Vanlı STK’lar aynı görüşte, “İran Kapıköy Sınır Kapısı kapanmasın”

Birkaç ay önce Çin’den başlayan ve şu ana kadar binlerce can alan Koronavirüs salgını dünyaya yayılmaya devam ediyor. Daha önce Çin yakınlarındaki ülkeler dışında birçok Avrupa ülkesinde de görülen vakaların sayısı artmaya başl

Van Haberleri 22.02.2020 14:15:44 0
Vanlı STK’lar aynı görüşte, “İran Kapıköy Sınır Kapısı kapanmasın”
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Geçtiğimiz günlerde Van’da da bir panik yaşatan ve daha sonra yalanlanan vakanın tedirginliği sürerken virüs bu kez de İran’da patlak verdi. Şimdiye kadar 6 kişinin yaşamını yitirdiği salgın sonrası Van’da adeta seferberlik başladı. 

Van Valiliği yapılan toplantı sonrasında alınacak tedbirleri kamuoyu ile paylaştı. Devamında da Van Valiliği tarafından Van’da alınan tedbirleri duyurdu.

İlk olarak Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık 2019'da tespit edilen Korona (corona) virüsünde ölü sayısı yükselmeye devam ediyor. Koronavirüsü ile ilgili son gelen bilgilere göre Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 2.128'e çıktı. Hastalıktan kurtulanların sayısı ise 16.446'ya yükseldi. 

iranda virüs ile ilgili görsel sonucu

İRAN’DAKİ ÖLÜMLER VAN’DA SEFERBERLİK BAŞLATTI

İran merkezli Mehr Haber Ajansı'na göre ülkede yeni tip korona virüs saptanan 2 kişi, hastanede hayatını kaybetti. İran’daki can kaybı sonrasında Van’da adeta tedbir seferberliği başladı. 

Van Valiliği sınır komşusu İran’dan ülkeye taşınmaması noktasında hemen harekete geçerken Van Valiliği öncülüğünde bir heyet oluşturuldu. Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez başkanlığında yapılan ve aralarında birçok kurum temsilcisinin de bulunduğu toplantıda, virüse karşı acil tedbirler alınması kararlaştırıldı. Gümrük Kapısına termal kamera montajı yapılması, sağlık odası kurulması ve yabancılarla irtibat halinde olan gümrük kapısında çalışan personelin koruyucu maske ve ekipman kullanması ile (covid-19) korona virüsü hakkında eğitimden geçirilmesi kararı alınırken Vali Bilmez, bu ekipmanın kurulması için çalışmaların başladığını söyledi. Bilmez ayrıca süreçle ilgili kamuoyunu bilgilendiren değerlendirmelerini de paylaştı.

iranda virüs ile ilgili görsel sonucu

STK BAŞKANLARINDAN SINIR KAPISI KAPATILMASIN ÇAĞRISI

İran’da yaşanan virüs vakalarında karşı sınır kapılarının kapatılması gerektiğiyle ilgili paylaşımlar yapılırken Van’da STK’lar kapıların kapanmaması gerektiğini ifade ederek, sınır kapısında gereken önlemlerin alınması gerektiğini söyledi. 

iranda virüs ile ilgili görsel sonucu

Van Organize Sanayicileri İş Adamları Derneği (VOSİAD) Başkanı Şemsettin Bozkurt, “Büyük devletler için artık sıcak savaş devri bitmiştir. Bundan böyle ticaret, teknolojik ve biyolojik savaşlar olacak. O nedenle, çözüm kapıları kapatmakta değil, zaten amaçlanan odur. Çözüm, insanları mağdur etmeden hızlı ve etkin bir kontrol sistemi kurmaktır.

kapıköy gümrük kapısı virüs ile ilgili görsel sonucu

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, “Günaydın Van, Günaydın kıymetli Van halkı; Esas olan insanlara kapı kapatmak değil, esas olan virüslere kapıları kapatabilmektir!

kapıköy gümrük kapısı virüs ile ilgili görsel sonucu

Van Ticaret ve Sanayi odası, Van Ticaret Borsası eski Başkanı Feridun Irak, “Söz konusu sağlıksa gerisi teferruattır. Gerekli tedbirler alınmalıdır. 

kapıköy gümrük kapısı virüs ile ilgili görsel sonucu

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Van İl Başkanı Şeref Gültepe, “Van’da Kapıköy’de korona virüsü konusunda tedbirler alınmaya başlandı. Bu tedbir bölgedeki tüm sınır kapılarında aynı titizlikle uygulanmalı. “İranla kapıları kapatalım” demek çözüm değil. Gereken tedbirler alınmalı sınır kapısında. 

kapıköy gümrük kapısı virüs ile ilgili görsel sonucu

Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, “Iran'da görülen virüs için alınan tedbirler çok yerinde bir karar. Ancak en büyük tehlike sınırda kaçak geçen göçmenler. Hayat şartları, geldikleri coğrafya ve kontrolörüz olmaları çok büyük risk bu konu hassasiyet ve ivedilikle çözülmelidir. Kapılar bütün halka kapatılması değil, kapılar virüse kapatılmalı.”

kapıköy gümrük kapısı virüs ile ilgili görsel sonucu

Gazeteci Ömer Aytaç Aykaç, “Van’da Kapıköy’de Covid-19 konusunda tedbirler alınmaya başlandı. Bu tedbir bölgedeki tüm sınır kapılarında aynı titizlikle uygulanmalı. ‘İranla kapıları kapatalım’ demek çözüm değil. Sağlıkla ölçülemezse de sınır kapısının kapanmasının kayıpları daha büyük olur. Tedbir iyidir.”

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem