VATSO Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Yörük: Kapıköy Sınır Kapısı açılmalı

Van Ticaret ve Sanayi İş Dünyası Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Öz Yörükler Zücaciye Firması Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Yörük, İran’la komşu olmasının Van için büyük bir şans olduğunu belirterek, tedbirler alınarak Kapıköy

Van Haberleri 15.10.2020 15:12:55 0
VATSO Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Yörük: Kapıköy Sınır Kapısı açılmalı
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ

Gerekli tedbirler alınarak Kapıköy Sınır Kapısı’nın açılmasını beklediklerini söyleyen Van Ticaret ve Sanayi İş Dünyası Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Öz Yörükler Zücaciye Firması Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Yörük, esnafların mağdur olduğunu ve kapının biran önce açılması gerektiğini belirtti.

İranlıların ilimizin ekonomisine çok büyük katkılar sunduğunu belirten Yörük, STK’lar olarak Van’ın her alanda çok daha güzel temsil edilmesinden yana olduğunu, güçlü STK’lar, güçlü temsilcileri barındıran STK’lar her yönüyle ile katkı sunduğunu söyledi.

“SINIR KAPILARININ AÇILMASI LAZIM, ESNAFLARIMIZ ÇOK MAĞDUR”

İran ile komşu olmanın Van için çok büyük bir şans olduğunu söyleyen Yörük, “İran’la komşu olmamız bizim için büyük bir şanstır. Son günlerde sınır kapısı tedbirler alınarak kontrollü bir şekilde açılsın talepleri var. Ben bu taleplerden yanayım. Kesinlikle önce sağlık diyorum. Sağlığımızı tehdit edecek durumlardan uzak durarak ama bunu gerçekten ülkemizin birçok bölgesinde yapıyorlar. Bugün İstanbul metropol bir kent. 15 milyon nüfusa sahip bir ilde dünyadan, her taraftan gelen insanlar var. Bu durumda olan başka sınır kentlerimiz de var. Nasıl ki havaalanlarında uçağa binildiği zaman kontrollü geçiş yapılıyorsa, sağlıklı, hijyenik bir yapıda kontrollü olarak Van’da da aynı hassasiyetler gözetilerek sınırların açılması gerekiyor. Sınır kapılarının açılması lazım, çünkü esnaflarımız çok mağdur. Turizm anlamında çok güzel oteller açıldı. Çok güzel hizmetler yapılıyor. Özellikle ilimizin ekonomisine İranlılar çok büyük katkılar sundu. İnşallah güvenlik tedbirleri alınarak, sağlık önemsenerek bu tür çalışmaların, faaliyetlerin olması ilin ekonomisine çok faydalı olacağı kanaatindeyim. Kapıköy Sınır Kapısı’nın açılmasına tarafız” diye konuştu.

“DÜNYA ORTALAMASININ ÜSTÜNDE BİR STANDARTTAYIZ”

Yeni normalleşme süreci ile yasakların aza inmesiyle, hayatın biraz daha canlandığını söyleyen Yörük, “Bunu ekonomide de görüyoruz. Bu Allah tarafından gelen ve tüm dünyayı kapsayan bir kriz ve gerçekten çok zor bir süreç yaşıyoruz. Buna rağmen ayakta duran, ekonomisi ile olsun, diğer faaliyetleriyle olsun, yardımseverliği ile olsun, sağlık sistemi ile olsun dünyaya örnek bir ülkede yaşıyoruz. Bu çok büyük bir nimettir. Bunu çok iyi değerlendirmemiz lazım. Gerçekten sevindirici bir durum, tabii çok daha iyisi olsun isteriz. Ama imkânlar dâhilinde en iyisine sahip olduğumuz, en iyisini birlikte yakalamamız gerekiyor. Dünya ortalamasının üstünde bir standarttayız. Bu yönleriyle çok şanslıyız. STK’lar olarak ilimizin her alanda çok daha güzel temsil edilmesinden yanayım. Güçlü STK’lar, güçlü temsilcileri barındıran STK’lar her yönüyle ile daha çok katkı sunarlar” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem