Vanlı öğrenciler Akdeniz mutfağını Paris’te öğrendiler

Van’daki Vestel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, ‘Akdeniz Mutfağının Avrupa’da Öğrenilmesi’ projesi kapsamında Paris’te eğitim gördüler.

Van Haberleri 14.05.2019 12:26:00 0
Vanlı öğrenciler Akdeniz mutfağını Paris’te öğrendiler
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 14.05.2019 12:26

Van’daki Vestel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, ‘Akdeniz Mutfağının Avrupa’da Öğrenilmesi’ projesi kapsamında Paris’te eğitim gördüler.

Van’ın İpekyolu ilçesindeki Vestel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, ‘Akdeniz Mutfağının Avrupa’da Öğrenilmesi’ projesi kapsamında Fransa’nın başkenti Paris’te eğitim gördüler. Paris’teki IFE-BAT kurumunda yaklaşık iki haftalık bir eğitimin ardından sertifika alan öğrenciler Van’a döndü. Paris’teki eğitim ile ilgili açıklamada bulunan Vestel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdiresi Elif Yörük, 2017-2018 eğitim öğretim yılında Erasmus Mesleki Eğitim Öğrenme ve Staj Hareketliliği programı kapsamında proje yaptıklarını dile getirerek, “Bu projemiz ulusal ajans tarafından kabul edildikten sonra 2 öğretmen ve 10 öğrencilerimiz ile birlikte Fransa’nın başkenti Paris’te staj hareketliliğimiz başladı. İki haftalık staj programı esnasında çok güzel anılarımız oldu. Öğrencilerimiz mesleki eğitim alanında başka bir ülkede eğitimlerini geliştirme fırsatı buldular. Ayrıca bu staj sonunda başarı göstererek Europass sertifikası aldılar. Bu sertifika öğrencilerimiz için ileriki yıllarda çok büyük kapılar açacaktır. Avrupa ülkelerinde iş bulma imkanları oluşacaktır” dedi.

Paris’te en çok yabancı dil bilmeme noktasında zorluklar yaşadıklarını ifade eden Yörük, “Bizler her ne kadar mesleki yabancı dil konusunda eğitim versek de yerinde yaşayarak öğrendikleri zaman bu eksikliği hissettiler. Yabancı dil öğrenmenin önemini burada bir kez daha algılamış oldular” ifadelerini kullandı.

Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Ayça Demirel ise, yaptıkları proje kapsamında öğrencilerin Paris’i görme fırsatı bulduğunu ifade ederek, “Öğrencilerimiz proje kapsamında ilk olarak Paris’i görme fırsatı buldular. Akabinde oranın mutfağını, çalışma şartlarını, Akdeniz mutfağını ve dolayısıyla deniz ürünlerinin nasıl yapıldığını, Fransa’nın yöresel yemeklerini öğrendiler. İlk başta öğrencilerimiz biraz şaşkınlık yaşadı, ama daha sonra onlarda çok iyi öğrenip yapmaya başladılar. Öğrencilerimiz açısından her anlamda olumlu bir eğitim olduğunu düşünüyorum” dedi.

Öğrenciler ise, Paris’i görmenin ve oranın mutfağında eğitim almanın farklı bir duygu olduğunu dile getirerek, “Her anlamda güzel bir eğitim oldu. Hem Paris’i gördük hem Akdeniz mutfağını tanıdık. Bunun yanında onların yöresel yiyeceklerini tanıma fırsatını bulduk. Yiyeceklerinde özellikle ilgimizi çeken tatlı ve tuzun bir arada kullanılmasıydı. Böyle bir imkanı bize sunan okul müdürümüze, öğretmenlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandılar.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF, Bundesliga Yıldızı Mert Kömür'ü Milli Takım İçin İstihbarat Çalışmasına Aldı


Van Spor

FIFA’dan Yeni Malatyaspor’a puan silme cezası


Van Spor

Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar, mali nedenlerle Kadınlar 2. Ligi’nden çekilme kararı aldı


Van Spor

Muşspor Başkanı Cengiz’den hakem yönetimine sert tepki


Van Spor

Vali Aydoğdu, sporcuları makamında ağırladı


Van Spor

Elazığspor - Karaman FK maçı biletleri satışta


Van Spor

Arıcak’ta dama turnuvası başladı


Van Spor

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ