “Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da personelimizin kendi yazdığı, yönettiği ve sahnelediği tiyatro oyunumuzu hizmet bölgemizdeki illerde çalışan personelimize izlettik. Kendinden birinin sahnede yer alması, yapılan hataların ve bu hataların sonuçlarının sahneden izlenmesi, çalışanlarımızda çok önemli davranış değişikliklerine neden oldu. Yaptığımız saha denetimlerinde, ekiplerimizin İSG konusunda duyarlı olduklarını memnuniyetle görüyoruz” ifadelerini kullandı.


Bu yıl ikincisini düzenlediklerdi konferansa saha personelinin katıldığı bilgi yarışmasını da dahil ettiklerini dile getiren Okuducu, mevzuat gereği yapılan eğitimlerin tek düze ikliminden personeli kurtarmak istediklerini belirterek, “Geçtiğimiz günlerde; Van, Bitlis, Muş ve Hakkari illerinde görev yapan saha personelinin katıldığı İSG konulu bilgi yarışması düzenlemiştik. Ekiplerimiz bu yarışmalar sayesinde İSG konularını kalıcı davranışa dönüştürmek yönünde önemli mesafeler aldı. Mevzuatları, kuralları ve bilgileri gönüllü olarak, büyük bir heyecanla öğrendiler ve sahada uyguladılar. Yarışmalarda da gördük ki çalışanlarımız İSG konusuna hakimler. Bugün de; il birincilerimizin katıldığı bölge finalini gerçekleştirdik. Buradaki amacımız, personelin yarışma ruhuyla ve gönüllülük esasıyla İSG konularını öğrenmesi ve sahada uygulamasıydı. Bu amacımıza ulaştığımızı rahatlıkla söyleyebilirim” şeklinde konuştu.
VEDAŞ personelinin yazdığı, yönettiği ve sahnelediği tiyatro oyunu büyük beğeni aldı. Elektrik dağıtım sektöründe İSG konusunda Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyan tiyatro gösterisi, izleyicileri kahkahaya boğdu.


Tiyatro gösteriminin ardından Van, Bitlis, Muş ve Hakkari illerinde görev yapan saha personelinin katıldığı bilgi yarışması düzenlendi. İş sağlığı ve güvenliği ile alakalı 20 sorunun sorulduğu bilgi yarışmasında; VEDAŞ Muş ekibi birinci gelerek bölge şampiyonu oldu.


Konferans, ödül dağıtım töreni ile sona erdi.


Konferansa, TES-İŞ Başkanı Naif Balandi, VEDAŞ il ve grup müdürleri, Türkerler VEPSAŞ yöneticileri, TEİAŞ ve TEDAŞ yöneticileri ve personeller katıldı.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ