VASKİ’den ‘kişisel verilerin korunması’ hakkında eğitim

Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında kurum içi personellere yönelik “KVKK Bilgi Güvenliği ve Farkındalığı Eğitimi” düzenlendi.

Van Haberleri 8.02.2022 00:43:51 0
VASKİ’den ‘kişisel verilerin korunması’ hakkında eğitim
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü, İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından 'Kişisel Verilerin Korunması Kanunu' (KVKK) kapsamında; kurumdaki yönetici ve veri işleyen personellere yönelik bilgilendirme ve farkındalık eğitimi verildi. Van Büyükşehir Belediyesi Kadın Yaşam Merkezi’nde düzenlenen eğitimde kişisel verilere ilişkin temel kavramlar, veri işleme şartları, açık rıza, veri sorumlusunun yükümlülükleri, yaptırımlar ve kişilerin hakları konularında ayrıntılı bilgiler aktarıldı. 
7 Nisan 2016 tarihinde yürürlüğe giren 6698 sayılı kanun kapsamında 'Kişisel Verilerin Korunması'na yönelik düzenlenen eğitimde başta özel hayatın gizliliği, kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak ve kişisel verilerin işlenmesinde uyulması gereken usul ve esaslar ele alınırken, kişisel verilerin korunması kanunun kapsamlarının ve yaptırımlarının genişletildiğine, kişisel bilgilerin özenle saklanması ve o kişinin rızası dışında üçüncü kişilerle paylaşılmamasına dikkat çekildi.
İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı, eğitime ilişkin şunları aktardı; kişisel verilerin korunması noktasında eğitimin büyük önem arz ettiğini kaydederek, kişisel verilerin korunmasına yönelik uygulamaları içeren kanun kapsamında kurum bünyesindeki personellere 3 gün boyunca 6 oturumda eğitim verildiği belirtildi. Ayrıca kişisel verilerin korunması noktasında farkındalığın oluşturulması ve kanuna dair usullerin eksiksiz uygulanmasının amaçlandığı aktarıldı.  
Kaynak: Vangölü TV


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem