Vanlı STK Başkanları Ayasofya Cami için ne dedi, Karar’a destek verdiler mi? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir kararname Türk Milleti’nin bir hayalini daha gerçekleştirdi. Bu adım, milli iradenin bir tecellisiydi. Türkiye Milleti adına karar veren Tükiye Mahkemesi Danıştay 10. Dairesi’nden çıkan bu karar ve siyasi iraden

Van Haberleri 14.07.2020 07:45:05 0
Vanlı STK Başkanları Ayasofya Cami için ne dedi, Karar’a destek verdiler mi? 
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Türkiye Milleti adına karar veren Tük Mahkemesi Danıştay 10. Dairesi’nden çıkan karar ve siyasi iradenin hemen ardından gerekli düzenlemeler yapılarak Ayasofya Cami oldu. Peki, Van Sivil Toplum Kuruluşu STK Başkanları Ayasofya için ne dedi? Alınan kararlar Van Sivil Toplum Kuruluşu STK Başkanlarını memnun etti mi ve bu önemli karar hangi STK Başkanı destek verdi? 

Ayasofya’nın Camii olmasıyla ilgili Van’da tanınan ve bilinen STK, Dernek ve Oda Başkanları Twitter hesabı üzerinden destek mesajı yayımladı. İşte STK Başkanlarının destek mesajları:

Van Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Nayif Süer, “Fatih Sultan Mehmed Han’ın emaneti #AyasofyaCamii’nin yeniden ibadete açılmış olması milletimiz için hayırlara vesile olsun.”
 

Memur Sen ve Eğitim Bir-Sen Van Şube Başkanı Mehmet Ali Uca, “Elhamdülillah...! Rabbimize Hamdolsun. Ayasofya’mız açıldı #Ayasofya Camii.”

Van Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aslan, “İslam ümmetinin özüne dönüş yürüyüşü. Rabbim bu kutlu yürüyüşün sonunu hayırlı, ümmeti muzaffer kılsın.#AyasofyaCamiOldu.”

Van Hızır Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Faruk Alpaslan, “Ayasofya'yı her yönüyle insanlığın hizmetine sunan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a minnet ve şükranlarımı sunarım.”

İyilik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İyilik Derneği) Van İl Koordinatörü Emrah Bozkaya, “Ayasofya dan sonra #Kudüs ü de nasip et Allah'ım Nasip etki yeniden dirilişin simgesi olsun Müslümanlar. Yer yüzüne islamla beraber insanlık hakim olsun. Renkler ve Irklar değil insanlık konuşsun. Para ve makamlar değil dürüstlük ve ehliyet konuşsun. Zulüm değil Adalet konuşsun..”

Güvenlik Korucuları Şehit ve Gazi Aileleri Federasyonu Genel Başkanı Ayhan Kahraman, “Ayasofya Cami İslam Ümmetine hayırlı olsun.  Cenab-ı Allah Zat-ı Devletlerinden razı olsun.”

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Van Şube Başkanı Şeref Gültepe, “Ayasofya Camii’nin ibadete açılması için Milletimizin arzusuna tercüman olan Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Aziz milletimize ve tüm İslam alemine hayırlı olsun.”

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem