VASKİ’den Çatak ilçesine 10 milyonluk yatırım

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Çatak ilçesine 10 milyon TL maliyetle ileri biyolojik arıtma tesisi kuracak.VASKİ, ilçelerin altyapı hizmetlerinin eksiksiz olmasına yönelik projeler yürütürken, ayrıca.

Van Haberleri 23.01.2019 15:31:16 0
VASKİ’den Çatak ilçesine 10 milyonluk yatırım
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 23.01.2019 15:31

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Çatak ilçesine 10 milyon TL maliyetle ileri biyolojik arıtma tesisi kuracak.

VASKİ, ilçelerin altyapı hizmetlerinin eksiksiz olmasına yönelik projeler yürütürken, ayrıca ilçelerin arıtma tesislerine kavuşması için de çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu çalışmalar çerçevesinde yürütülen yoğun programlar sonunda Çatak ilçesine de ileri biyolojik arıtma tesisinin kurulması için ihale yapıldı. İller Bankası Genel Müdürlüğünce Ankara’da geçen ay içinde yapılan ihalesi yapılan 10 milyon TL bütçeli Çatak İlçesi Arıtma Tesisinin kısa sürede yapımına başlanması hedefleniliyor.

Yapılacak yeni arıtma tesisisin tam donanımlı bir işletim sistemine sahip olacağı, ilçenin 2050 yılına kadar olan nüfus yoğunluğuna yetecek şekilde tasarlandığı açıklandı. Ayrıca, tesisin çevreye dost bir tasarımla planlandığı ve ilçede atık suların artık çevredeki doğaya karışmasına izin verilmeden yüzde 100 arıtılarak doğasıyla meşhur Çatak’ın gelecek nesillere temiz bir şekilde bırakılması hedefleniyor.

VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, bütün çabalarının halkın geleceği için tedbir almak olduğunu belirterek, “Biz yatırımlarımızı her alanda sürdürüyoruz. Çatak’ta hizmetlerimiz kesintisiz sürüyor. Geçen hafta içinde yine orayı ziyaret ederek çalışmaları denetledik. Arıtma tesisi Çatak ilçesi için elzem bir yatırımdı. Yıllardır beklenen hizmete kavuşturuyoruz. Çatak ilçesinin doğal yapısını ve çevreyi korumak için azami gayret gösteriyoruz. Bu yatırım Çatak ilçesine hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Hakkârili Bedirhan Durğun Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Fırtına seriye bağladı! Evinde Eyüpspor'u rahat geçti


Van Spor

Bölgesel Amatör Lig: Bitlis 1916 Futbol SK: 2 - Dersim Spor: 0


Van Spor

Nesine 2. Lig: Yeni Malatyaspor: 0 - 1461 Trabzon FK: 4


Van Spor

Bingöl’de 750 öğrenciye forma desteği


Van Spor

Bülent Bölükbaşı: "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Galibiyeti çok özlemiştik"


Van Spor

51 İlden bin 200 sporcu Elazığ’da karate için buluştu


Van Spor

TFF 3. Lig: Yeşilyurtspor: 0 - Kahramanmaraşspor: 2


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Ümraniyespor: 0


Van Spor

Korkut’ta atletizm antrenmanları sürüyor


Van Spor

Mehmet Akif Ortaokulu ilçe şampiyonu oldu


Van Spor

Kars 36 Spor’da hedef 3 puan


Van Spor

Elazığ Kamu Spor Oyunları tamamlandı


Van Spor

Elmira Yasin’den Dünya Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Okul sporlarında heyecan dolu final


Van Spor

Fenerbahçe, Stuttgart’ı Tek Golle Geçti! Sarı-Lacivertliler Avrupa’da 3 Puanı Kaptı


Van Spor

Yeni Malatyaspor- 1461 Trabzon maçında düdük Hatice Aydın’da


Van Spor

Mustafa Sarıgül: "9 puan aldık ama bu sadece bir başlangıç"


Van Spor

Elazığ’da kaykay ve paten sporunda bir ilk


Van Spor

Kartal, Konya engelini aştı! Beşiktaş 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ