Tarih: 20.07.2024 14:56

Van ve Çevresinde Sağanak Alarmı: Bölge Sakinleri Dikkat!

Facebook Twitter Linked-in

Van Valiliği, Van ve çevre iller için kuvvetli yağış beklendiği konusunda halkı uyararak, olası risklere karşı önlem alınması çağrısında bulundu.

ÖĞLEDEN SONRAKİ  SAATLERE DİKKAT!

Valilik tarafından yapılan açıklamada, Van, Muş, Bitlis ve Hakkari genelindeki yağışların öğleden sonra başlayarak yer yer gök gürültülü olacağına dikkat çekildi.

BİTLİS'İN DOĞUSUNA VE VAN'IN KUZEYİNE ÖZEL UYARI

Açıklamada, özellikle Bitlis'in doğu ilçeleri ve Van'ın kuzey kesimlerinin yoğun yağıştan etkilenebileceği belirtildi. Yetkililer, vatandaşların sel, su baskını, kuvvetli rüzgar gibi doğal olaylara karşı dikkatli olmalarını istedi.

TEDBİRLER VE ÖNLEMLER VURGULANDI

Yaşanabilecek herhangi bir olumsuz duruma karşı bölge halkının gerekli önlemleri alması önem taşıyor. Özellikle kötü hava koşullarının yol açabileceği sel ve su baskınlarına karşı her türlü tedbirin alınması gerektiği hatırlatılıyor.

YAĞIŞLARIN SU BASKINI YAPMASI MÜMKÜN

Meteoroloji tarafından sunulan bilgilere göre, bölgede gerçekleşecek yağışların lokal olarak çok şiddetli olabileceği ve ani sel ile su baskınına yol açabileceği tahmin ediliyor.

ACİL ÇAĞRILARA HAZIRIZ MESAJI

Yetkililer, geçmişte yaşanan olumsuz hava koşullarından ders çıkararak, vatandaşların can ve mal güvenliği konusunda duyarlı olmalarını öğütlerken, acil durumlar için yapılacak yardım çağrılarına hazır olduklarını bildirdi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —