Vanlı kırtasiyeciler zor günler geçiriyor

İlk olarak Çin’in Vuhan kentinde görülen ve ardından tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) Türkiye’de de etkisini sürdürüyor. Salgından dolayı birçok sektör sıkıntılı bir sürece girdi.

Van Haberleri 2.09.2020 16:40:30 0
Vanlı kırtasiyeciler zor günler geçiriyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Salgından dolayı okulların kapanmasıyla birlikte kırtasiyeci esnaflar aylardır iş yapamaz hale geldi. Birçoğu ödemelerini yapamadığı için eleman çıkarmak ya da kepenk indirmek zorunda kaldılar.

Bu zorlu süreci değerlendiren Hedef Kitap Kırtasiye Personel Müdürü Murat Bayram salgından dolayı zor günler geçirdiklerini ifade etti.

“DEVLET MAKUL BİR DESTEK VERMELİDİR”

Murat Bayram zor günler geçirdiklerini belirterek, “Tüm sektörlerde olduğu gibi pandemi sürecinde kırtasiyeler olarak bizler de ciddi oranda kötü etkiledik. Kırtasiyelerin hitap ettiği kesimin okullar olması hasebiyle okulların kapanması kırtasiyeleri ciddi anlamda sıkıntıya sokmuştur. Bununla beraber yayınevlerinin ödeneklerini ertelememeleri, devletin makul bir destek sağlamaması ve iş yeri sahiplerinin kirada yardımcı olmamaları da sıkıntıların başında geliyor” şeklinde konuştu.

“TEDBİRLER KAPSAMINDA OKULLARIN AÇILMASINI İSTİYORUZ”

Bayram okulların tedbirler kapsamında açılmasını istediklerini belirterek,  “Yaz döneminde ayakta kalma mücadelesi verdik. Bir umutla okullar Ağustos'ta açılır dedik. Lakin okulların açılması ileri bir tarihe ertelendi. Okullar gerekli tedbirler çerçevesinde açılsaydı, bizlerde zor günleri bir nebzede olsa geride bırakabilirdik. İsteğimiz tedbirler kapsamında okulların açılmasıdır. Normalde Ağustos ayında çok yoğun geçen kırtasiye sezonu maalesef pandemiden dolayı çok sakin geçti. Bizlerde zorunlu olarak küçülmeye gittik ve personel işten çıkartmak zorunda kaldık” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem