Vanlı yönetmenden ibretlik film

Van’da kendi imkanlarıyla film çeken Orhan An, kentin kanayan yarası haline gelen madde bağımlılığına dikkat çekmek için ikinci kez kameraların karşısına geçti.

Van Haberleri 12.09.2018 10:08:05 0
Vanlı yönetmenden ibretlik film
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 12.09.2018 10:08

Yaklaşık 15 yıldır Van’da kendi imkanlarıyla film ve klip çekmeye çalışan yönetmen-oyuncu Orhan An, son zamanlarda kentin kanayan yarası haline gelen madde bağımlılığına dikkat çekti. 2017 yılında ‘Çalınan Umutlar’ isimli film ile madde bağımlılığının önüne geçmek isteyen An, halktan gelen yoğun talep üzerine filmin ikinci serisini çekti. Senaryo ile ailelere ve gençlere önemli mesajlar yolladığını ifade eden An, “Madde bağımlılığı, toplumumuzda son zamanlarda önüne geçilemeyen bir yara haline geldi. Madde kullanan binlerce gencimiz var. Bu durum bizim içimizi yakıyor. Ailelerimizin çocuklarına sahip çıkabilmeleri, madde bağımlısı gençlerin içler acısı görüntüyü kendi gözleriyle görebilmeleri kısacası bu filmi ibretlik olsun diye çektik. Ailelerimiz bunları görsün ve çocuklarına sahip çıkabilsin, gençlerimiz bu tür iğrenç yerlerden uzaklaşsın diye yapıyoruz. Bunun yanı sıra sınır dışından ülkeye sokulan uyuşturucuya da dikkat çekmek istiyoruz” dedi. 

 

“Filmde gençlerin uyuşturucu bataklığına düşmeleri konu ediliyor"


Filmde yaklaşık 60 kişinin rol aldığını da sözlerine ekleyen An, “Senaryosu bana ait olan filmin yönetmenliği, çekimi, montajı, dublajı bana ait. Kıt imkanlarla bir şeyler yapmaya çalıştık. Toplumun hiçbir kesiminden destek almadık. Oyuncularımız daha önce kamera karşısına çıkmayan gençlerden oluşuyor. Onlar da sanata ilgi duyduğu için filmimizde gönüllü oynadılar” ifadelerini kullandı. Maddi imkansızlıklardan dolayı ellerinden bu kadarının geldiğini dile getiren An, imkan verilmesi halinde daha kaliteli filmler çekeceğini söyledi. An, nisan ayında çekimlerine başladıkları filmin ekim ayında montajının tamamlanacağını ve gösterime sunulacağını söyledi. 


Öte yandan filmde ‘Torbacı’ rolünü oynayan Orhan Doğan isimli genç ise filmde gönüllü oynadıklarını ifade ederek, “Kendi ailemizi kendi çocuklarımızı görmemiz lazım. Ben buradan bu illeti ülkeye sokanlardan, yani torbacılardan tek ricam bu illeti Van’a veya Türkiye’nin herhangi bir iline sokmasınlar. Hiçbir annenin ağlamasını istemiyoruz. Kimsenin yüreği yanmasın” diye konuştu. 


Filmde madde bağımlısı rolünü oynayan Mirzan Sarı isimli genç de, “Filmde bir madde bağımlısını oynuyorum. Rol icabı oynarken bile kendimi kötü hissediyorum. Yaşadıkları yerler, kaldıkları ortam iğrenç yerler. Hiçbir gencin bu duruma düşmesini istemiyorum. Hiçbir anne babanın ağlamasını istemiyoruz. Benim anne ve babalardan ricam çocuklarını rastgele dışarıya salmasınlar, onlara sahip çıksınlar” dedi. 

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ