Vanlı yönetmenden ibretlik film

Van’da kendi imkanlarıyla film çeken Orhan An, kentin kanayan yarası haline gelen madde bağımlılığına dikkat çekmek için ikinci kez kameraların karşısına geçti.

Van Haberleri 12.09.2018 10:08:05 0
Vanlı yönetmenden ibretlik film
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 12.09.2018 10:08

Yaklaşık 15 yıldır Van’da kendi imkanlarıyla film ve klip çekmeye çalışan yönetmen-oyuncu Orhan An, son zamanlarda kentin kanayan yarası haline gelen madde bağımlılığına dikkat çekti. 2017 yılında ‘Çalınan Umutlar’ isimli film ile madde bağımlılığının önüne geçmek isteyen An, halktan gelen yoğun talep üzerine filmin ikinci serisini çekti. Senaryo ile ailelere ve gençlere önemli mesajlar yolladığını ifade eden An, “Madde bağımlılığı, toplumumuzda son zamanlarda önüne geçilemeyen bir yara haline geldi. Madde kullanan binlerce gencimiz var. Bu durum bizim içimizi yakıyor. Ailelerimizin çocuklarına sahip çıkabilmeleri, madde bağımlısı gençlerin içler acısı görüntüyü kendi gözleriyle görebilmeleri kısacası bu filmi ibretlik olsun diye çektik. Ailelerimiz bunları görsün ve çocuklarına sahip çıkabilsin, gençlerimiz bu tür iğrenç yerlerden uzaklaşsın diye yapıyoruz. Bunun yanı sıra sınır dışından ülkeye sokulan uyuşturucuya da dikkat çekmek istiyoruz” dedi. 

 

“Filmde gençlerin uyuşturucu bataklığına düşmeleri konu ediliyor"


Filmde yaklaşık 60 kişinin rol aldığını da sözlerine ekleyen An, “Senaryosu bana ait olan filmin yönetmenliği, çekimi, montajı, dublajı bana ait. Kıt imkanlarla bir şeyler yapmaya çalıştık. Toplumun hiçbir kesiminden destek almadık. Oyuncularımız daha önce kamera karşısına çıkmayan gençlerden oluşuyor. Onlar da sanata ilgi duyduğu için filmimizde gönüllü oynadılar” ifadelerini kullandı. Maddi imkansızlıklardan dolayı ellerinden bu kadarının geldiğini dile getiren An, imkan verilmesi halinde daha kaliteli filmler çekeceğini söyledi. An, nisan ayında çekimlerine başladıkları filmin ekim ayında montajının tamamlanacağını ve gösterime sunulacağını söyledi. 


Öte yandan filmde ‘Torbacı’ rolünü oynayan Orhan Doğan isimli genç ise filmde gönüllü oynadıklarını ifade ederek, “Kendi ailemizi kendi çocuklarımızı görmemiz lazım. Ben buradan bu illeti ülkeye sokanlardan, yani torbacılardan tek ricam bu illeti Van’a veya Türkiye’nin herhangi bir iline sokmasınlar. Hiçbir annenin ağlamasını istemiyoruz. Kimsenin yüreği yanmasın” diye konuştu. 


Filmde madde bağımlısı rolünü oynayan Mirzan Sarı isimli genç de, “Filmde bir madde bağımlısını oynuyorum. Rol icabı oynarken bile kendimi kötü hissediyorum. Yaşadıkları yerler, kaldıkları ortam iğrenç yerler. Hiçbir gencin bu duruma düşmesini istemiyorum. Hiçbir anne babanın ağlamasını istemiyoruz. Benim anne ve babalardan ricam çocuklarını rastgele dışarıya salmasınlar, onlara sahip çıksınlar” dedi. 

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ