VANTSO: “Tüccar ve sanayicilere destek verilmeli”

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO), kısa çalışma ödeneğinin uzatılması ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ile sağlanan kredi ödeme sürelerinin ertelenmesi ile esnaf ve tüccarlara katkı sunulması gerektiğini açıkladı.

Van Haberleri 29.08.2020 11:00:57 0
VANTSO: “Tüccar ve sanayicilere destek verilmeli”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 29.08.2020 11:00

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO), kısa çalışma ödeneğinin uzatılması ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ile sağlanan kredi ödeme sürelerinin ertelenmesi ile esnaf ve tüccarlara katkı sunulması gerektiğini açıkladı.

Van TSO’dan yapılan yazılı açıklamada, “Dünya genelinde büyük ekonomik sorunlara yol açan korona virüs pandemi sürecinde işverenlerimiz istihdamın korunmasına yönelik büyük çaba göstermişlerdir. Bu kapsamda Kısa Çalışma Ödeneği şartlarının kolaylaştırılması talebi, ekonomi yönetimi tarafından kabul görmüş, normalleşme desteği ve diğer birçok düzenlemeyle çalışanın ve işverenin yanında olduğunu göstermiştir. Normalleşme sürecinin devam ettiği bugünlerde, istihdamın devamına yönelik Kısa Çalışma Ödeneğinin uzatılması, ödeneği uygulamasından sistem dışında kalanların yararlanabilmesi için ödeneğe erişimin kolaylaştırılması ve bölgesel bazda değerlendirilmeye alınması en büyük arzumuzdur. Bu kapsamda bugüne kadar istihdamın korunmasına yönelik önemli adımlar atan ekonomi yönetiminin, işverenlerin ortak beklentisi olan Kısa Çalışma Ödeneğinin uzatılmasına yönelik talepleri karşılıksız bırakmayacağını ümit ediyoruz.

Bilindiği üzere korona virüs salgının ekonomi üzerindeki etkilerini azaltmak ve KOBİ’leri desteklemek amacıyla Kredi Garanti Fonu (KGF) destekli kredilerin geri ödeme tarihinin yaklaştığı belirtilen açıklamada, “Normalleşme çalışmalarının devam ettiği bugünlerde, ekonomi çarklarının yeniden dönmesi ve istihdamın devam etmesi için tüccar ve sanayicilere destek verilmesi elzemdir. Bu kapsamda Kredi Garanti Fonu destekli kredi ödeme sürelerinin ertelenmesine ihtiyaç duyulmaktadır. Ekonominin toparlanma sürecine girdiği bu süreçte, bu yönde alınacak bir karar toparlanma sürecini hızlandıracaktır. Tüm dünya ülkeleri gibi ülkemizde de yaşanan zor günleri hep birlikte, el ele vererek, sanayici ve tüccarımıza sağlanacak olan desteklere aşılacağı aşikardır” ifadelerine yer verildi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Atatürk Üniversitesi’ne "Spor dostu kampüs" sertifikası aldı


Van Spor

Elazığlı boksör Buse Özgür, WAKO Kick Boks Avrupa Kupası’nda


Van Spor

Hakkarili sporcular Erzurum’dan 22 madalyayla döndü


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yeni yönetim görev dağılımı


Van Spor

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

Iğdır FK - Sakaryaspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sakaryaspor: 0


Van Spor

Elazığspor yoğun kar yağışı altında çalıştı


Van Spor

Adem Çağlayan: "Hayatımda hiçbir zaman bahis oynamadım"


Van Spor

Snowbike Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası sona erdi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sportif başarılarını ulusal arenada sürdürüyor


Van Spor

Hakkari Gücü: 5 - Gaziantep ALG Spor: 0


Van Spor

24Erzincanspor’dan mağlubiyetler sonrası kamuoyu açıklaması


Van Spor

Sinan Kaloğlu: "Buradan kaybetmeden dönmek isterdik, avantajı kullanamadık"


Van Spor

Serkan Özbalta: "İyi bir galibiyet aldık, taraftarlarımızı ve oyuncularımı tebrik ediyorum"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Amed Sportif Faaliyetler: 0


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan transfer atağı


Van Spor

Elazığ İl protokolü basketbol maçında buluştu


Van Spor

Snowboard FIS European Cup Erzincan


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Isparta 32 Spor: 1


Van Spor

Kar ve ayaz altında şampiyonluk mesaisi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ