VASKİ Genel Müdürü’nden ‘Arıza süresince bahçe sulaması yapmayın’ çağrısı

Van’ın tamamında su kesintisi olmadığını belirten Van Su ve Kanalizasyon İdaresi  (VASKİ) Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan, “Van’a gelen iki içme suyu hattından 1500’lük olan boruda meydana gelen patlağın giderilmesi için hattın s

Van Haberleri 9.06.2020 00:30:47 0
VASKİ Genel Müdürü’nden ‘Arıza süresince bahçe sulaması yapmayın’ çağrısı
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Hattın birinde arıza meydana gelmesi nedeniyle Van’a tek hattan içme suyunun verileceğini söyleyen VASKİ Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan, bu nedenle suyun tasarruflu kullanılmasına ve bu süreçte bahçe sulamalarının ertelenmesine dikkat çekti.

ARIZA SÜRESİNCE BAHÇE SULAMALARI ERTELENMELİ
Van’a biri eski diğeri de yeni olmak üzere iki hattan su verildiğini söyleyen VASKİ Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan, “1500’lük eski hatta meydana gelen patlak nedeniyle bir hattın arızasının giderilmesi için suyu kesilecek. Tüm şehirde su kesintisi uygulaması yok, ancak tek hattan şehre su verileceği için, su seviyesinde düşme olacak. Bu nedenle arıza giderilinceye kadar özellikle bahçe sulamaları yapılmayıp ertelenmeli” dedi. 

VASKİ Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan Van’a gelen içme suyu hatlarından birisinde meydana gelen patlak ve arıza hakkında şu ifadeleri kullandı; 

TÜM ŞEHİRDE SU KESİNTİSİ UYGULAMASI YOK
Van Merkez 1500’lük ve 2000’lik iki hattan beslenmektedir. Arıza eski 1500’lük hatta meydana gelmiş ve bu hat üzerinden beslenen yerlerde kesinti olacaktır. Su kesintisi uygulanacak yerler de yaptığımız basın açıklaması ile kamuoyuna duyuruldu.  Su kesintisi uygulamasını tüm şehirde yapmıyoruz. Çünkü 2000’lik su hattımız tam kapasite çalışmaya devam ederek Şabaniye depomuz üzerinden şehri besleyecektir. Buna rağmen su tüketiminin yüksek olduğu bir sezon olduğundan, merkez mahallelerde su seviyesi düşüşleri olabilir. Bu nedenle özellikle tüm şehri bahçe sulamalarından uzak durmaları noktasında uyarmamız gerekiyor. 

HAT ÜZERİNDEKİ 4 ARIZA GİDERİLECEK
Suyu karayolları menfezleri vasıtasıyla, yola zarar vermemek için göle ulaştırdık. Ancak patlağın yolu deforme etmesinden korkuyoruz. Bu gece 02.00 den itibaren suyu kaynaktan keserek, hat üzerinde oluşan bu büyük arızayı ve Kovid-19 nedeniyle beklettiğimiz 3 tane daha küçük arızayı (edremit merkez, çiçekli, eski toki çıkışı) daha gidermeye çalışacağız. Arızayı gidermekte ekiplerimiz yeterli donanımdadır, ancak sıkıntımız hattaki suyun boşalması uzun sürmektedir. 

ACİLİYET NEDENİYLE  PATLAYAN HAT BU GECE KAPANIYOR
Bu nedenle ekte videolarını seyredeceğiniz arızanın daha fazla büyümeden giderilmesi aciliyeti doğduğundan hattı bu gece kapatarak tamiratına başlıyoruz. 

Tekrar altını çizerek belirtiyor ve saygılar sunuyorum;  “Lütfen bahçe sulamalarımızı erteleyelim, yapan komşularınızı uyaralım”

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem