VASKİ'nin hizmetleri takdir topluyor

Van’ın Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül, Van Su ve Kanalizasyon İdarisinin (VASKİ) kayyumdan sonra kurumsallaşarak, vatandaşı muhatap almaya başladığını söyledi.

Van Haberleri 3.01.2018 09:54:18 0
VASKİ
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.01.2018 09:54

VASKİ’nin çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Akgül, 21 bin nüfuslu bir ilçe olduklarını belirterek, “Elimizden geldiğince az kaynakla çok iş yapmaya gayret gösteriyoruz. Bu bir yıllık süre içerisinde gerek belediye olarak gerekse VASKİ olarak vatandaşımızın istek ve taleplerine el uzatmaya çalıştık. VASKİ 3 yıllık yeni bir kurum. HDP ve BDP’li dönemde maalesef kurumsallaşmasını sağlayamamış, kayyum atanmasıyla birlikte yeni bir yapılanmaya gidilerek kurumsallaşmış oldu. Bir yıl içerisinde vatandaşın resmi muhatabı olacak bir kurum haline geldi. Şu an bir vatandaş VASKİ’ye gittiğinde bir muhatap bulabiliyor. Kendi başımdan geçen bir olayda, kanalizasyon bağlantısı yapılması için HDP’li ve BDP’li yöneticilere ve belediye başkanına söylememize rağmen çözüm alamadık, kendi işçimiz ve imkanlarımızı kullanarak sorunumuzu çözdük" dedi.

 

Çatak için 2018 yılı programına alınması gereken acil sorunları VASKİ’ye ilettiklerini ve 2018 yılında bunların çözüleceği sözünü aldıklarını belirten Akgül, “Geniş bir alana yayılan ve abonesi az olan Çatak’a hizmet götürmek zorundasınız. VASKİ hazineden aldığı ödenek ve az tahsil edilen abone ücretleriyle hizmet veriyor. VASKİ’nin hizmetlerine baktığımızda, maliyetli iş yapmanın yanı sıra gömülen ve kimse tarafından görünmeyen hizmetler yapıyor. Uzun vadeli projeler yapan VASKİ’nin işi zor. Altyapı hizmeti görünmediğinden VASKİ hiçbir iş yapmamış gibi görünüyor. Dağı taşı delip mahalleye su götürüyorsun, hizmet yapıyorsun, çok iş var, ancak görünür olmadığı için yok sayılabiliyor" diye konuştu.

 

Akgül, Çatak’ta yeteri derecede su kaynağı olduğunu da söyleyerek, “Yetersiz su olan bir kaç mahallemiz var. Bunların sebebi de kayıp kaçak ve aboneliklerin olmamasıdır. Kayıp ve kaçağın önüne geçtiğimizde vatandaşımızın sayısına göre gelen su yeterli olacaktır" ifadelerini kullandı.

 

Çatak için en büyük yatırımın arıtma tesisi olacağını belirten Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül, arıtma tesisi için 10 dönümlük bir arazi satın alındığını kaydetti. Akgül, “Arıtma tesisinin kurulumu için teknik elemanlar çalışıyor, projeler hazırlanıyor. İller Bankası ve VASKİ ekipleri ilçemizde inceleme yaptı. Sortki ve Norduz derelerinin doğal dengesini korumak için tedbirleri alıyoruz" dedi.

 

Akgül, kayyum öncesi BDP ve HDP yönetimlerinin uygulamalarını da eleştirerek, "Sözde ekolojiyi savunan önceki HDP ve BDP yöneticileri, bugüne kadar bu konuda hiçbir şey yapmamışlar. Deremize atık suların akıtılmasının yanında hayvan kesimi sonrası atıklar da atılmaktaydı. Bunun önüne geçtik, mezbahana yaptık, artık dereye hayvan kesim ve atıkları atılmıyor. Derede rafting yapılıyor, insanlarımız derenin seyrini izliyor, çocuklarımız yaz aylarında serinlemek için bu derede yüzüyor. İnşallah VASKİ’nin de arıtma tesisi yapmasıyla deremiz artık her zaman tertemiz akmış olacak" şeklinde konuştu.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ