Vanlı öğrencilerin büyük başarısı

Van Mehmet Erdemoğlu Mesleki Ve Teknik Anadolu (mta) Lisesi Öğrencileri, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda Düzenlenecek Olan “teknofest Fetih 1453” Yarışmasında Finale Kaldı.

Van Haberleri 1.09.2019 11:10:14 0
Vanlı öğrencilerin büyük başarısı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 01.09.2019 11:10

Van Mehmet Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu (MTA) Lisesi öğrencileri, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda 17-22 Eylül 2019 tarihlerinde, Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) çerçevesinde düzenlenecek olan “Teknofest Fetih 1453” yarışmasında finale kaldı.

Robotların, İstanbul’un fethini sembolik olarak canlandıracağı ‘Robotik Fetih 1453’ yarışmasında, yarışmacılar tarafından tasarlanacak olan robotların Fatih Sultan Mehmet Han’ın gemileri karadan yürütmesini ve top atışını gerçekleştirmelerinin hedeflendiğini ifade eden yetkililer, amaçlarının otonom sistemler ve savunma sanayinde eksikliği hissedilen mühendis açığını kapatacak bilgili, bilinçli ve istekli bireylerin yetişmesine katkı sağlamak olduğunu söylediler. Dünyanın en büyük ikinci havacılık festivali "TEKNOFEST"e öğrencilerin nisan ayından itibaren çalışmaya başladığını dile getiren yetkililer, öğrencilerin yaz tatilinde haftada iki gün olmak üzere okulda çalıştıklarını ifade ettiler. Yetkililer, “Otonom bir deniz aracı tasarlayan öğrenciler, deniz aracına taktıkları kamera yardımıyla çevresindeki nesneleri öğreterek deniz aracının su yüzeyindeki nesneleri tanımasını sağlamışlardır. Sembolik olarak İstanbul’un fethini robotlar ile canlandırarak hem karada hem denizde görev yapabilen amfibik bir araç tasarlamışlardır” dediler.

Görüntü işleme üzerine çalışan ve aynı zamanda takım lideri olan 11. sınıf öğrencisi Yusuf Maral, teknoloji merakının küçük yaşlarda başladığını, zamanla yazılım ile küçük işler yapmaya başlayınca yazılıma merak saldığını ve yazılımın hayatın bir parçası haline geldiğini ifade ederek, “Hocamız sayesinde görüntü işleme üzerine çalıştım ve gelecekte bu alan üzerine çalışmalar yaparak ismimi duyurmak istiyorum” dedi.

Aracın kontrol yazılımlarıyla ilgilenen 11. sınıf öğrencisi Musa Eşin ise kısa sürede çok büyük ilerlemeler kat ettiğini ve özellikle okulda yapılan robotik çalışmalarla kendini çok geliştirdiğini belirtirken, aracın mekanik tasarım modelleme ve elektriksel bağlantılarıyla ilgilenen 12. sınıf öğrencisi İlhan Koltaş da “Teknofest gibi bir organizasyonda başarılı olmak için yazın her hafta düzenli olarak okulda çalıştık. Tasarladığımız robot ile Haliç’in gerisinden surları yıkacağız. Robotumuz, suda yüzebilme özelliğine sahip. Etrafında bulunan maket gemilerinin de desteğiyle oluşturacağımız savaş ortamında atacağı toplarla surları yıkacağız ve fethi canlandıracağız. Yarışmada iddialıyız ve Van’ı en iyi şekilde temsil edip, yarışmadan ödülle döneceğiz” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

Iğdır FK’da teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi


Van Spor

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ