Vanspor Teknik Direktörü Gülpınar; 1922 Konyaspor karşısında işimiz zor

Vanspor Futbol Kulübü Teknik Direktörü Serhat Gülpınar, 2-1 mağlup oldukları Kastamonuspor maçını değerlendirerek, Çarşamba günü konuk olacakları Karatay Termal 1922 Konyaspor karşısında önemli eksiklerinin bulunduğunu ve işlerinin

Van Haberleri 28.12.2020 20:50:39 0
Vanspor Teknik Direktörü Gülpınar; 1922 Konyaspor karşısında işimiz zor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 28.12.2020 20:50

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Karatay Termal 1922 Konyaspor maçı öncesi, takımlarında önemli eksiklerin olduğunu söyleyen Vanspor Futbol Kulübü Teknik Direktörü Serhat Gülpınar, Rüştü Hanlı ve Yakup Demir’in bu maçta kesin olarak forma giyemeyeceğini, Abdulkadir Özdemir’in ise durumunun henüz belli olmadığını ifade etti.

Karatay Termal 1922 Konyaspor maçında, stoper ve orta saha anlamında sıkıntı çektiklerini belirten Gülpınar, tüm olumsuzluklara rağmen maçı kazanmak için sahaya çıkacaklarını söyledi. 

Karatay Termal 1922 Konyaspor maçını kazanmak zorunda olduklarını belirten Gülpınar, hedefte kalmak için ve liderle aralarındaki puan farkını daha fazla açtırmamak için bu maçı mutlaka kazanmaları gerektiğini vurguladı. Kastamonuspor mağlubiyetini de değerlendiren Gülpınar, takımın başına geldiği günden bu yana ilk kez Vanspor’un oyun ve futbol anlamında bu kadar kötü oynadığı belirtti.

“TERİMİZİN SON DAMLASINA KADAR MÜCADELEMİZİ VERECEĞİZ”

Karatay Termal 1922 Konyaspor maçını değerlendiren Gülpınar, “Maç öncesi çok sayıda eksiğimiz var. Rüştü’nün sakatlığı devam ediyor. Yakup’un son dakikada bir sakatlığı oldu. Abdulkadir’in sakatlığı var. Oynayıp oymayacağı belli değil. Çok eksik bir kadro ile gidiyoruz. Ama ne olursa olsun kazanmak istiyoruz. Bu maçı kazanmak zorundayız. Hedefte kalmak istiyorsak, liderle aramızdaki puan farkını daha fazla açtırmamamız gerekiyor. Onun için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Ama maalesef kadro olarak çok eksiğimiz var. Terimizin son damlasına kadar mücadelemizi vereceğiz. Yakup’un yokluğunda stoperde büyük bir sıkıntı yaşayacağız. Stoper bölgesinde kimi oynatacağımıza net karar vermedik. Kafamızda birkaç opsiyon var. Şuan için elimizde o bölgenin futbolcuları olan İsmail ile Şiyar Kepir var. Orayla alakalı henüz karar vermedik. Ona da maç günü karar vereceğiz. Orta sahada Abdulkadir’in bir sakatlığı var. İlter ve Cem ile de bu maça gelmeden önce yollarımızı ayırdık. Bu anlamda da sayımız biraz düştü” dedi.

“BEN GELDİĞİMDEN BERİ BELKİ DE FUTBOL ANLAMINDA OYNAN EN KÖTÜ OYUNDU”

2-1 mağlup oldukları Kastamonuspor maçını da değinen Gülpınar, “Kastamonuspor maçının ise çok değerlendirilecek bir tarafı yok. Etimesgut maçından sonra takımda inanılmaz bir yorgunluk vardı. Toparlanma anlamında yeterli süreyi bulamadık. Sürekli aynı futbolcularla oynadığımız için ve çok fazla kadro derinliğimiz olmadığı için belli oyunculara çok fazla yük bindi. Sonuçta kazanmamız gereken bir maçtı. Ligde bu tip maçlar olabiliyor. Ben geldiğimden beri belki de futbol anlamında oynan en kötü oyundu. Futbolculara da çok söylenecek bir şey yok. Onlarda 3 günde bir maç oynuyorlar. Bazılarına çok fazla yük bindi. Şimdiye kadar çok iyi getirdiler. Saha şartları da ayrı bir taraftan zorladı. Biz Van’dayız ama bu zeminde bizde ilk defa oynadık. Sadece maçtan bir gün önce antrenman yapma şansımız oldu. Saha şartları da bizi zorladı. Böyle olunca istemediğimiz bir oyun ve istemediğimiz bir sonuç aldık. Sezon içerisinde bu tip maçlar olabilir. Buda nazarlık olsun. Abdulkadir’in de sakatlanarak oyundan çıkmasından dolayı, oyun planımızı biraz değiştirmek zorunda kaldık. Oyunu riske etmek zorunda kaldık” diye konuştu.

“EN AZ 8-10 CİVARINDA TRANSFER YAPMAMIZ LAZIM Kİ, İKİNCİ YARIDA SIKINTI YAŞAMAYALIM”

Transfer çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Gülpınar, “Hiç kimsenin aklında bu sıralama, bu puan durumu yokken, bu futbolcu arkadaşlarımız takımı buraya kadar getirdi. Son iki maçımız kaldı. Bu iki maçımızı da en iyi sonuçlar alarak devrede yapacağımız takviyelerle ikinci yarıdaki hedefi belirleyeceğiz. Devre arasında yapacağımız takviyeler bizim nereye gideceğimizi şekillendirecek. Ona göre yön verecek. Devre arasını bekliyoruz. Bu iki maçtan da alabileceğimiz maksimum puanları alıp, ikinci yarıya odaklanacağız. Transfer anlamında bildiğimiz oyuncularda var. Görüşmek istediğimiz ve görüşmeye başladığımız oyuncularda var. Şuan için isim vermek doğru olmaz. Federasyonun ikinci devrede pandemiden dolayı kadro sayılarını 30’a yükseltmesinden dolayı, alternatif anlamında takıma çok katmamız gereken oyuncu var. En az 8-10 civarında transfer yapmamız lazım ki, ikinci yarıda sıkıntı yaşamayalım. Hem alternatifli bir kadromuz olsun, hem birbirlerini motive eden ve birbirlerini biraz daha ileriye itsinler istiyoruz. Kadro derinliği açısından birbirlerine yakın oyuncular olursa buda takım performansını etkileyecektir ve rekabeti arttıracaktır. En az 8-10 civarı hakikaten bizi ileriye taşıyabilecek oyuncu katmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

A Milli Futbol Takımı, FIFA sıralamasında 26. sıraya yükseldi


Van Spor

ETÜ, Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Evindar, güreşte Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’a para cezası


Van Spor

Yeni Malatyaspor-Muşspor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Öğrenciler ve aileleri futbol maçı yaptı, ortaya renkli görüntüler çıktı


Van Spor

Varto’da tenis antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığ’ın taekwondo gururları Romanya yolcusu


Van Spor

Erzurum’da cirit heyecanı başlıyor


Van Spor

Amatör Spor Kulüplerine nakdi yardım desteği


Van Spor

Kars’ta buz hokeyi heyecanı


Van Spor

PFDK’dan Yeni Malatyaspor’a 112 bin TL ceza kararı


Van Spor

Malatya Voleybol, evinde fırtına gibi esti


Van Spor

Beşiktaş U17, Tunceli’de


Van Spor

TVF 2. Lig: Elazığ Belediyespor: 3 - Muş Olimpik: 0


Van Spor

Elazığ Dart Takımı Türkiye’nin zirvesinde


Van Spor

Aşkale’den Erzurum’a şampiyonluk gururu


Van Spor

Pehlivanlar Malatya’da buluşacak


Van Spor

Erzincan Belediyesi birimler arası halı saha futbol turnuvası başladı


Van Spor

Hasköy’de badminton antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Türkiye - Gürcistan maçının tribün gelirleri Gazze’ye bağışlanacak


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ