VASKİ Genel Müdürü Kaplan, “yöneticilerimizden süre istendi ve hepsine süre verildi” 

Van'daki yerel ve yaygın medya mensupları ile bir araya gelerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan VASKİ Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan, su kesmeler ve icraya verilen abone sayıları konusunda detaylı açıklamalarda bulundu. 

Van Haberleri 28.02.2022 23:51:05 0
VASKİ Genel Müdürü Kaplan, “yöneticilerimizden süre istendi ve hepsine süre verildi” 
Tarih: 01.01.0001 00:00

VANGÖLÜ TV /ÖZEL
Edremit İlçesi Kocaeli Parkı'nda gerçekleşen kahvaltılı basın toplantısında, Genel Müdür Kaplan'ın yanı ıra, Genel Müdür Yardımcıları; Abdulvehap Gezgen, Emre Eşme, Kemal Balkış ve daire başkanları da hazır bulundu.
Kaplan, “Faturasını ödemediği için, suyunu kestiğimiz hanelerimiz, ticarethanelerimiz oldu. Biz faturaların ödenmediği ve suyunun kesilebileceği algısını Koçi Bey Caddesi ile İki Nisan Caddesi arasında İpekyolu ile Mili Egemenlik Caddesi arasında yaptık.
 Toplam 7600 abonenin suyunu kesmeye karar verdik. Bunu yaparken kriterlerimiz şehir merkezinde şehirlik kültürüyle yaşayan bir sitede düzenli bir hayatta yaşayan köyümüzde yaşamayan fakir olamayan insanlara su faturasını ödemesinin algısını oluşturabilmek için önce uyarıya gittik. Evlere uyarı ibaresi bırakarak cep telefonuna uyarı mesajı göndererek bildirdik. 
Bu bölgede yaptığımız su kesintisi listesi toplam 7659 taneydi. 7600 tane abonemize üç gün sonra suyunuzu kesilecektir dediğimiz zaman 3352’si yatırdı. Geriye kalan 4307 tane abonemiz kaldı bunların uyarı süresi sonunda suyunu kestiğimizde ilk 24 saat içinde 3523’ü kesildiği anda ya da ilk 24 saatte yatırdı.
Geriye kalan 198 kişi bizzat yöneticilerimizden süre istendi ve hepsine süre verildi. Geriye kalan 586 tane haneler kullanılmayan evler, iş yerleri, ofislerden oluşuyor. Su kesimi ile ilgili yapılan haberlerin ve açıklamaların tamamı bir algı operasyonudur. Vaski herhangi bir şekilde pandemi döneminde garip ve fukaranın suyunu kesmemiştir. Su faturasını ödemeyen rekor fatura 187 faturadır” şeklinde açıkladı.
 KAPLAN“15 YILDIR SU FATURASI ÖDEMEYEN İNSANLAR VAR”
VASKİ kurulduğu günden bu yana 19 bin 77 icra yapıldığını söyleyen Genel Müdür Ülker Cem Kaplan, "Biz bile bile icra yapmadık. 
15 yıldır su faturası ödemeyen insanlar var. Bunlara bir şekilde derdimizi anlatamadık. Uyarılar yaptık. Uyarısız icra yapılamaz. Bilgileri güncel olmayan, ulaşamadığımız bir aboneye icra yapmıyoruz. Yaptığımız 10 bin icranın 7 bin 700 tanesi yapılandırmasını yapmış ve ödememi kişiler. Bu yapılan icralardan şuana kadar 45 gün içinde %37'sini tahsil ettik. Bunun dışında icralık olup da, ödeme güçlüğü çeken, bizzat yönetimimize veya herhangi birisine ulaşmış insanları avukatlarımızın yanına davet ederek, bizzat benim takdirimle taksitlendirerek, ödeme kolaylığı sağladık. 
Borcumu bu şekilde ödeyebilirim diyen hiçbir vatandaşımızı da geri çevirmedik. Eğer ödeme güçlüğü çeken bir tanıdığınız var ise bizzat benim cep telefonuma abone numarası ve telefon numarasını atarsanız, bizzat kendisiyle ilgileneceğim. 
Bunu yaparken adamın borcunu siliyor muyum, hayır bu bir kamu borcudur. Adamın icra masraflarını kaldıramam. Ama ödeme noktasında kolaylık sağlayacak her türlü işlemi kanunlar ve yasalar çerçevesinde yapıyorum ve yapmaya da devam edeceğim. Bugün VASKİ'nin 272 bin abonesi var ve bunun 154 bin abonesi düzenli ödeme yapmıyor. Aslında benim yapabileceğim 154 bin tane icra varken, 10 bin tane icra yaptım. 55 bin tane icra varken, 10 bin icra yaptık. Erciş ilçemizde 30 bin icra yapıldığıyla ilgili açıklama yapıldı. Erciş ilçemizde bin 800 icra yapıldı. Yapılan icraların 4 bin 500 tanesi İpekyolu, bin 500 tanesi Edremit, bin 500 tanesi de Tuşba ilçemizdedir. Bizler suyun siyasileştirilemeyecek kadar kutsal bir kavram olduğunu bilerek çalışan bir idareyiz. Bu yüzden VASKİ'nin su politikaları, VASKİ'nin su stratejisi, VASKİ'nin ödeme dengesi üzerinden siyaset devşirmek isteyen kişilere mahal vermeyiz. Kimse goygoyculuk yapmaya kalkmasın. Yaptığımız işlerle ilgili hesaplar açık bir şekilde ortadadır. İnsanları icraya verme meraklısı değiliz. İnsanları icraya vermek istemiyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.
Kaynak: Vangölü TV


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem