VANTB Başkanı Süer: “Doğuya özel yüzde 10 prim desteğiyle şimdi pancar daha çok kazandıracak”

Van Ticaret Borsası (vantb) Başkanı Nayif Süer, Doğuya Özel Yüzde 10 Prim Desteğiyle Şimdi Şeker Pancarının Daha Çok Kazandıracağını Söyledi.

Van Haberleri 18.02.2020 11:04:49 0
VANTB Başkanı Süer: “Doğuya özel yüzde 10 prim desteğiyle şimdi pancar daha çok kazandıracak”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.02.2020 11:04

Van Ticaret Borsası (VANTB) Başkanı Nayif Süer, Doğuya özel yüzde 10 prim desteğiyle şimdi şeker pancarının daha çok kazandıracağını söyledi.

Erciş Şeker Fabrikası, bu yıl şeker pancarı ekecek üreticilere ton başına net 300 TL ilave olarak yüzde 10 daha (30 TL) prim desteği verecek. 2020 yılı için firesi düşürülmüş yüzde 16 polar şeker ihtiva eden net 1 ton A kotası şeker pancarının baz alım avans fiyatı 300 TL olduğu kaydedildi. 16 polar değerden sonra her bir puan için 18.75 kuruş ilaveten para ödenecek. Van Gölü Havzası ortalama şeker varlığı 16 ile 21 arası değişirken, yaklaşık değerin yüzde 18 civarında olduğu belirtildi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Van Ticaret Borsası (VANTB) Başkanı Nayif Süer, A kotası pancar birim fiyatının yüzde 10’u oranında ilave pancar üretim teşvik primi verileceğini duyurdu. Süer, ortak çalışmaları neticesinde daha önce uygulanan 40 bin tonluk üretim kotasının 80 bin tona çıkartılmasının çiftçiler için sevindirici bir gelişme olduğunu söyledi. Göreve geldikleri ilk andan itibaren müşterek çalışma ve ortak aklı önemseyerek kurum, kuruluş ve STK’lar ile sık sık bir araya geldiklerini vurgulayan Başkan Süer, bölgenin ancak çok çalışma ve üretimle kalkınabileceğini, alternatif ürün yetiştiriciliği ve devletin şeker fabrikalarına tanıdığı imtiyazlarla çiftçinin ekimden önce ne kazanacağını bildiğini belirtti. Çiftçilere gübre, tohum, ekim, sulama, ilaç, çapa, söküm avansı ile nakliye avantajı sunulduğunu da belirten Başkan Süer, “Hayvancılıkla uğraşan üreticilere verilen ürünün yüzde 17’si oranında küspe ücretsiz veriliyor. Küspe ihtiyacı olmayan üreticilere ise ton başına 2019 yılında uygulanan 90 TL’lik fiyat uygulanarak ek bir fırsat sağlandı” dedi.

“Daha fazla ekim olmalı”

Yüzde 10’luk pancar üretim teşvik priminin kalıcı olarak devam etmesi için fazla ekim yapılması gerektiğini dile getiren Süer, “Yeteri kadar ekim ve üretim olmaması durumunda bu teşvik primi sonraki yıllarda kaldırılabilir. Ayrıca üreticilerimizin küspe bedeli, şirketin ekonomik durumuna göre mayıs veya haziran ayı sonu itibariyle nakit olarak ödenecek. Çiftçilerimiz prim desteği ile ilgili ayrıntılı bilgiye Erciş Şeker Fabrikasından ulaşabilirler” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Malatya temsilcisi Mardin deplasmanından puansız döndü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Yeni Malatyaspor: 1


Van Spor

Erzurum Şengel Atlı Spor Kulübü finale yükseldi


Van Spor

Ardahan’ın koşan yıldızları Posof’ta parladı


Van Spor

Elazığspor ve Şanlıurfaspor’dan kardeş paylaşımlar


Van Spor

Yeşil beyazlı sevda sınır tanımıyor


Van Spor

Galatasaray hata yapmadı! Başakşehir'den 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Rize'yi iki golle geçtiler! Karadeniz derbisinin kazananı Trabzon


Van Spor

Kartal evinde yıkıldı! Beşiktaş Gençlerbirliği'ne mağlup oldu


Van Spor

Vanspor, Pendikspor Karşısında Kazançtan Döndü: Penaltı Kaçırıldı, Puan Paylaşıldı


Van Spor

20. Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşleri görkemli başladı


Van Spor

Kamu Spor oyunları sona erdi


Van Spor

A Milli Futbol Takımı, FIFA sıralamasında 26. sıraya yükseldi


Van Spor

ETÜ, Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Evindar, güreşte Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’a para cezası


Van Spor

Yeni Malatyaspor-Muşspor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Öğrenciler ve aileleri futbol maçı yaptı, ortaya renkli görüntüler çıktı


Van Spor

Varto’da tenis antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığ’ın taekwondo gururları Romanya yolcusu


Van Spor

Erzurum’da cirit heyecanı başlıyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ