Tarih: 14.08.2024 12:09

Van ve 58 İlde Yapılan Narkoçelik-32 Operasyonunda 520 Zehir Taciri Yakalandı!

Facebook Twitter Linked-in

VAN'DAKİ OPERASYON VE ÜLKE GENELİNE YAYILAN BAŞARI

Van'da dahil olmak üzere Türkiye'nin 59 ilinde gerçekleştirilen ve 'Narkoçelik-32' adı verilen operasyonlarla, 520 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın duyurduğu başarılı operasyonda, 3 ton 746 kilogram uyuşturucu madde ve 861 bin 90 adet uyuşturucu hapın ele geçirildiği açıklandı.

TÜRKİYE GENELİNDE UYUŞTURUCUYA SAVAŞ

İçişleri Bakanı Yerlikaya tarafından paylaşılan bilgilere göre, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonu ve bin 300 ekip, 3 bin 250 personel, 18 hava aracı, 46 narkotik dedektör köpeğin katılımıyla, 59 ilde düzenlenen operasyonlarla binlerce uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Ülkeyi zehir tacirlerinden temizleme kararlılığını yineleyen Bakan Yerlikaya, operasyonlarda yakalanan ve tutuklanan şahıslarla ilgili ayrıntılı bilgileri de paylaştı.

BÜYÜK ŞEHİRLERDE ETKİLİ DARBE

Öne çıkan şehirlerdeki operasyonlarda İstanbul, Diyarbakır, Şanlıurfa, Edirne, Osmaniye ve Gaziantep başta olmak üzere birçok ilde gözle görülür büyük miktarlarda uyuşturucu maddeler ele geçirildi ve çok sayıda şüpheli yakalandı. Bakan Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren güvenlik güçlerini tebrik etti ve sosyal medya üzerinden yayınladığı mesajda milletin bilgilendirilmesinin önemine vurgu yaptı.

 VAN VE DİĞER İLLERDE KAHRAMANCA YAKALAMALAR

Yapılan başarılı operasyonlar sonucunda, Van ve çeşitli illerde zehir tacirleri ve sokak satıcıları kıskıvrak yakalanırken, ülke genelinde büyük miktarda uyuşturucu maddelerin piyasaya sürülmesinin önüne geçildi. Narkotik ekiplerinin titiz çalışmaları ve koordinasyonu sayesinde Türkiye genelinde birçok suç örgütünün faaliyetleri sekteye uğratıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —