VATBO Başkanı Süer: 2020 Van için vahim geçti

Van Ticaret Borsası Başkanı Nayif Süer, Van’ın 2020 yılını değerlendirirken, 2020’nin Van için çok vahim geçtiğini ifade etti. Başkan Süer, özellikle Kapıköy Sınır Kapısı’nın kapanmasıyla Van’da ticaretin durduğunu söyled

Van Haberleri 31.12.2020 11:42:06 0
VATBO Başkanı Süer: 2020 Van için vahim geçti
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van’ın 2020 yılında en çok sıkıntı çeken illerin başında geldiğini belirten Van Ticaret Borsası Başkanı Nayif Süer, hükümettin ve devlettin Van’a pozitif ayrımcılık uygulaması gerektiğini vurguladı.

Esnafların, tüccarların çok zor günler geçirdiğini belirten VATBO Başkanı Süer, 2021 yılının başında Kapıköy Sınır Kapısı’nın açılmasını beklediklerini ifade etti.

“VAN’A POZİTİF AYRIMCILIK İSTİYORUZ”

2020 yılında belaların Van’ın yakasını bırakmadığını söyleyen Süer, “2020 yılı Van için çok vahim geçti. Çığ felaketi oldu, deprem oldu. Bunun yanı sıra tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de birçok canımızı koparan koronavirüs belası çıktı. 2020 yılında gözümüzü açamadık. Esnaflarımız, tüccarlarımız, halkımız çok zor günler geçirdi. 2020 yılı Van’a ve ülkemize hiç iyi gelmedi. Tarım olsun, diğer ticaret alanları olsun hepsi büyük sıkıntılar yaşadı. Dünya sıkıntıya girdi. Ticaret durdu. Özellikle Van ilimiz Kapıköy Sınır Kapısı’nın kapanmasıyla daha çok etkilendi. Van’ın bütün ticareti Kapıköy üzerinedir. Kapıköy kapatılınca Van’ın ticareti resmen durdu. Van maalesef bu sorunlardan en çok etkilenen il oldu. 2021 yılında Kapıköy Sınır Kapısı’nın biran önce açılmasını bekliyoruz. İnsanların tek umut kapısı burasıdır. Bu aşılardan sonra inşallah hayat normale döner. İnsanlarımız çok tedirgin. Herkes işini, gücünü bırakıp kendi canının derdine düşmüştür. Esnaflarımızın durumu çok kötü. Herkes bu salgına hazırlıksız yakalandı. Bu vesile ile tüm Vanlıların yeni yılını kutluyorum. İnşallah 2021 yılı iyi geçer diye ümit ediyorum. Hükümetten ve devletimizden de özellikle Van’a pozitif ayrımcılık istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem