VATSO Başkanı Kandaşoğlu: Van’da en büyük sorun güvensizlik

Van Ticaret ve Sanayi İş Dünyası Derneği (VATSO) Başkanı ve Doğu Şirketler Grubu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Van’da en büyük sorunun güvenliksiz olduğunu söyledi.

Van Haberleri 12.08.2020 10:26:41 0
VATSO Başkanı Kandaşoğlu: Van’da en büyük sorun güvensizlik
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van Postası Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan VATSO Derneği Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Van’ın 7 bin yıllık bir tarihi geçmişinin olduğunu ve metropol bir şehir olduğunu belirtti.
Van’da güven sorununun olduğunu belirten Başkan Kandaşoğlu, halkın kimseye güvenmediğini ve sahada bir güven olursa, Van’ı sahiplenecek güvenli bir ekip, grup olursa halkın her şeyi yapacağını söyledi.

“EN BÜYÜK SIKINTIMIZ GÜVENSİZLİKTİR”
Başkan Kandaşoğlu, VATSO Derneği olarak halkın yanında olduklarını belirterek, “VATSO Derneği olarak bundan sonra sahadayız, halkımızın yanındayız. Gece gündüz telefonlarımız açık. İşadamı olsun, yatırımcı olsun, biz onların yanındayız ve onları sahipsiz bırakmayız. Van hakikaten 7 bin yıllık tarihi olan, çok büyük bir geçmişi olan, temiz bir geçmişi olan ildir. İl dışına gidenlerin %50’si Van’a geri dönüyor. Son durağımız yine Van olacak. Van hepimiz için çok önemli. Van’a sahip çıkalım. Birbirimize saygı gösterelim, güven sağlayalım. Bu saha güven istiyor. Eğer sahada bir güven olursa, Van’ı sahiplenecek güvenli bir ekip, grup olursa bu halk her şeyi yapar. Bizim en büyük sıkıntımız güvensizliktir. Halk kimseye güvenmiyor. Çünkü her gelen yalan konuşuyor. Van’ın siyasisi de, STK’sı da, iş dünyası da, kurumları da bu sıkıntıyı yaşıyor” diye konuştu.  

“KENDİ ARAMIZDA BİRBİRİMİZE GÜVENİMİZ YOK”
Van’ın Doğu Anadolu Bölgesi’nin cazibe merkezi olduğunu belirten VATSO Başkanı Kandaşoğlu, “Van’da öyle bir sermayemiz var ki, Allah böyle bir varlığı kimseye nasip etmemiş. Van Doğu Anadolu Bölgesi’nin cazibe merkezidir. Çok güzel bir denizi ve 467 kilometrelik bir sahili var. Dünyada en iyi yaylalar Van’dadır. Hava, güneş, sınır ticareti Van’dadır. VATSO Derneği olarak akaryakıt kotası çalışmamız var. Van akaryakıt kotası alırsa ekonomisi 5 basamak yine yukarıya doğru çıkacak. Sınır kapılarımız var. En büyük varlığımız bu ilde 16-17 tane bölge müdürlüğünün olmasıdır. Muş, Hakkâri, Bitlis, Ağrı, Iğdır gibi illerin bütün hizmetleri buradan gidiyor. Şu anda sınırda 650 kilometre yol yapılıyor, bunun ihalesi Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü’nün kontrolündedir. Hak ediş Karayolları üzerinden yapılıyor. Bu büyük bir varlıktır. Biz büyük bir iliz, metropol bir şehiriz. Onun için büyükşehir unvanını aldık. Ama maalesef kendi aramızda birbirimize güvenimiz yok. Kimse güven vermeyince halkta çaresiz” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem