Vanlı sosyal medya fenomeni  Doğan Alkış kendisini Van Postası Gazetesi’ne anlattı

Van Postası Gazetesi Köşe Yazarı Fatma Polatcan, Vanlı Sosyal Medya Fenomeni  Doğan Alkış, ile röportaj yaptı.  

Van Haberleri 20.12.2019 13:03:43 0
Vanlı sosyal medya fenomeni  Doğan Alkış kendisini Van Postası Gazetesi’ne anlattı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Takipçilerinin merak ettiği konuları ve hedeflerini Vanlı Influencer  Doğan Alkış’a soran Fatma Polatcan’ın röportajı;

F.P: Merhaba. Öncelikle benimle bu röportajı yaptığınız için teşekkür ederim. Van'da yaptığınız sokak röportajlarıyla tanıyorum sizi. Bana kısaca kendinizden söz eder misiniz?

Merhabalar, ben Doğan Alkış. 2002 Van doğumluyum. Vanlıyım hem de hiç yaşamadıkları kadar İstanbullu, hiç olamadıkları kadar Vanlıyım ben. Bendeki Van sevdası bir başka öncelikle bunu dile getirmek isterim. Üç yıldan fazladır Van'daki ilk ve tek influencerim. Van'ı elimden geldiği kadar sosyal medya üzerinden tanıtmaya çalışıyorum. Van halkının düşüncelerini, isteklerini ve Van'da olan eksikleri halkın ağzıyla dile getiriyor, sokak röportajı yapıyorum. Buna binaen Türkiye'de çok az kişinin görüşebildiği ünlüler ile özel videolar çekiyor, onlar ile takipçileri ve hayranları arasında birnevi aracı görevi görüyorum. Birçok ünlü ile iletişimim var, bugüne kadar birçok ünlü ile video çektim. Bunların dışında Doğu halkının misafirperverliğini, dürüstlüğünü tüm dünyaya sosyal deneylerim ile duyuruyorum. Bugün öyle bir duruma geldi ki Almanya, Irak, Rusya, Azerbaycan'dan, İran, Yunanistan vb. ülkelerde de takipçilerim ve izleyicilerim var. Bu bir bakımdan beni gururlandırıyor.

F.P: Halkın dili olmak her zaman zor olmuştur. Bunu başardığınız ve zevkle yaptığınız için ben ayrıca size teşekkür ederim. Üç yıllık bir zaman diliminde bu kadar başarıyı nasıl elde ettiniz?

Doğan Alkış: Öncelikle bu dönemdeki önceliğim emek vermek, çalışmak oldu. En küçük projesinden en büyüğüne kadar kendimi diğer muhabir ve sunuculardan ayırmadım, onlar yapabiliyorsa ben de yaparım dedim. Hiçbir zaman umudumu yitirmedim. Aralarda yaşadığım aksaklıklar beni pes ettirmedi, sadece hatalarımı ve eksiklerimi bana gösterek daha iyisini başarmam için bana öncül oldu. Bu günlere kadar gelmem de Van sokaklarında ilk başladığım zamanlarda bir abinin benimle dalga geçip 'Elindeki telefon ile mi sokak röportajı yapıyorsun? Sen kaile bile alınmazsın. Röportaj dediğin büyük kamerlar ile olur' deyip azarlaması beni üzmüş ama her zamankinden daha da hırslandırmıştı. O gün bir karar aldım ve gidip özel bir büroda çaycılık yapıp günlük harçlığımı çıkarmaya başladım. Aylarca çalışmanın sonucu aldığım parayla ilkin hayalim olan kamerayı aldım ve bu beni daha da hırslandırdı. Şu an büyük bir medya şirketi prodüksiyon işlerimi yapıyor, menajerliğimi yürütüyor, dönüp arkama baktığımda yalnızca o sözleri söyleyen abiye teşekkür ediyorum. Ve beni bu günlere getiren o sözleri unutmayacağım.

F.P: Gencecik yaşta hayallerinize sımsıkı sarılıp, pes etmeyip başarılarınıza başarı kattığınız için ayrıca tebrik ederim sizi. Genç nesilin ne olursa olsun sizin gibi umutla yarınlara bakmasını umuyoruz. Aslen Vanlı olduğunuz için soruyorum bu soruyu. Vanlı kişilerden destek olan oldu mu? Vanlıların sokak röportajlarına bakış açısı nedir? Röportajlarınızdan bir kaç anıyı bizimle paylaşır mısınız?

Doğan Alkış: Teşekkür ederim. 
Destek konusunda birçok sayfanın emeği üzerimde fazla. Öncelikle Vanlı Nihat Hoca, Van Güzel, Van Büyükşehir 65, Van Kalesi, Van Burda 
vb. sayfaların destekleri çok fazla oldu. Buradan teşekkürlerimi bir daha dile getirmek isterim.Vanlıların sokak röportajlarıma bakış açısını sormuştunuz. Bu konuya değineyim. Öncelikle mikrofon uzattığımız yüz kişiden ne yazık ki on kişi ancak kabul ediyor. Bu da halkımızda özgüven eksikliğinin olduğunu, çekindiğini gösteriyor. Hatta ben özellikle kabul edenlerin heyecanının dinmesi için 'Ben de senin bir kardeşinim, heyecan yapma, sakin ol' gibi telkinlerde bulunuyorum. Halkımızın özellikle sorduğum sorudan bağımsız cevaplar vermesi,  cümle kuramama gibi sorunları var. 
Özellikle sizce Van'ın ne eksikliği var sorusuna 'Ben evden hiç çıkmıyorum, ne var ne yok ben hiç bilmiyorum' diyen bir ablamız vardı. Birçok mizah sayfasına dahi konu oldu. Bu röportajdaki anıyı unutamıyorum. 

F.P: Peki gelecekte kendinizi nerelerde görmek istersiniz? Hedefleriniz nelerdir?

Doğan Alkış: Kendimi öncelikle memleketim için başarılı işlere imza atmış, kariyer hayatı olarak örnek alınabilecek, halka örnek teşkil edilebilen nitelikli bir birey olmak ve elbette Van'ı yaptığı işler sayesinde iyi tanıtan bir birey olarak görmek isterim. İleride kim bilir belkide bir Acun biz oluruz. Destekleriniz ile...

F.P: Umarım bu yolda hep başarılı olursunuz. Sizinle röportaj yapmak zevkti benim için. Son olarak eklemek istediğiniz şeyler var mı?

Doğan Alkış: Bana bu yolda hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen değerli takipçilerime, izleyenlerime ve emeği çok olan Bilgin Berge ve Sefa Kaya Bey'e teşekkür ederim. Bu kadar tanınmam da her türlü desteği için 4B Medya ekibine ve Menajerliğe teşekkür ederim. Sevgilerim ile son sözüm inandık başardık, başaracağız. 

F.P: Güzel düşüncelerinizi benimle paylaştığınız için, bana zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.
-----------------------------
*Influencer Ne Demek, Influencer Nedir! Sahip oldukları sosyal medya ve dijital kanalları aracılığı ile herhangi bir ürün ya da servis hakkındaki yaşadıklarını, deneyimlerini takipçileri ile paylaşmaları yoluyla tanıtım ve pazarlama aktiviteleri yapan, belirli bir topluluğu etkileme ve yönlendirme gücüne sahip kişi, kişiler ve gruplara influencer denir. Daha doğrusu Dijital Influencer!
 


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem