VASKİ Genel Müdürü Kaplan, “liyakat ve sadakat esaslı çalışan herkese kapımız açık”

Van'daki yerel ve yaygın medya mensupları ile bir araya gelerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan VASKİ Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan, VASKİ borçları ve avukatlar konusunda detaylı açıklamalarda bulundu. 

Van Haberleri 28.02.2022 23:57:28 0
VASKİ Genel Müdürü Kaplan, “liyakat ve sadakat esaslı çalışan herkese kapımız açık”
Tarih: 01.01.0001 00:00

VANGÖLÜ TV /ÖZEL
Edremit İlçesi Kocaeli Parkı'nda gerçekleşen kahvaltılı basın toplantısında, Genel Müdür Kaplan'ın yanı ıra, Genel Müdür Yardımcıları; Abdulvehap Gezgen, Emre Eşme, Kemal Balkış ve daire başkanları da hazır bulundu.
VASKİ'nin avukatlarıyla ilgili algı operasyonu oluşturulmaya çalışıldığını söyleyen kaplan, “kendi çalıştıkları dönemde, çalıştıkları avukatlar hangi partiye mensuptularsa, bu dönemde bunu sorgulamaları bir kere abesle iştigaldir. Ancak vekâlet sahibi bizzat VASKİ Genel Müdürüdür. VASKİ'nin vekâlet verme yetkisi, bizzat müdürdedir. Hal böyle iken, bizim sadece bir siyasi partiye mensup avukatlarla çalıştığımız, o avukatların bir komisyon verdiği gibi çok çirkin ifadeler kullanıldığı için bu açıklamayı yapmak zorunda hissediyorum. 
Vekâlet sahibi ben isem, vekili de ben belirlerim. Biz VASKİ'ye bir avukat almadık. Biz göreve geldiğimizde de iki tane kadrolu avukatımız vardı. Şuanda da 2 tane kadrolu avukatımız var. Biz sadece bir siyasi partiye mensup değil, her siyasi partiye mensup avukatlarla da çalışırız. Şuanda bu açıklamayı yapan bir siyasi parti il başkanımızın öz yeğeni bizzat VASKİ Genel Müdürlüğü'nün avukatıdır. Şanda VASKİ Genel Müdürlüğü'nü ziyaret edip, 'benin senin avukatın olmak istiyorum' diyen herkese kapım açıktır. Ancak liyakat ve sadakat esaslı çalışmaktayım.
 Bu avukatın icra avukatlığı yapabilme kapasitesi de benim için kriterdir, sağlıklı olması da kriterdir. Çünkü insan vekâleti güvendiği kişiye verir. Herhangi bir siyasi parti ayrımı yapmış değilim. Bir siyasi partiye mensup olup da, benim ve VASKİ Genel Müdürlüğü'nün avukatlığını yürüten kişinin eğer performansı düzgün değilse görevine son vermişliğim de vardır.
 Avukatların vekâlet ücretleri, her yıl, yılbaşında tıpkı devletin vergi harcı gibi minimum vekâlet harcı açıklanır, ancak VASKİ'nin şöyle bir çalışma yöntemi var. Avukatlık vekâlet ücretiyle çalışan kısmi zamanlı avukatların kazandığı vekâlet ücretinin %30'u VASKİ'nindir. Bu avukatın kendisinin takdir edeceği bir rakam yoktur. Kendisinin tahsil edeceği bir rakam da yoktur. Alacakların tamamı VASKİ'nin veznelerinden tahsil edilir. Bir siyasi parti adına hareket eden bir kurum değiliz. Herkesin fikri, zikri olduğu gibi bizim de fikrimiz, zikrimiz var. Dosyalar üzerinde yeterli gördüğümüz her avukata vekâlet veririz. Bizim için bu anlamda belli kriterler var. Toplam 10 tane avukatımız kısmi zamanlı, 2 tane avukatımız da tam zamanlı personel olarak kurumumuzda çalışmaktadır" şeklinde açıkladı.
Kaynak: VANGÖLÜ TV


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem