Vanspor Teknik Direktörü Afacan: Sivas Belediyespor karşısındaki oyundan memnunum

Vanspor Futbol Kulübü Teknik Direktörü Serkan Afacan, Pazar günü karşılaştıkları ve 1-0 mağlup ettikleri Sivas Belediyespor maçını değerlendirerek, oynanan oyundan memnun olduğunu söyledi.

Van Haberleri 5.10.2020 20:04:09 0
Vanspor Teknik Direktörü Afacan: Sivas Belediyespor karşısındaki oyundan memnunum
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 05.10.2020 20:04

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Sivas Belediyespor maçını değerlendiren Vanspor Futbol Kulübü Teknik Direktörü Serkan Afacan, hafta boyunca rakip takımı iyi analiz ettiklerini ve çalışmalarını bu yönde yaptıklarını belirterek, Sivas Belediyespor karşısında iyi bir futbol ortaya koyduklarını ifade etti.

Futbolcularının top kendilerindeyken ve rakipteyken hafta boyunca üzerinde çalıştıkları oyun tanımını tam anlamıyla yerine getirdiğini belirten teknik direktör Afacan, kocaman yürekli futbolculara sahip olduklarını ve bu futbolcuların Vanspor’da başarılı olmayı çok istediklerini söyledi.

Rotasyon ve oyuna müdahale anlamında kadrolarının biraz daha genişlediğini belirten teknik direktör Afacan, bundan sonra bir seri başlatmak istediklerini ve bu serinin de Sivas maçıyla olmasını istediklerini belirtti.

“GOLÜ DAHA ÖNCE BULSAK ÇOK DAHA FARKLI BİR SKOR ORTAYA ÇIKABİLİRDİ”

Sivas karşısında iyi oynadıklarını belirten Afacan, “Sivas maçının geneline baktığımızda kalecimize topun dahi gelmediği bir maçtı diyebiliriz. Top bizdeyken çocukların hafta içerisinde yapmış olduğumuz bütün hücum organizasyonlarını, oyun tanımını tam anlamıyla yerine getirdiler. Bundan önceki iki maçta da gerçekten çok iyi oynamıştık ama rotasyonla ilgili sıkıntımız olduğundan özellikle maçın 60-65. Dakikasından sonra müdahale etmede biraz sıkıntı yaşadık. Ama bu hafta aramıza Yaser Yıldız gibi, Yiğit Gökoğlan gibi ve sonradan oyuna dahil ettiğimiz Oktay ve Sedat Komi gibi arkadaşlarımızın katkısı gerçekten çok anlamlıydı. Belki golü daha önce bulsak çok daha farklı bir skor ortaya çıkabilirdi. Sivas takımı çok iyi savunma yaptı. Bize gol bölgelerinde belki de pozisyon bulmamıza rağmen çokta açıklar vermedi. Çok mücadele verdiler” dedi.

“ÖNEMLİ OLAN 3 PUANIN KAZANILMASIYDI”

Futbolcularının ortaya koyduğu mücadeleden dolayı mutlu olduğunu söyleyen Afacan, “Futbolcularımızı canı gönülden tebrik ediyorum. Gerçekten müthiş bir mücadele, müthiş bir kazanma arzusu içindeydiler. Maçtan sonra müthiş bir coşku yaşadık. Gol biraz geç geldi ama ben ortaya konulan futbol ve özellikle top bizdenken kısmı ve top rakipteyken kısmında oynanan oyun anlamında çok memnunum. Kalecimiz bir ara gelip hocam ben soğudum dedi. Böyle bir maç oynadık. Hem savunma anlamında hem top bizdeyken oynanan oyun tanımı anlamında gerçekten başarılı bir maçtı. 3 puanın 1 golle gelmesi, 5 golle gelmesinin hiçbir önemi yok. Önemli olan 3 puanın kazanılmasıydı. Biz bundan önceki maçlarımızı da kazanabilirdik. Gerçekten futbolcularım çok iyi mücadele ediyorlar. Futbolcularımız bir oyun tanımımız var ve bu oyun tamını içerisindeki rollerini tamamen eksiksiz yerine getirebilmek için çok büyük çaba sarf ediyorlar” diye konuştu.

“BUNDAN SONRA BİR SERİ BAŞLATALIM İSTİYORUZ”

Hakem hatalarına da değinen teknik direktör Afacan, “Umarım bizi seyreden taraftarlarımızı mutlu edebilmişizdir. Hem oynadığımız oyun, hem aldığımız sonuçla inşallah mutlu olmuşlardır. Hakemlerde bu oyunun bir parçasıdır. Teknik adamlar gibi, futbolcular gibi zaman zaman onlarda hata yapabilirler. Çünkü hepimiz bu oyunda bir rol almışız. Onların da niyetinin çok kötü olmadığını biliyorum. Ama zaman zaman böyle hakem hataları olacaktır. Ama önemli olan 3 puanı kazanmaktı. İnanıyorum ki bundan sonraki süreçte hakem arkadaşlarımızda, kardeşlerimizde çok daha dikkatli maçlar yöneteceklerdir. Gerçekten futbolcularımız müthiş oynadılar. Kazanmayı çok istediler ve hak ettiler. Bundan sonra bir seri başlatalım istiyoruz. Bu serinin de Sivas maçıyla olmasını istiyoruz. Umarım bunu başarabiliriz. Takımımız iyi bir takım ve nitelikli oyunculardan oluşan bir takım. Kocaman yürekli futbolculara sahibiz. Onlarda Vanspor’da başarılı olmayı çok istiyorlar. Şuan ki transfer döneminde takımımıza katkı sunacak 1-2 futbolcuyu katabilirsek devre arasında transfer yapmanın ben çok anlamlı olduğunu düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Bodrum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Bodrum FK: 3


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk’un burnu kırıldı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası'nda Kura Çekimi Heyecanı: Çeyrek ve Yarı Final Eşleşmeleri Belli Oldu


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Ağrı 1970 Spor Kulübü: 2


Van Spor

24Erzincanspor sahasında farklı kazandı: 4-0


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Muğlaspor: 0


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar Türkiye şampiyonasına damga vurdu


Van Spor

Galatasaray, Liverpool'u tek golle devirdi!


Van Spor

Şampiyona çiçekli karşılama


Van Spor

Ağrı’da futbol heyecanı başladı


Van Spor

Elazığ, Floor Curling gençler grup müsabakalarına ev sahipliği yaptı


Van Spor

Hakkâri’de ‘Üç Bant Bilardo Turnuvası’ başladı


Van Spor

Bitlis’te iftar sonrası kayak keyfi


Van Spor

Maden’de 81 yıllık hasret sona erdi


Van Spor

Elazığlı güreşçilerden Türkiye Yarı Finalleri’nde büyük başarı


Van Spor

Ergan Dağı’nda kurumlar arası kar voleybolu turnuvası tamamlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor’dan göğüs sponsoruna ziyaret


Van Spor

Finalin adı Aşkale oldu: Kupa Aşkale’nin


Van Spor

Kars 36 Spor U16 takımı şampiyon oldu, Türkiye Finalleri’ne katılacak


Van Spor

Palandöken’de FIS SBX Snowboard Dünya Kupası zirvesi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ