VATSO Başkanı Kandaşoğlu; Vanspor bu kentin değeridir

Van Ticaret ve Sanayi İş Dünyası Derneği (VATSO) Başkanı ve Doğu Şirketler Grubu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Gazeteci Yazar Ziya Türk’ün hazırlayıp sunduğu, Van FM’de yayınlanan Van’da Gündem Programı’nın canlı yayın konuğu

Van Haberleri 14.08.2020 20:30:48 0
VATSO Başkanı Kandaşoğlu; Vanspor bu kentin değeridir
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van FM’de yayınlanan ve Gazeteci- Yazar Ziya Türk’ün hazırlayıp sunduğu Van’da Gündem Programı’nın bu haftaki canlı yayın konuğu olan Van Ticaret ve Sanayi İş Dünyası Derneği (VATSO) Başkanı ve Doğu Şirketler Grubu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Vanspor ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Kandaşoğlu, Vanspor’un Van’ın değerine ciddi anlamda katkı sunduğunu söyledi.

VATSO Başkanı Kandaşoğlu mevcut yönetime de seslenerek, biran önce görevi yeni adaylara bırakmaları gerektiğini belirtti. 

“VANSPOR’UN KIYMETİNİ BİLEMEDİK”
Vanspor’un Van için çok büyük bir değer olduğunu söyleyen Başkan Kandaşoğlu, “Vanspor Van’ın değerine değer kattı, Van’ın gücüne güç kattı. Çünkü Vanspor 1. Lig’de oynayan bir takımdı. 1. Lig’de mücadele eden bütün takımlar o dönem Vanspor sayesinde Van’a en az 2-3 kez gelmişlerdir. Van’ın otellerinde, sokaklarında, kahvaltı salonlarında, lokantalarında bulunmuşlar. Bundan dolayı Vanspor Van’ın değerine ciddi anlamda katkı sundu. Ama maalesef Vanspor’un kıymetini bilemedik. Van halkı olarak suçluyuz. Bu anlamda ciddi kusurlarımız var. Bu kusurlarımızı kimse sorgulamıyor. Kimse bizi şikâyet etmiyor. Vanspor bunun cezasını çekiyor. Herkesin yaptığı yanına kar kalıyor. Vanspor neden bir gecede 50 bin TL’ye satıldı. Bunu hangi mantıkla, hangi fikirle yaptılar. Geçmişten ders çıkarılmıyor. O dönem yönetimdeydik. Vanspor’un o zaman 8 milyon 200 bin lira bankada parası vardı. Federasyondan 4 milyon civarında alacağı vardı. 24 tane sözleşmeli futbolcusu vardı. 6 tane futbolcusuna çok ciddi teklifler vardı. 1 milyon doların üzerinde teklifler vardı. Böyle bir takım, böyle bir ilde, bir gecede takım satıldı ve bu ilin halkı harekete geçmedi. Kimse isyan etmedi, hesap sormadılar” dedi.

“TAKIMA VE İLİN VİZYONUNA ZARAR VERDİLER”
Vanspor’un geçmişte yok olup gitmesinden bahseden Başkan Kandaşoğlu, “O dönem rahmetli Cumhurbaşkanı Demirel’in yeğeni Yahya Demirel, bir tane Vanlı İşadamıyla ortak oluyoruz, takımı biz alıyoruz, devlet bundan sonra kulüp başkanı olamaz dediler. Takımı bu şekilde aldılar ve maalesef 6 ayda Vanspor 1. Lig’den düştü. Daha sonra 2. Lig. 3. Lig’den de düştü ve yok olup gitti. Vanspor geçtiğimiz yıl 2. Lig’e çıkarıldı. Büyük emekler verildi. Bakıyorsunuz yönetim çıkıp diyor ben istifa ediyorum götüremiyorum. Tamam, bırakın, Van halkı da size teşekkür etsin. Ben gereğini yaptım, takımı ikinci lige çıkardım bu saatten sonra götüremiyorum deyin. Siz istifa ediyorsunuz, bir saat sonra yok görevimize devam edeceğiz diyorsunuz. Böyle yaparak kendi değerlerini kaybettiler. Takıma, ilin vizyonuna zarar verdiler. Zaten takımı 2. Lig’e çıkararak tarihe geçeceksiniz. Kimse Vanspor’la ilgili bir hesap sormuyor. Kimse olaya el koymuyor. Sen istifa ettin, Allah senden razı olsun, sen takımı 2. Lig’e çıkardın, sana minnettarız git güle güle. Gelsin başka ekip, oda yapamıyorsa bırakıp gitsin. Ama bu ilin takımına zarar gelmesin. Kısa sürede bunu yapmamız lazım. 2 yıldır Servet Bey 20 kez istifa etti, 20 kez takımın başında kaldı” ifadelerini kullandı.

“VAN OLARAK SPORDA ÇOK GERİDEYİZ”
8 Ağustos’ta kongrenin çoğunluk aranmadan yapılması gerektiğini belirten Kandaşoğlu, “Servet Bey geçtiğimiz hafta yapılan kongrede çoğunluk dinlemeyecekti. Kürsüye çıkıp başarılarını anlatacaktı ve teşekkür edecekti. Kendisi eğer o gün istifa etseydi, kesinlikle ben bırakıyorum deseydi, kongre yapılacaktı. Şuan Vanspor diye bir takım yok. Diğer takımlar kamp hazırlığı yapıyor, bizde bir tane futbolcu yok. Futbolcu yok, hoca yok, masör yok, malzemeci yok. Ortada takım diye bir şey yok. 2. Lig’de isim var ama ortada takım yok. Kan kaybediyoruz. Bir gün bizim için önemlidir, 1 saat bizim için önemlidir. Ne olacaksa biran önce olması lazım, gereği neyse yapılması gerekiyor. Van olarak sporda çok gerideyiz. Alt yapı takımlarımız yok, ilçe takımlarımız yok, ne tesislerimiz var, ne stadyumumuz var. Vanspor Van iline yakışmayan, tarihine, kültürüne yakışmayan olayları yaşıyor. Bunun sebebi de mevcut yönetimdir” diye konuştu.

“GENÇLERDE BİR GÜVENSİZLİK OLUYOR”
Vanspor’un bu durumunun gençlerin morallerini bozduğunu belirten Başkan Kandaşoğlu, “Şuanda 3-4 tane başkan adayı var. Bu sayı az değil. Bu adaylara bırakın kim yapıyorsa yapsın bu işi. Sende onlara katkı sun. Onlarda gelip sana teşekkür etsin. Eski yönetimden bir tek kişi kalırsa bu takım yürümez. Aday arkadaşları birleştirerek güçlü bir ekip oluşturalım. Bu iş cesaret işidir. Bu arkadaşlarımız çıkıp bu işi yapacaklarını söylemiş. Servet beyde takımı onlara bıraksın. Servet Bey takımı Murat beye bıraksaydı, teşekkür etseydi ve kongre o gün yapılsaydı şimdi belki takım kurulmuştu ve gerekli futbolcular alınmıştı. Şuan ortada bir şey yok. Bir kararsızlık var. İşin içinde başka şeyler var. Bunlar hiç hoş şeyler değil. Bu ile zarar verir, gençlerin moralleri bozuluyor. Gençlerde bir güvensizlik oluyor. Gençler arasında çok ciddi sıkıntılara neden oluyor. Kesinlikle samimi olmamız gerekiyor” dedi.

“SERVET BEY KİMİ İŞARET EDERSE DELEGELER ONU SEÇER”
Servet Yenitürk’ün kendi yanında, etrafında çalışan herkesi delege yaptığını belirten Kandaşoğlu, “Gel diyor geliyorlar, gelme diyor gelmiyor. Bu iş nasıl yürüyecek. O zaman buna Servet Beyin karar vermesi lazım. Çünkü şuanda Vanspor Servet Beyin malıdır. Delegelerin tamamı Servet beyindir. Servet Bey kimi işaret ederse delegeler onu seçer. Başka kimsenin seçilme şansı yok. Bazı kişilerde bu yüzden aday olmadılar. Bunu bildikleri için aday olmadılar. Servet Bey istemedikten sonra kimsenin kazanma şansı yok. Bu durumda Servet Beyin bizi çağırıp aday etmesi gerekiyor. Takım bu duruma gelmiş. İnşallah güzel bir şekilde sonuçlanır. Kesinlikle Servet Beyin bu konuda üzerine düşeni yapması gerekiyor. Bu saatten sonra Servet Beyin bu takımın başında durma şansı yok. Bu konuda hiç kimseden destek alamaz. Hiç kimseden alkış bile alamaz. Ne olursa olsun Servet Bey samimi bir şekilde, takımı devretmesi lazım. Kesinlikle eski yönetimi feshetmesi gerekiyor. Bu acilen olmazı lazım” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem