Tarih: 08.10.2024 16:47

Van ve 16 İlde 'Narkoçelik-41' Operasyonu: Uyuşturucu Savaşçılarına Ağır Darbe

Facebook Twitter Linked-in

VAN VE 16 İLDE EŞZAMANLI NARKOTİK OPERASYONU

Van'da başlatılan büyük çaplı narkotik operasyon, 17 ilde suç örgütlerine ve uyuşturucu ticaretiyle mücadele kapsamında genişletildi. 1 Ekim tarihinde başlatılan ve 2,500 polisin katıldığı, helikopter destekli "Narkoçelik-41" operasyonunda, gözaltına alınan 159 kişiden 89'u tutuklanarak cezaevine gönderildi.

OPERASYONUN AYRINTILARI

Aksaray merkezli yürütülen operasyon, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Bursa, Çankırı, Diyarbakır, Eskişehir, Hatay, İstanbul, Kayseri, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Van ve Yozgat olmak üzere 17 farklı ilde koordineli bir şekilde gerçekleştirildi. Şafak vakti başlayan baskınlarda, şüphelilerin adreslerine eş zamanlı baskınlar yapıldı.

OPERASYONA ÇEVRE İLLERDEN TAKVİYE

Aksaray'a, çevre illerden araç ve personel takviyeleriyle güçlendirilen operasyon kapsamında, 116 şüpheli Aksaray'da, 43 şüpheli ise diğer illerde olmak üzere toplamda 159 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki sorguları tamamlanan şüphelilerin adliye süreci de hızlı bir şekilde işledi ve 89 kişi tutuklanarak hüküm giydi, 39 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer şüphelilerin ise işlemleri devam ediyor.

GENİŞ ÇAPLI SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Yoğun bir çalışmanın ürünü olan operasyon sonrasında ele geçirilen bilgi ve bulgular ışığında, suç örgütleri ve uyuşturucu ticaretiyle mücadelede yeni adımlar atılacak. Güvenlik güçleri, uyuşturucu ile mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği konusunda kamuoyunu bilgilendiriyor. Bu operasyonun sonuçları, örgütlü suçlarla mücadelede önemli bir başarı olarak kayıtlara geçti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —