VATSO Başkanı Kandaşoğlu: Vanspor ve bu kent sahipsiz

Van Ticaret ve Sanayi İş Dünyası Derneği (VATSO) Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Vanspor’un bugün Ziraat Türkiye Kupası’ndan elenmesini değerlendirerek Vanspor’un ve bu kentin sahipsiz olduğunu söyledi.

Van Haberleri 5.11.2020 20:57:14 0
VATSO Başkanı Kandaşoğlu: Vanspor ve bu kent sahipsiz
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Vanspor’un bu kent ve Van halkı için büyük bir değer olduğunu söyleyen VATSO Başkanı Zahir Kandaşoğlu, mevcut yönetimin biran önce istifa etmesi gerektiğini belirtti. Bu kent için büyük bir değer olan Vanspor’un yok edildiğini belirten VATSO Başkanı Kandaşoğlu, Vanspor’un bu yönetim anlayışıyla bir yere varamayacağını söyledi.

VATSO olarak bu kentin değeri olan, markası olan Vanspor için daha önce girişimde bulunduklarını belirten Kandaşoğlu, bu kentin sahipsizliğinin Vanspor’un iki kongresinde net bir şekilde ortaya çıktığını ifade etti.

“VANSPOR BU KENT İÇİN BÜYÜK BİR DEĞERDİR”

Birilerinin Vanspor’a el koyduğunu belirten Kandaşoğlu, “Vanspor’u zaten bitirdiler. Vanspor’un bu kenti birleştirmesi gerekiyor. Eğer Vanspor bu kenti birleştiremiyorsa, gençleri bir araya getiremiyorsa Vanspor’un bir anlamı yoktur. Vanspor’un şuanda ne anlamı kaldı. Birileri şuanda Vanspor’a el koymuş. Kongrede başkan adayını içeriye sokamıyorsunuz. Vanspor bu kentin takımından çıkmış ve şahıs malı olmuştur. Eğer bir takımı kentle bütünleştirmez isen bunun başarısı da, başarısızlığı da fayda etmez. Vanspor bu kent için büyük bir değerdir. Van halkı Vanspor’la kalkıp, Vanspor’la oturuyordu. Ama bugün bu değerimiz maalesef yok. Bu halkı bu takımdan küstürdüler ve uzaklaştırdılar. Halkın olmadığı bir yerde, birlik ve beraberliğin olmadığı bir yerde başarıdan söz etmek mümkün değil. Bu şekilde başarı olmaz. Takım şuanda birkaç kişinin malı olmuş ve onlarda kendi istedikleri gibi evirip çeviriyorlar. Vanspor bu şekilde kesinlikle bir hedefe varamaz” dedi.

“VANSPOR’U SAHİPLENECEK BİR YÖNETİMİN BAŞA GELMESİ GEREKİYOR”

Vanspor’un başarılı olabilmesi için bu yönetimin derhal takımdan istifa etmesi gerektiğini söyleyen Başkan Kandaşoğlu, “Takımda hiçbir eski yönetici kalmayacak ve yeni yönetim gelip bu takımı devralmalı. Vanspor’un acilen kongreye gitmesi ve yeni adayların çıkması gerekiyor. Vanspor’u sahiplenecek bir yönetimin başa gelmesi gerekiyor. Takım ancak bu şekilde başarılı olabilir. Bu yönetim takımın başında olduğu müddetçe kimse bu takıma inanmaz ve bu takımın yanında yer almaz. Kimse bu takıma destek vermez. Bu tavırla başarı yakalanmaz. İlin kimliği olan takıma bir kişi çıkıp hüküm ediyorsa, takıma el koyuyorsa ve takım benimdir, ben istediğimi yaparım diyorsa sorun devam eder” diye konuştu. 

“KİM NE DERSE DESİN BU KENT SAHİPSİZDİR”

VATSO olarak bu kentin değeri olan, markası olan Vanspor için daha önce girişimde bulunduklarını belirten Başkan Kandaşoğlu, “Rica ettik ve çekilin dedik. Bu takıma daha fazla zarar vermeyin dedik. Kongrenin yapılmasına müsade etmediler. Kimse bu takıma sahip çıkmadı. İki kongrede de VATSO olarak katıldık ve rica ettik. Servet Bey kongrenin yapılmasına müsaade etmedi. İstanbul’dan takıma sahip çıkmak için bir ekip geldi. Büyük bir yönetim kurdular ama bırakmadılar. VATSO olarak üzerimize düşeni yaptık. Servet Yenitürk kendi adamlarını delege yapmış ve istediği gibi bu kulübü yönetiyor. Servet Yenitürk bu takıma el koymuşsa VATSO ne yapabilir. Kim ne derse desin bu kent sahipsizdir. Bu kentin sahipsizliği de zaten Vanspor’un iki kongresinde net bir şekilde ortaya çıkmıştır. O gün hiç kimse bu ile ve takıma sahip çıkmadı. Birileri çıkıp bu takıma el koyuyor ve istediği gibi yönetiyor ama kimse ses çıkaramıyor. Kimse hesap soramıyor. Birkaç kişinin yüzünden bu kentin değeri olan Vanspor bu duruma düşmüştür. Bu ilde çok değerli işadamları var. Ama maalesef bu değerli insanlara söz hakkı vermiyorlar. Bu insanların varlığını hazmedemiyorlar. Bu insanların varlığını hazmedemezlerse olacağı budur” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem