Vanspor'un borcu var mı ne kadar?

Vanspor Futbol Kulübü Başkanı Servet Yenitürk, kulübün borcunu açıkladı. Başkan Yenitürk, kulübün borcunun 11 milyon 281 bin TL olduğunu açıklayarak, kendi cebimden harcadığı miktarı da açıkladı.

Van Haberleri 7.07.2020 01:25:52 0
Vanspor'un borcu var mı ne kadar?
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ

Basın mensuplarıyla bir araya gelen ve genel durum değerlendirmesi yapan Vanspor Futbol Kulübü Başkanı Servet Yenitürk, kulübün borçlarını kalem kalem açıkladı. Başkan Yenitürk, borçlarını ve alacaklarını kongrede yeminli mali müşavir tutanaklarıyla açıklayacaklarını söyledi. Başkan Yenitürk, kulübe kendi cebinden 5 milyon 144 bin TL harcadığını açıkladı. 

“BÜTÜN HESAPLARIMIZI YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRE GÖNDERDİK”
Borçlarla ilgili alınlarının ak olduğunu belirten Başkan Yenitürk, “Tabi kongrede açıklamamız gereken bir borç vardır. Bu konuda anlımız aktır. Bu konuda daha da net olmamız için, bütün faturalarımızı, bütün hesaplarımızı, Vanspor’a aktardığımız paraları ve bize gelen sponsorluklar, bağışlar, bütün banka hesaplarımızla birlikte yıllardır kulübün muhasebesi ve mali müşavir bunu tutuyordu. Biz bu yıl değişik bir şey yaptık. Yeminli Mali Müşavir tutarak, cebimizden de 15 bin TL verdik. Bütün hesaplarımızı Yeminli Mali Müşavire gönderdik. Yeminli Mali Müşavirimiz hesaplarımızın tamamını çıkaracak, hata varsa, yanlış varsa, ne varsa hepsini kongrede yeminli mali müşavir tutanaklarıyla borcumuzu, alacağımızı açıklayıp ve federasyonu da göndereceğiz” dedi.

“KULÜBÜ DEVİR ALDIĞIMIZ ZAMAN 5.5 MİLYON TL BORÇ VARDI “
Kulübün 11 milyon 281 bin TL borcu olduğunu belirten Başkan Yenitürk, “Bizler kulübü devir aldığımız zaman zaten 5.5 milyon TL borcu vardı. O tarihte piyasa borcu 1,5 milyondu, şuanda piyasa borcumuz 580 bin TL civarındadır. 1 Milyon borcu ödedik. Şuanda futbolcu alacaklarımız 2 milyon 290 bin TL’dir. SGK ve vergi borçlarımız biz aldığımız zaman 2,5 milyon civarındaydı. Bizim dönemin SGK vergi borcu yoktur. Hele üstelik fazlasını ödemişiz. Şuanda 2 milyon 200 bin TL güncel sigorta vergi borcu vardır. Tabi bu 13 yıl içerisinde olan borçtur. Bu borç 3 kez yapılandırılması bozulduğundan dolayı biz bu sefer taksit yapabilmek için SGK’ya 7 tane iş makinemizi ipotek verdik. Vergi Dairesi’ne de 5 tane aracımızı ipotek verdik. Ancak bu şekilde taksitlendirme yapabildik” diye konuştu.

“5 MİLYON 144 BİN TL CEBİMDEN HARCADIM”
Taksitleri ödeyemediklerinden dolayı bozulduğunu belirten Başkan Yenitürk, “Şimdi SGK borcunun tamamının kapanması gerekiyor. Muhasebe, avukat, teknik heyet, çalışanların alacağını hesapladığımız zaman 276 bin TL şuanda bir borç vardır. Kulübümüzü dava eden bizden önce ve şimdi borçların tamamı 783 bin TL’dir. Bunun çoğu bizden önceki davalardır. 2 tanesi sonuçlanmıştı ve biz bunun ödemesini yaptık. Geri kalanlarda halen devam ediyor. 5 milyon 144 bin TL’de ben kendi cebimden harcamışım. Bununla birlikte 11 milyon 281 bin TL şuanda kulübümüzün borcu var. Yani kısacası almış olduğumuz 5,5 milyon borç vardı, bunu düştüğümüz zaman sadece bizim kendi cebimizden harcadığımız bir para var. Başka da bir borcumuz görünmemektedir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem