Vanspor Başkan Adayı Murat Çevik'ten Servet Yentürk'e, noter huzurunda sözleşme imzalama çağrısı

Vanspor Futbol Kulübü’nde dün yapılan kongrede Divan Heyeti tarafından kendisine söz hakkı verilmediği için kongre salonunu terk eden Başkan Adayı Murat Çevik, Servet Yenitürk’e "Hodri meydan, gel birlikte Pazartesi günü noter huzu

Van Haberleri 16.08.2020 16:47:53 0
Vanspor Başkan Adayı Murat Çevik'ten Servet Yentürk'e, noter huzurunda sözleşme imzalama çağrısı
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Başkan Adayı Murat Çevik, Vanspor Futbol Kulübü’nde dün yapılan kongrede, divan başkanının taraflı olduğunu, divan başkan yardımcılarının ise tüzüğe uygun olmadığını söyledi. 
Divan Başkan yardımcısı Süleyman Can’ın Servet Yenitürk’ün yönetiminde bulunduğunu, Divan Kâtibi Deniz Gül’ün ise kulübün 3 yıldan beridir muhasebe müdürlüğünü yaptığı ve Divan Kurulu teşekkülünün tüzüğe uygun olmadığını belirtti. 

Vanspor Futbol Kulübü gelir tablosunda da usulsüzlüklerin olduğunu da belirten Başkan Adayı Murat Çevik, bunlar için divan heyetinden defalarca söz hakkı isteğini ve kendisine söz hakkı verilmediği için salonu terk ettiğini söyledi. 
Vanspor’a sahip çıkmak ve hak ettiği yere getirmek için yola çıktıklarını belirten Çevik, Servet Yenitürk’e “hodri meydan” diyerek, noter huzurunda sözleşme yapma çağrısında bulundu.

“DELEGELERDEN ALINAN AİDATLARA VE BAZI YARDIMLARA TABLODA YER VERİLMEMİŞ”
Divan heyetinin yangından mal kaçırır gibi apar topar bazı şeylerin üzerini kapatmaya çalıştığını söyleyen Çevik, “Dün kongreye itirazlarımızın nedeni şunlardır; Divan başkanı taraflıydı. Divan Başkan yardımcısı Süleyman Can mevcut yönetimin yönetim kurulu üyesiydi. Divan Kâtibi Deniz Gül, kulübün 3 yıldan beridir muhasebe müdürüydü. Divan heyeti okunan gündem maddelerinin hiçbirini tartışmaya açmamakla birlikte itiraz hakkı için bile söz vermiyordu bize. Özellikle gelir tablolarında söz hakkı almak istedik. Sayın Fettah Tamince’nin kulübümüze yapmış olduğu 500 bin TL’lik destek gelir tablosunda yer almıyordu. Murat Dicle’nin vermiş olduğu 100 bin TL’lik bağış tabloda yer almıyordu. Bu kulübün yaklaşık 350 tane delegesi var. Delege yapılırken normal şartlar altında delege başı 2 bin 500 TL alınması gerekiyor. Aynı zamanda delege aidatları da aynı şekilde var. Bunların hiç birisine tabloda yer verilmemişti. Şayet delegelerin hiç birisinde ödeme alınmadıysa, onların orada oy kullanma yetkisi yoktur. Biz Vanspor’a talipli olarak tüm projelerimizi, hayalimizi, kongre vasıtasıyla hem delegelerimize, hem halkımıza anlatmak isteyip, listemizi öyle vermek istedik. Şayet bütün kongrelerde adaylar çıkar, açıklamalarını yapar, listesini verip öyle seçime girer. Ne yazık ki divan defalarca söz hakkı istememize rağmen bir türlü söz hakkı vermeyip yangından mal kaçırır gibi apar topar bazı şeylerin üzerini kapatmaya çalıştı. Bizler de kamuoyunun gözü önünde yapılan bu haksızlıklara karşı sessiz kalmayıp, halkımızın takdirine bırakıp, salonu terk ettik” dedi.

SERVET YENİTÜRK’ÜN DELEGELERİ YÖNETİMİ KABUL ETMİYOR, YÖNETİMİ KABUL EDENLER DE ÜYE YAPILMIYOR, YENİ YÖNETİM NASIL OLUŞACAK?
Mevcut delegeler Servet Yenitürk’ün etkisi ile yönetime girmediğini,  yönetime giren iş adamlarının da üye yapılmadığını söyleyen Çevik, “Yaklaşık bir aydır Van’dayız. Bütün mesaimizi, gücümüzü Vanspor için harcadık ve harcamaya da devam edeceğiz. Biz bütün samimiyetimizle Türkiye’nin her bir ucundan işadamlarını Van’da toplayarak Vanspor Futbol Kulübümüzü hak ettiği yerlere çıkarmak için yönetime talip olduk. Ancak listemiz 32 işadamından ibaretti. 14 tanesi Vanspor Futbol Kulübü delegesidir. Geri kalan 28 kişi ise Vansporumuza kazandırdığımız önemli iş insanlarıydı. Fakat maalesef Servet Bey tüzüğü kendine göre hazırlayıp, dışarıdan hiçbir şekilde getirdiğimiz iş insanlarını delege olarak kaydetmedi. Listeyi oluşturmak için mevcut delegeleri arıyoruz. Diyoruz ki sizi yönetime yazalım dediğimizde kimisi ben Servet beyin çalışanıyım işimizden oluruz, kimisi de Servet Bey benim akrabamdır bu işe girmem doğru olmaz diyor. Yani mevcut delege listesinden yönetim oluşturamıyorsunuz. Dışarıdan getirdiğimiz iş insanlarını da kabul etmiyorlar. Peki, nasıl yapacağız? Bu kararı aziz Vanlı hemşehrilerimize ve taraftarlarımıza bırakıyorum.” dedi.

“VANSPOR’A 10 MİLYON 500 BİN TL YATIRIM YAPACAĞIM SÖZÜ VERDİM VE SÖZÜMÜN ARKASINDAYIM”
Vanspor Futbol Kulübünü hak ettiği yerlere çıkarmak için yönetime talip olduklarını belirten Çevik, "En başında söylediğimiz gibi vergi, SSK borçlarını yaklaşık 2.5 milyon ödeyeceğim. Futbolcu alacaklarına 2.5 milyon ödeyeceğim. Diğer borçlarla birlikte toplamda 5 milyon 500 bin TL borç ödeyeceğim tüm kamuoyu huzurunda taahhüdümdür ve sözümdür. Bununla birlikte takımımıza 22 futbolcunun transferi şart olup, bunların yaklaşık ödemesi 5 milyon TL’dir. Yani bunları da alacağımızdan dolayı toplamda 10 milyon 500 bin TL yatırım yapacağım sözünü verdim ve vermeye devam ediyorum” ifadelerini kullandı.

"SERVET BEY 5,5 MİLYONDAN VAZGEÇSİN, BEN VANSPOR'A 11 MİLYON YATIRIM YAPACAĞIM"
Servet Yenitürk’e "hodri meydan" diyen Çevik, “Tekrardan Servet Beye çağrıda bulunuyorum. Şahsına ait federasyona vermiş olduğu icra koyduğu tüm alacaklarından vazgeçip takım üzerindeki 5 milyon 500 bin TL’lik alacaklarını kaldırsın. Bende şahsım olarak 500 bin TL fazlasıyla yani toplamda 11 milyon TL kulübüme yatırım yapmaya hazırım. Tüm aziz Vanlı hemşehrilerim ve taraftarlarımızın huzurunda çok samimiyse, Pazartesi günü noter huzurunda sözleşme yapmaya seni davet ediyorum. Eğer notere gelmiyorsan samimiyetinden kuşku duyuyorum. İnşallah bizi mahcup edersin" diyerek çağrıda bulundu.

“VANSPOR’UN 3 YILLIK HESAPLARININ İNCELENİP KAMUOYUYLA PAYLAŞILMASINI İSTİYORUZ“
Servet Yenitürk'ün notere gelmemesi halinde Vanspor'un hesaplarının bağımsız bir denetçi tarafından denetlenmesi gerektiğini ifade eden Çevik, "Servet Bey'den bağımsız bir yeminli denetçi tarafından Vanspor’un 3 yıllık hesaplarını incelettirip kamuoyuyla paylaşmasını istiyoruz" dedi.

"SERVET BEY'İ VAN DERNEKLER FEDERASYONU'NDAN ÖZÜR DİLEMEYE DAVET EDİYORUM"
Servet Yenitürk'ün Vanspor Kongresi'nde İstanbul Van Dernekler Federasyonu için sarf ettiği sözler için özür dilemesi gerektiğine dikkat çeken Çevik, "Dün İstanbul Dernekler Federasyonu’na yapılan çirkin saldırıyı kınıyoruz. Biran önce Van Dernekler Federasyonu’ndan özür dilemelidir. 36 bin Vanlının İstanbul’da olduğunu söyledi. İstanbul’da 36 bin değil, 400 bin Vanlı yaşıyor. İstanbul’da 400 bin Vanlının da 86 tane Van dernekleri vardır. Onların çatı kurumu da Van İstanbul Dernekler Federasyonu’dur. Onun için Van Dernekler Federasyonu'nun malı yok, kirası ödenmemiş demesini çok ayıp ve çok çirkin buluyoruz. Servet Beyin bu sözlerini kınıyoruz. Van Dernekler Federasyonu'na ait ofis var, dairesi de var, yeri de vardır. Oradaki bütün Vanlılar şahittir. Onu ve ona bu aklı verenleri de İstanbul’a davet ediyoruz. Gelsin Van Dernek Federasyonu'nun yerini, yurdunu, makamını, ofisini görsün” diye konuştu.  

“BU SONUCUN MÜSEBBİBİ MEVCUT BAŞKAN VE YÖNETİMİDİR”
Vanspor kongresini tek etmek zorunda kaldıklarını belirten Çevik, “Hepinizin malumu olduğu üzere Van’ın yetiştirmiş olduğu bir İş İnsanı olarak Vanspor’umuzun açık ve şeffaf yönetilmemesinin sonucu olarak içinde bulunduğu kötü gidişata son vermek amacı ile Van’ımızın yetiştirdiği İş İnsanları, STK’ların başkan ve yöneticileri, Vanspor’umuzun kıymetli delegelerinden oluşan arkadaşlarımızla taşın altına gövdemizi koyarak Vanspor’umuzun başarıları ile gurur duyacağımız bir seviyeye çıkarmak için Vansporu’muzun Olağanüstü Genel Kurulunda aday olduğumuzu açıklamıştık. Ancak Mevcut Başkan ve Yönetimi bir takım ayak oyunları ile geçen hafta yapılacak genel kurulun 1. toplantısına delegelerin gelmesine engel olmuş, dün yapılan 2. Toplantıda da aynı tutum ve davranışlarına devam etmeleri sebebi ile protesto ederek toplantıyı terk etmek durumunda kaldık. Gelinen noktada mevcut başkan ve yönetiminin görev süresi Genel Kurulun toplanması sebebi ile sona ermiştir. Şu andan itibaren Vanspor’umuzu yönetme hak ve yetkileri hukuken kalmamıştır. Genel Kurulda hiçbir aday ortada olmadığı için organ seçimi yapılamamıştır. Dolayısı ile Vanspor’umuz mevcut başkan ve yönetiminin haksız ve art niyetli tutum ve davranışları ile büyük bir çıkmaza girmiştir. Bu sonucun müsebbibi mevcut başkan ve yönetimidir” dedi.

“VAN’IMIZ VE VANSPOR'UMUZ İÇİN ÇIKTIĞIMIZ BU KUTLU YOLDA MÜCADELEMİZ SONUNA KADAR DEVAM EDECEKTİR”
Gençlik ve Spor Kulüpleri Yönetmeliği’ne de değinin Çevik, “Genel kurulun oluşumu ve toplanması, Madde 7- Genel kurul, kulübün en yetkili karar organıdır. Genel kurulun kaç üyeden oluşacağı ve üyelerin belirlenme yöntemleri tüzüklerinde yer alır. Kulübe kayıtlı üyelerin dışında, genel kurula üye seçilemez. Genel kurul, tüzükte belirtilen zamanda yönetim kurulunun çağrısı üzerine toplanır. Olağan genel kurul toplantılarının en geç üç yılda bir yapılması zorunludur. Genel kurul, yönetim veya denetim kurulunun gerekli gördüğü hallerde veya kulüp üyelerinden beşte birinin yazılı başvurusu üzerine, yönetim kurulunca olağanüstü toplantıya çağrılır. Yönetim kurulu, genel kurulu toplantıya çağırmazsa üyelerden birinin başvurusu üzerine sulh hukuk hâkimi, üç üyeyi genel kurulu toplantıya çağırmakla görevlendirir. 22/11/2001 tarihli ve 4721 sayılı Türk Medeni Kanununun 76’ncı maddesine dayanılarak bütün üyelerin bir araya gelmeksizin yazılı katılımıyla alınan kararlar ile kulüp üyelerinin tamamının 04/11/2004 tarihli ve 5253 sayılı Kanunda yazılı çağrı usulüne uymaksızın bir araya gelerek aldığı kararlar geçerlidir. Bu şekilde karar alınması, olağan toplantı yerine geçmez“ hükümlerinin hayata geçirilmesi gerekmektedir. Van’ımız ve Vanspor’umuz için çıktığımız bu kutlu yolda mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Bizi izlemeye, bizlere destek vermeye devam etmenizi rica eder, saygılar sunarım” diyerek sözlerini tamamladı.
Kaynak: Van Postası Gazetesi
 


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem